Отговори на тема  [ 241 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Следваща
ЕС забранявя класическите крушки !? 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Въпросът е защо не е имало оплаквания от обикновените луминесцентни лампи ... ? Или поне аз не знам за такива ...
Знаете ги - онези с метровите тръби и индуктивния баласт ...
После ме питат защо мразя света!!!

Чет Окт 22, 2009 11:47 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ами може би защото онези тръби работят на 50Hz, докато ЕСЛ на 50-100kHz. Веднъж бях споменал тук, че сложих на рибките в аквариума ЕСЛ и рибите почнаха да се крият като им свети лампата, върнах обратно едисон ламБата и се показаха отново :-)

Пет Окт 23, 2009 2:48 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
пробвай да ги храниш (рибките) с евродирективи.
ако не умрат от това, може и да им хареса после ЕС Ламбата...

Пет Окт 23, 2009 3:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А бе евродирективи, като гледам как са се намножили и охранили, може една рибешка чорба да спретна :-)

Пет Окт 23, 2009 6:06 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2523751

Нед Ное 01, 2009 1:41 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Смях :D
При руснаците трябваше от 01.01.2011 да спре продажбата на 100W класически крушки. Така и стана , но в момента във всички магазини се продават ... 95W.

Вто Яну 18, 2011 6:01 am
Профил
Аватар

Мнение 
HappyMan написа:
Смях :D
При руснаците трябваше от 01.01.2011 да спре продажбата на 100W класически крушки. Така и стана , но в момента във всички магазини се продават ... 95W.

А в Германия находчив търговец си продава 100W класически крушки като уред за отопление, който като страничен ефект излъчва и светлина :)

Вто Яну 18, 2011 4:31 pm
Профил WWW

Мнение 
¶ написа:
А в Германия находчив търговец си продава 100W класически крушки като уред за отопление, който като страничен ефект излъчва и светлина :)

Ти сериозно ли? Да вземем да ги подучим и нашите тук, то всякак избягвам да слагам енергоспестяващите, но и запасите ми от "класически" крушки намаляват.

Ама то и това ще излезе като забраната за пушене на обществени места - още не съм намерил заведение от редовно посещаваните от мен, което да се е притеснило по темата - пуши се, вентилацията е за украса, а проверяващи не се мяркат. Добре дошли у БГ-то :twisted:

Вто Яну 18, 2011 4:58 pm
Профил WWW

Мнение 
У Бг-то 100W крушки колкото щеш - сръбски. Много поздрави на ЕС от Београд. :D

Вто Яну 18, 2011 5:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Хехе, искаш ли няколко стечкета Osram 100W? Не на всеки дават ама зад щанда има с кашоните.

Вто Яну 18, 2011 8:20 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
head_up написа:
¶ написа:

Ти сериозно ли? Да вземем да ги подучим и нашите тук, то всякак избягвам да слагам енергоспестяващите, но и запасите ми от "класически" крушки намаляват.

Ама то и това ще излезе като забраната за пушене на обществени места - още не съм намерил заведение от редовно посещаваните от мен, което да се е притеснило по темата - пуши се, вентилацията е за украса, а проверяващи не се мяркат. Добре дошли у БГ-то :twisted:

http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/10/15 ... kato_mini/

Сря Яну 19, 2011 1:34 am
Профил WWW
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
вчера ходих в една малка квартална кръчма в кв. Здравец.
Те имаше ЛАМБА "вентилацията работи"
вкл. долу в контакта т.е. тази лампа показва, че има ток в контакта и нищо друго.
не питай как беше осмърдяно :evil: .
бая се замислих да се наведа и да дръпна кабелчето от контакта ама :?

Сря Яну 19, 2011 10:40 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
да не е бил надписа "микрофона е включен"?

Сря Яну 19, 2011 11:51 am
Профил

Мнение 
Ами не стават тия ЕСлампи за 100% заместител на жичните! Сега на студа за пореден път се убеждавам. Имам една стая, която рядко се ползва ,не се отоплява и сега като включа ЕСлампа там за малко, в първите 60секунди се ориентирам по спомени. Естествено на излизане ламБата вече светва като слънце, само за да ме издразни. :x Ако сложа такава и за външно осветление на стълбището, ще трябва да усвоявам и ехолокацията, като Батман. :D

Сря Яну 19, 2011 12:33 pm
Профил

Мнение 
ji4ka написа:
Ако сложа такава и за външно осветление на стълбището, ще трябва да усвоявам и ехолокацията, като Батман. :D

Тренирай повече в нетрезво състояние - то и без това там сетивата са излишни, важно е какво помниш за пътя и препятствията. :P Недай Боже, някой да размести саксиите в коридора, еййййй :cry:

Не, това с вентилацията е жив х*й - айде, да забраниш на българина да пуши е като да кажеш на руснак да не пие. Не става. Ама поне като са я сложили тая вентилация да работи бе, мамицата им. Това с крушката, дето вика zax, да го хванеш тоя собственик, че на кол да го набиеш... И без това си слагат много големи надценки на пиенето и яденето (в пъти спрямо еквивалента в магазин), та поне комфорта да ти осригурят. Онзи ден седнах в Happy-то, не бях до сега - просто не си падам по такъв тип заведения - и останах мнооого приятно очарован. Остави, че вентилацията се късаше да работи, всичко чисто и спретнато, сервитьорката ти се представя лично и ти сменя пепелника през 10 мин (т.е. на всяка цигара) и те пита всичко наред ли е, имаш ли нужда от нещо. И като се замисля - само 50 стотинки отгоре ми беше старопрамена спрямо другите миризливи дупки където съм го пил, а и картофките си бяха на същата цена - значи може да бъде така, защото да не е? Ама наш българан ако може да спести от тока за вентилацията и да си тъпче гушата с тия пари - ще го направи. Нищо, че не вдява идеята за доволния клиент и връщането обратно, а и как да оставиш бакшиш някъде където са ти сервирали храната с " Д'ти й вкусну!". За разлика от това заведение. Да не стане като реклама реклама на заведението де, не ми беше това идеята. Или как обичам да ми сервират чай в кафена чаша и физиономия ба бивша пандизчийка - ама как да не се покаже хамалина в мен - уж в заведение като Гражданския клуб, където все чужденци сядат, нали е в Стария град. Добре поне рома го докарват на 100 гр, та и там ако цакат... Абе трагедия може да напише човек, ако започне с обясненията какво е отношението на нашенеца към клиент като му взима парите!
Като отида на такова мясти и се замислям, че може и да има решение нещата да се оправят в БГ, но се иска много бензин и олово, да се прочисти от измет тарикатска ... мда, много олово.

Сря Яну 19, 2011 1:00 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 241 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Следваща