Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
MIDI-RS232-USB Къде ми е грешката? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение 
НЕ МОЖЕШ - или поне ако можеш ще е на само някои дъна да смениш скоростта на работа на COM порта на компютъра,
Не можеш, защото това зависи от 2 неща - от честотата /може би кварц, а може и някъде от дъното да я взима/ с която се клоква чипа за порта, и от делителя който има вътре. ПОвечето такива чипове отдавна са комбинирани с други - Multi In Out ли беше - нещо подобно - и са направени да работят само настандартните за PC-то скорости.

Освен това - НЕ ТИ трябва да промениш скоростта на работа на ком порта - щото и да получаваш МИДИ байтове правилно през ком порта, музикалните програми пак няма да ги виждат - щото ком порта не излиза като МИДИ порт - а това е важно.

Имаш по реална възможност да смениш честотата на работа на RS232->USB кабела като бърникаш из неговите файлове. На FTDI базираните кабели става тоя номер, ама както казах - не ти трябва това.

Та значи - за да няма объркване, трябва да направиш - ПИК-а да може да предава на 2 честоти - на 31250 за МИДИ и на 38400 за COM порт - и да добавиш преобразуване на нивата от ТТЛ към 232 когато ползваш ком порт. Това е цялата работа. Останалото драйвера на Роланд си го прави.

Сложи му един джъмпер на тоя пик - и като включваш да проверява дали е сложен или не - и да знае на коя честота да си гласи порта.
Иначе хардуера както казах си е вързан едновременно и към МИДИ OUT и към COM OUT.

Пон Яну 10, 2011 9:24 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
mitkoradev написа:
...Тази е триал версия, колкото за теста, сигурно има алтернативи из нета.

Ако ми изясните какво искате да правите (примерно - като това - виртуален порт към физически) - мога да ви спретна някакво програмче за Win (напълно фри, щото от тоя форум много са ми помагали :))

Пон Яну 10, 2011 9:38 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
В стремежа си да направим нещата по-прости, задълбахме много в погрешна посока.
Нестандартното за едни у-тва се задава като стандарт за други и явно си има причина за това.
Като резултат от цялата тема, аз разбрах къде греша, също така разбрах и в каква посока да работя ако реша да възобновя проекта.
А сега таймаут защото биологичния ми софтуер нещо се бъгна :(

Вто Яну 11, 2011 4:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2