|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 11:34 pm
| Автор |
Съобщение |
|
scandalo
Ранг: Минаващ
|
Аз диплома нямам така,че не се притеснявам имам още 3г и тогава ще мисля да я късам ли или да си я пазя  .Според мен и ти не винаги си разбирал нещата нали?Върни се в твойте прохождащи години и си помисли тогава също ли си бил толкова навътре в материята?Казал съм и в друга тема тепърва ще се самообучавам в електрониката моля за малко смекчение!
П.С-Темата е за заключване намерих си частите.
|
| Вто Яну 04, 2011 12:23 pm |
|
 |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Преди рек да я заключи да ти отговоря:
Като се замисля... Точно так не съм бил никога.
Едно време нямаше интернет.
Ама пък ако ти покажа справочника който ползвах ... 10 кг. справочник на Philips виждал ли си? Вътре имаше всичко от номенклатурата им по него време (не само цифрови ттл). Освен всичко останало моето образование няма нищо общо с електрониката.
Всичкото това тракане по клавиатурата можеше да го спестиш ако вместо "откъде да намеря еди кво си" беше написал "как да заменя еди какво си". Тогава щяха да ти бъдат дадени линкове към PDF-и та да се ориентираш.
|
| Вто Яну 04, 2011 1:02 pm |
|
 |
|
relsys
|
... след които, ще се озовем пак тук, защото очевидно не искаш да се замисляш над нещата....
|
| Вто Яну 04, 2011 2:52 pm |
|
 |
|
scandalo
|
Времето ще покаже,нали знаете нека който е безгрешен хвърли пръв камъка по нея.Щом вие сте се родили научени аз признавам че не съм за това ще се оправя сам!
|
| Вто Яну 04, 2011 3:26 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да, така е най-полезно. научават се доста неща. НО:
- иска се желание
- необходим е капацитет
- необходимо е упорство
- винаги жертваш нещо (пиене не бира с приятели за четене на книжки със схеми)
първия си седемсегментен дешифратор направих зимата на 78-ма.
сега са трудно намираеми, ама тогава беше пълен абсурд. естествено, за пълна дешифрация трябваха един джоб логики и един батко ме подучи за минимизране на логически функции.
даде ми книжка, която смилах със седмици. писах, мазах, брисах... и пак при баткото. оправи ми грешките и айде с поялника.
направих го само с 3 чипа (по 2ле от млад техник) и бях адски горд от себе си.
за има-няма 3 месеца направих дисплей за часовник с лампички и статични дешифратори.
е, часовник така и не стана - ударих на камък с броячите, а да ги правя с тригери пак трябваше един джоб чипове.
после измислих свои вариант на динамична индикация, преди да ме светнат, че имало и по-лесен начин.
онази зима съм навършил 15
и определено не съм се родил научен
|
| Вто Яну 04, 2011 4:48 pm |
|
 |
|
scandalo
|
Дядо Боре аз не съм от хората,който залагат на пиене,дискотеки,цигари и подобни.Даже всъщност не пия изобщо и никога не съм пушил.Само,че аз започвам малко по късно да се уча понеже отдадох 12-тина години на футбола играех в Локо София и в момента когато трябваше да вляза в мъжкия футбол съдбата ми обърна гръб,за два сезона претърпях 6 операции на колене,пластики на връзки,махане на минискус възтановяване на хруцял......до този момент аз съм си лягал всяка вечер в 10ч понеже трябваше да пазя режим в името на това,което преследвах.Знам какво е лишение на 13г бях в София сам (понеже съм от провинцията),семейството ми остана в провинцията.От много време на сам си се издържам сам и си плащам всичко аз,не искам да си разказвам Автобиографията просто тук хората мислят това е поредния смешко,който мисли че морето е до колене е не е така повярвайте ми.Може да не съм на ниво,което се очаква да бъда,но съм упорит,млад съм и имам желание и времето да се науча,всичко друго е без значение!
|
| Вто Яну 04, 2011 7:04 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
може и да е било за добро, не се кахъри.
|
| Вто Яну 04, 2011 7:39 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дедо Боре, че ти си бил младеж бе - тогава си бил само 2 пъти по-дърт от мен  .
|
| Вто Яну 04, 2011 8:23 pm |
|
 |
|
HIFI
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 9:59 pm Мнения: 512 Местоположение: София
|
Преди много време аз лично правех хронографи, защото стрелбата с пневматика ме влечеше, а за приличен тунинг си се иска мерене на скорости...
Правил съм си много модели, накрая и сам си спретнах един...
TYK
и
TYK
От опит ще ти дам съвети :
1: Ползвай хубави фотодиоди!!! ако са 5мм по-добре...
2: Тръбата не трябва да е много дълга и задължително да е пробита към цевта (за оръжия с CO2 е много важно защото този газ е непрозрачен за IR лъчи)
3: Пази си пръстите (звучи смешно и детинско), но ако е леко крива тръбата и стреляш пере лошо веднъж ми счупи нокът поради тази причина...
П.С. Браво за ентусиазма...
_________________ I'm debugging my software mostly with soldering iron....
|
| Вто Яну 04, 2011 9:14 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
И аз това му викам, ама той се дедосва  . Дори не е бил роден по време на старите пари
(тия, дето имаше и три стотинки монета... май само аз ги помня тук, смениха ги 62-а, тъкмо
тръгвах на училище  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Яну 04, 2011 10:47 pm |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
Е значи сме набори в "дигиталните технологии"
Аз тогава правих за ТНТМ цифрова индикация за приеманата честота (средни вълни) на транзисторче , май беше Сокол (на баща ми). Естественно с цифрови лампи. Естественно 10 пъти по-голяма от трнзисторчето. Естественно така и не стана с корпус (и не ходих в Пловдив).
|
| Сря Яну 05, 2011 7:26 am |
|
 |
|
relsys
|
|
| Сря Яну 05, 2011 9:40 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Солета? Ха, аматьор! Аз започнах директно с пирон във фазата. 
|
| Сря Яну 05, 2011 4:40 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Аматьори почвали с по едно .. ами я с на баба ми куките да премериш напрежението в контакта и да разбереш колко можеш да прелетиш със задника напред в стая 4х4м .
Май като се замисля нема инДженер дет като малък да не го трескал тока .После разправяйте че не бил вреден ... така ти променя живота , че цял живот гладен ходиш ама с акъл .. уж.
|
| Сря Яну 05, 2011 6:07 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тъй да е.
за солетите и куките си признахте.
а наденичките кога ги топнахте?
|