Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Кога ще ги стигнем или по-добре да не ги стигаме...? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
за това казах - само дърво гора не прави, т.е. докато всеки егоистично гледа само за себе си и аз да съм добре другите не ме интересуват (макар че нищо добро няма но както и да е) не е случайна и поговорката - да запалим къщата да изгори на комшията плевнята, докато не се пречупи този начин на мислене у населението тази власт никога няма бъде прекъсната, и друга приказка има за снопа пръчки, че като са много трудно се пречупват, но както историята показва хората излизат на протести само когато им платят, не е първия платен и организиран от управляващите протест, за да си подливат вода едни на други, и да се сменят отново на следващите избори, не да се реши проблем
още по малко ще се оправят нещата с приказки по форуми или на маса, както може българите да отидат в чужбина и работят здраво и си търси правата за всичко така може и в БГ но уви... докато всеки гледа само себе си никой няма да му обърне внимание, много се кефя когато дебелата лелка която стои зад гишето и се кара защо съм отишъл я видя някъде да се реди на опашка и чака да я овикат както и тя е овиквала, но за съжаление и главата и е дебела колкото задника и поука не си взема, това сме ние българите, повтаряме грешка след грешка без да си вземаме поука, развитие никакво
явно БГ е много богата държава щом все още има хора които получават пари без да работят, и наистина, защо да работим като плащат и без да работим... малко е ама пък нищо не правим...

Последна промяна nik на Пон Дек 20, 2010 2:26 pm, променена общо 1 път

Пон Дек 20, 2010 2:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
zaphod написа:
аа вие сте луди ве! аз пък където мога избягвам на колела, даже софия варна само със самолет напоследък. :)

Бъркаш! Много си е приятен маршрута София - Варна с кола. Миналата седмица го правих и направо си починах.

Е това как го постигаш по българските пътища? :? Мен такива преходи над 3 часа ме изтощават много. Стреса е голям.

Пон Дек 20, 2010 2:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
nik написа:
за това казах - само дърво гора не прави, т.е. докато всеки егоистично гледа само за себе си и аз да съм добре другите не ме интересуват (макар че нищо добро няма но както и да е) не е случайна и поговорката - да запалим къщата да изгори на комшията плевнята, докато не се пречупи този начин на мислене у населението тази власт никога няма бъде прекъсната,....

Не е начин на мислене у населението, а политика на властта - водена с очевидна цел.
Населението е гологъзо и никой не го пита за нищо, ония имат 100+ хилядна армия официално
по униформи, колко още могат да мобилизират с едно обаждане не ни и трябва да смятаме.

Всякакви приказки за снопове пръчки и подобни истории за деца са хубаво нещо, само дето
прилагането им не може да почне преди да се изрие цялата окопана по кабинети оядена
банда слуги на КГБ мафията. Първите неща първо, да се вайка човек дали на колата му
ще и се зареди акумулаторът като тръгне (щото може и да е поостарял) ако няма
отде да вземе бензин да запали мотора е безмислено занимание.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Дек 20, 2010 6:19 pm
Профил WWW

Мнение 
не са приказки за деца а начин на мислене, а който може да си взема поуки от историята ще разбере дали е правилно или грешно това мислене
обаче ако някой смята че са приказки за деца и че е грешно нека продължава да се бори (т.е. псува) пасивно по единично, така само помага на власт имащите да осъществяват по лесно плановете си, нали знаеш че по призумция щом си мълчиш значи си съгласен

и да се върна на темата, държат хората по летищата - факт, навсякъде стават проблеми но в обедниненото кралство можеш да си поискаш парите ако ще и за пакет бомбони да е, в БГ само ще си изпросиш боя ако попиташ да ти върнат парите

Пон Дек 20, 2010 6:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Под приказки за деца се разбира неща, които всеки знае от дете :-) .

Пон Дек 20, 2010 6:41 pm
Профил WWW

Мнение 
абе уж всеки знае и умее много но доста интелигентни хора сами се спъват от най елементарните битови проблеми които изброяваш и това също е породено от начина на мислене и егоизма и триците скъпи пък брашното евтино... и така... сам се наказва българина и без лоши политици ще се затрием

едит: като няма пари за акумулатор да си продаде смартфона за 500 лева и няма да бута цяла зима, ама нали трябва да сме гъзари...

Пон Дек 20, 2010 6:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да, това е приказката пък която "свободните" медии набиват в главите 24/7.

Истината е, че такова поведение има и вън от БГ, и по най-свестните места - в затворите.
Та докато тук е затвор да очакваш от затворниците поведение на свободни хора
е все едно да очакваш от птиците в кафеза да се зареят в облаците.

Пон Дек 20, 2010 7:04 pm
Профил WWW

Мнение 
това което човек сам си го направи никой не може да му го направи
баща ми ми е давал много съвети един от тяк е: ако друг ти реже хляба не очаквай да ти отреже колкото ти е необходимо
от тук и производните:
ако друг ти казва какво да правиш не очаквай да е най доброто за теб
ако друг то казва на какво да се радваш не очаквай да е най радостното за теб
и т.н.
всеки си носи глава на раменете и не е нужно да слуша медиите какво набиват, сам може да си прави изводите и да взема решениата, ще чака ли пасивно да го тъпчат мислейки единствено за собствния си задник или ще спре да цъка от завист с език и ще започне да си върши по съвестно задълженията като гражданин

Пон Дек 20, 2010 7:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
nik написа:
и да се върна на темата, държат хората по летищата - факт, навсякъде стават проблеми но в обедниненото кралство можеш да си поискаш парите ако ще и за пакет бомбони да е, в БГ само ще си изпросиш боя ако попиташ да ти върнат парите

Преди 2 зими имах едно незбравимо пътуване до москва с българия-еър. Багажа ми се забави на отиване с 10 дена. Само дето аз си тръгнах на седмия... Поседя 2 седмици в москва и се прибра след има-няма месец в софия. Голям кеф беше - зимата, само с дрехите на гърба. Разбира се, там си купих други и си събрах бележките.
Като се прибрах пуснах претенция да ми възстановят разходите (в офиса на летището).
От тогава - ни вест ни кост. Периодично се сещам да питам какво става, последния път ме препратиха към централния офис в ... лондон. :evil:

Скоро установих че VIVACOM Обслужване на Клиенти е с адрес гр. София; Пощенски код 1784; Пощенска кутия № 44.
кеф! публичните монополни компании стават все по-анонимни.

А свободните медии показват как Слънцето открива първо ниво на пътен възел - за да има после показване и на втори ниво, на лява отбивка, на дясна отбивка, на 1-ви километър, на втори километър и т.н. Почвам да се чудя колко ли време са ги държали хората в онази пещера, докато дойде Слънцето да ги огрее?

Последна промяна ДедоБоре на Пон Дек 20, 2010 7:24 pm, променена общо 1 път

Пон Дек 20, 2010 7:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
> ... или ще спре да цъка от завист с език и ще започне да си върши по съвестно задълженията като гражданин

Не би ли било прекрасно това да бяха опциите....

:D :D

Впрочем явно не си отскоро в тоя форум, би трябвало да си забелязал, че завистта не е много
позната сред обитателите му. Практически всички ние сме хора гледащи в своята чиния и
копаещи своята градина - нямащи нищо против да я разширят, нито отказващи помощ на
съседа.

Прочети пак предишния ми пост, не всички логически твърдения са обратими (както са те излъгали
примерно с "кой каквото сам си направи, никой не може да му направи" - вярно, но покрай това
са ти пробутали и обратното - че всеки сам си прави каквото му е направено, а това
не следва отникъде и просто не е вярно).

Пон Дек 20, 2010 7:21 pm
Профил WWW

Мнение 
първият ми пост е преди 5 години но форума го чеда от повече, знам какви са хората тук, и за това говоря за българина а не за хората от форума
за съжаление много са малко българите като хората от този форум
не ми се правят варианти на поговорките това са народни поговорки нали от малък знаеш какво точно означава :)

колкото до опциите - да, наистина опциите са много малко, положението излиза от контрол и не само в БГ, порочната политика е по цял сват, и навсякъде опциите стават все по малко

авария в енергото, гори техниката на един квартал, но всички казват оф каде да се разправям няма смисъл, 1-2ма подават жалби ама енергииното дружество лесно отбива номера - случайно ви е изгорал телевизора не е от нас проблема
един групов иск веднага доказва че няма нищо случайно но няма гражданска позиция

адвокат излиза по телевизията и разказва как осъдил топлофикация за еди какво си... щото направили групов иск от цял блок, е, трябва ли във всеки блок да живее по един адвокат, и когато стигне до неговия задник тогава да се задвижат нещата?

по единично ще ни мачкат като буболечки това е

TGI - извинявам се ако звуча агресивно но българската пасивност ме вбесява, всеки чиновник който ме е разигравал си е лял куршум от мен без да влагам никаква емоция, това чувствам като мой граждански дълг, но пасивността на населението ме вбесява много

Пон Дек 20, 2010 7:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
> TGI - извинявам се ако звуча агресивно но българската пасивност ме вбесява, всеки чиновник
> който ме е разигравал си е лял куршум от мен без да влагам никаква емоция, това чувствам като
> мой граждански дълг, но пасивността на населението ме вбесява много

Нищо не си казал дето да има нужда да се извиняваш за него. На всички ни е прекипяло, а пасивността
която те дразни дразни всички ни - това, което ти казвам от началото е, че не е тя в основата на
разликата между БГ и примерно англоезичните места, тя е следствие. Повечето хора са страхливи,
процентът завистливи хора в Германия примерно е много по-висок отколкото тук и какво от това,
по-богати са.
Та мисълта ми е да не се хабим в дребни битки, човек е хубаво добре да преценява коя битка
да почне и коя да пропусне, та да не хаби излишен ресурс. Да се ядосваш на слугите (чиновници и т.н.)
е естествено, но да го помниш е контрапродуктивно, цели се в шефа им
:) .

Пон Дек 20, 2010 7:50 pm
Профил WWW

Мнение 
аз пък твърдя обратното - всичко е следсвтие на пасивността, кучето скача според тоягата, в случая няма тояга, и никой не се цели в шефовете и те си правят каквото искат, това е

Пон Дек 20, 2010 7:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
nik написа:
адвокат излиза по телевизията и разказва как осъдил топлофикация за еди какво си... щото направили групов иск от цял блок, е, трябва ли във всеки блок да живее по един адвокат, и когато стигне до неговия задник тогава да се задвижат нещата....

Бе аз имам обратния проблем. Трябва заедно аз и топлофикация да осъдим половината ми съседи, че крадат и със задниците си. Разбирай манипулират показанията на топломерите.

Айде да е един субект - Топлофикация, ще му намеря решението. А как да се боря с тая сган дето ми е съсед? Освен да вдигна ръце и да се местя некъде където съседите ми са на 50метра поне и нямаме общи комунални услуги.

Аз не споделям мнението на tgi. За мен проблема е на ниво обикновен човек. Просто защото го констатирам всекидневно.

И най-простото доказателство за това е че след промените доста племена бяха в относително еднаква стартова позиция. Някой дръпнаха много напред, други по-малко. Щото ще ме извинявате, ама една Естония е била под много по силно влияние на СССР, КГБ, Компартия и каквито там други абривиетури се сетиш. Ама казаха хората - ние нещем така, искаме друго яче и го правят.

А тук малоумниците поживяха 20 години в "демокрация" и почнаха да ръсят сополи и лиги по ония времена... Добре си било - нямало свобода, ама имало евтино парно :evil:

На такова племе - това дето му се случва..... съвсем закономерно и заслужено си е.

Пон Дек 20, 2010 8:00 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
nik написа:
аз пък твърдя обратното - всичко е следсвтие на пасивността, кучето скача според тоягата, в случая няма тояга, и никой не се цели в шефовете и те си правят каквото искат, това е

Е точно с това не съм съгласен, на хората им стига да виждат тоягата, не са песове, та да трябва
непрекъснато да ги бие някой (че и те евентуално се научават да мируват при вида и).

100+ хилядна армия (официално, за останалите да не говорим) е предостатъчна тояга.

Съгласен съм, че ако всички бяха активни и трудноудържими както повечето от обитателите
тук тая тояга не би стигнала, но това не е така, просто човеците не са такива - и това е
универсално правило. Нещата опират до това какво разрешават тия с тоягите - в англоезичните
страни разрешават практически всяко начинание, от което ще има % за вземане; тук спират
всяко нещо, което може да остави някого да посъбере повече силици отколкото има
по гол задник. Очевидно защо - тия с тоягата тук са много по-слаби от ония там и
не могат другояче да удържат самата тояга в своите ръце.

Пон Дек 20, 2010 8:06 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща