Отговори на тема  [ 117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Една стара тема с ново лице 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Цецо написа:
... Това което е сигурно, че ще настъпи енергиен колапс в София, защото всички тия панелни гета се смятани да се топлят с вода, а не с ток.

Никога няма да стане това. Цяла България ще продължи да плаща топлото на софиянци, защото няма партия, която да се лиши от подкрепата на 1/3 от населението на страната.

Пет Яну 07, 2011 12:17 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
ДедоБоре написа:
нямало как да се преизчисли, трябвало в едноседмичен срок да се жалвам. да съм платял сумата, пък те щели да видят какво да направят.
щъ я платя... ама друг път.

досега само съм хвърлял по едно око на тези сметки. знам че лъжат, ама не ми се занимава.
по "талевизора" официално казаха, че редовните платци били към 30% (само) и си задавам резонния въпрос: "абе само аз ли съм балъка?"
топлофикация даже и фактура не са издали (документа се нарича "съобщение към фактура"), за да не плащат ДДС..

Заведи дело и ги съди за умишлена измама, докато ги съдиш за измама не могат да ти искат парите да платиш.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пет Яну 07, 2011 12:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Много е лесно да се справим с топлофикация. Просто всички спираме да плащаме. И после какво. Това което е сигурно, че ще настъпи енергиен колапс в София, защото всички тия панелни гета се смятани да се топлят с вода, а не с ток...

Електроразпределение ти е открило партида в която се споменава, че ще ти доставят съответната мощност. Взели са и пари за присъединяване и какво ли не, като сумата варира в зависимост от мощността. Така е и с другите им абонати. Да се оправят! Ако искат да слагат жици, да "садят" трафове... Тяхна си работа, да се научат да си спазват договорите! В противен случай, да си плащат неустойките!

Пет Яну 07, 2011 12:28 pm
Профил

Мнение 
bkulev написа:
Никога няма да стане това. Цяла България ще продължи да плаща топлото на софиянци, защото няма партия, която да се лиши от подкрепата на 1/3 от населението на страната.

Глупости. Само в моя блок поне половината ще се изкефят, ако някой затвори топлофикация.
Друг въпрос е, че това упражнение със спирането ние вече го играхме и стана точно каквото казва Цецо.

Пет Яну 07, 2011 12:31 pm
Профил

Мнение 
plameniv написа:
Заведи дело и ги съди за умишлена измама, докато ги съдиш за измама не могат да ти искат парите да платиш.

Да бе, измама. На протокола с отчета е и подписа на тоя, дето ги е пуснал в апартамента.
Ще заведе дело, ще го изгуби и после ще плаща и разноските по адвокати и съд.
Мисля, че след като е изтърван срокът, май ставаше със съгласието на всички от сградата, плюс такса за преизчисляване. Ама това го пиша наизуст в момента.

Пет Яну 07, 2011 12:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
741 написа:
plameniv написа:

Да бе, измама. На протокола с отчета е и подписа на тоя, дето ги е пуснал в апартамента.
Ще заведе дело, ще го изгуби и после ще плаща и разноските по адвокати и съд.
...

Това с протокола и отчета не го разбрах. Не ми е ясно защо да не може да ги осъди за опит
за измама ако може да докаже, че къщата е била необитаема и не е консумирана енергия.
Вероятната развръзка от заведено дело ще е, че ония ще клекнат за да избегнат делото, ако
усетят, че може да докаже измамата.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Яну 07, 2011 2:57 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
itso.t написа:
Електроразпределение ти е открило партида в която се споменава, че ще ти доставят съответната мощност. Взели са и пари за присъединяване и какво ли не, като сумата варира в зависимост от мощността. Така е и с другите им абонати. Да се оправят! Ако искат да слагат жици, да "садят" трафове... Тяхна си работа, да се научат да си спазват договорите! В противен случай, да си плащат неустойките!

Ти май не разбираш. Аз ти говоря за гръмнали трафопостове, прекъсвания на тока като в дискотека и овъглени кабели в стените. И пожари.

Като поседиш на тъмно и студено 2 месеца, незнам колко точно ще ти пука за неустойките, които евентуално ще получиш след 20 тина години съдене.

Проблема с топлофикация е че не може да фалира безболезнено - иначе аз с две ръце бих гласувал да я ликвидираме. Не че ще ми е по евтно на ток. Но просто ми писна. Фалита на топлофикация София, ще постави цялата страна в енергиен колапс. Гадна история.

Пет Яну 07, 2011 3:22 pm
Профил ICQ

Мнение 
tgi написа:
Това с протокола и отчета не го разбрах. Не ми е ясно защо да не може да ги осъди за опит
за измама ако може да докаже, че къщата е била необитаема и не е консумирана енергия.
Вероятната развръзка от заведено дело ще е, че ония ще клекнат за да избегнат делото, ако

Ами защото много вероятно няма да мине.
При отчитането на водомери и разпределители ти дават да провериш показанията, ти или който ги е пуснал в апартамента ги подписвате. После след изготвянето на изравнителната сметка имаш месец време да оспорваш и при грешка преизчисляват. Къде е измамата?

Пет Яну 07, 2011 4:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
741 написа:
tgi написа:

Ами защото много вероятно няма да мине.
При отчитането на водомери и разпределители ти дават да провериш показанията, ти или който ги е пуснал в апартамента ги подписвате. После след изготвянето на изравнителната сметка имаш месец време да оспорваш и при грешка преизчисляват. Къде е измамата?

Е ако не може да докаже не може. Ама по спомен дедото каза, че има отчетени нули на топломерите
или каквото е там, може и да може, дяволът е в детайла, както обикновено. Той не е малък
и със сигурност може да прецени как най-ефикасно да постъпи. Може да поиска да не се губи
в излишни битки и да си откупи времето, може да поиска да похарчи малко пари но да вгорчи
нечий животец, то би зависило предполагам и от моментното му настроение. Но щом той смята,
че може да не им плати значи си има добра причина да мисли така.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Яну 07, 2011 5:22 pm
Профил WWW

Мнение ..оправянето
ами то на тоя свят могат да те оправят само по два начна, или отпред или отзад, обаче топлофикация въпреки че е в женски род би трябвлао да я оправяме само отзад, като почнем от г-н министъра и свършим с бай-иван дето не може два крана да отвърти, при мене след всяко бутане в абонатната налягането на топла и студена вода са коренно различни, до степен ако пусна първо студена и завъртя към топла да няма топла, всяа сутрин сума и вода отива в канала доато текне топлата, веднъж на 4-5 пипания вземат че си оправят крановете и на следващото пак ги прецакват.
Та в нашата държава докато не ги оправим всички изотзадзе няма да станат нещата. Имам един генератор излишен, като ще си го сложа пред блока и ще си се захранвам от там хем няма да сме към тия измамници, хем и емисии ще генерираме, напук на евробюрократите.

Пет Яну 07, 2011 7:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Ти май не разбираш. Аз ти говоря за гръмнали трафопостове, прекъсвания на тока като в дискотека и овъглени кабели в стените. И пожари.

Като поседиш на тъмно и студено 2 месеца, незнам колко точно ще ти пука за неустойките, които евентуално ще получиш след 20 тина години съдене...

Двата месеца не ги мисли. Алтернативи както винаги има. Гръмналите трафопостове да си ги сменят с такива с подобаваща мощност. Мен като клиент не би трябвало да ме вълнуват техните проблеми. Да се палят, да се гасят или да фалират, все тая. В резюме - да се оправят. Подписали са, че ще предоставят услуга със съответните параметри. От мен се иска да плащам за предоставените услуги. Толкова!

На интернет провайдера като му се претоварят съоръженията и "нета" стане бавен си му бучите, а "електрото" трябва да го търпим, щото им били "тънки жичките"? :D

Съб Яну 08, 2011 2:04 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Абе били сме по света - няма такъв филм на парно да излиза по скъпо от ток.

ха, това ме изненадва! вярно ли е? много блокове са си отказали парното, защо тогава другите не са?

Съб Яну 08, 2011 9:43 am
Профил
Аватар

Мнение 
Измислили са начин отказването да не е толкова просто. Дори да се откажеш от парното и да си спреш радиаторите пак ти начисляват някаква сметка заради тръбите които минават през апартамента ти. Оказва се, че тръбите не са твоя собственост и не можеш да ги махнеш. Отделно, че си покриват загубите като ги разпределят по сметките на абонатите. Реално сметката ти не зависи от показанието на твоя топломер а от показанието на общия топломер в абонатната разделен на броя на абонатите.

Преди години от топлофикация решиха да сменят водомерите за топла вода с по-модерни които да могат да се отчитат и от разстояние и разни други екстри. Една от офертите които бяха отхвърлени категорично е за едни мисля полски водомери, които покриват всички съвременни изисквания, но отчитат само ако водата е с температура над 70 градуса.

Това са стари теми, но към днешна дата май все още са си актуални:

http://www.bnap.org/f/comments.php?DiscussionID=153

http://e-vestnik.bg/5961/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE/

Съб Яну 08, 2011 10:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
това с тръбите важи само ако се откажеш индивидуално, но ако се откаже целия блок не минава. та въпроса остава - защо хората все пак ползват парно?

Съб Яну 08, 2011 11:22 am
Профил

Мнение 
Да обаче всичко е въпрос на някой да му се занимава и да има време, това че тръбите не са твоя собствност донякъде е така, доколкото знам те са обща, т.е. и ти имаш част от тях, но не това е важното. Те минават през твоя етажна собственоствсеки щранг ти ограничава изпозлваемото място в апартамента, т.е. те ти заемат площ, редно е да си плащат наем за тая площ, какъв е наема само ти можеш да решиш, та не виждам проблем да ги накараш да ти плаща наем, ако не искат да си ги преместят.
Това от друга страна е най-вече проблем на панелките, изобщо на по старите сгради, в новите няма щрангове които да минават през еднолична собственост, поне тия които аз съм виждал, там има щранг и разводката до стаите е в пода, врътваш кранчето и няма какво повече да ти искат.
Но най големия проблем е че няма конкуренция, имаш един доставчик на ток, един на парно и почти никакви на газ, да не говорим че те вместо да се конкурират да ти предлагат по изгодни цени за да им правиш по големи сметки, те си надуват цените, и много вероятно да си ги съгласуват.
Реално те са монополисти, и не само че са монополисти, но топлификация те е обвързала за цял живот, те много добре знаят че случите в които цял вход да се откаже са доста редки.

Съб Яну 08, 2011 12:01 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща