Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Търся схема за high-side i low-side driver za MOSFET 
Автор Съобщение
Ранг: Напреднал

Мнение Търся схема за high-side i low-side driver za MOSFET
изградена с биполярни транзистори MOSFET ще се захранват с +300V знам че има специализирани схеми за това но ми трябва да е с биполярни транзистори
моля ако някой има нещо да постне схема :idea:

Пон Авг 22, 2005 9:45 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение 
То напржението добре, ама какви скорости гониш? И после не си казал тоя High Side дали ще е P или N канален, т.е. дали ще оплзваш еднакви MOSFET-и или различни.

Сря Авг 24, 2005 6:55 pm
Профил

Мнение 
75kHz PWM N kanalni ednakvi v ramenete po 2 paralel moje i da namalja 4estotata do 50kHz na PWMa

Чет Авг 25, 2005 3:16 am
Профил ICQ

Мнение 
А защо не ползваш драйвери като IR2113 например? Това с транзисторите не ми вдъхва доверие.

Чет Авг 25, 2005 7:16 pm
Профил ICQ

Мнение 
защото ,сега е с ir2184 ама се гони цена 6 транзисторчета са под 1лв а един драйвер е 6 лв като сложа 3 става 18 лв само драйверите така че ако имате някакво схемно решение постнете, ако не аз знам с какво да се направи ама пусти цени

Чет Авг 25, 2005 7:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Kакто по-рано ти казах, с биполярни - забрави. С MOSFET да си направиш GATE DRIVER е като тригер на дискретни транзистори - ще работи, ама.. :roll:
Друг вариант е да си намериш хубави оптрони - да държат поне 12 kV/us скорост на нарастване. Има, ама са по-скъпи от драйверите. Трети вариант е с трафчета. Готовите трафчета са цифромания, провери в www.digikey.com с "gate transformer" и ще видиш за какво става дума. Четвърти - купи си по-високоволтни P-ch MOSFET, произвежда ги IXIS, ама и там цените са нечовешки. Тези можеш да ги командваш и с обикновени оптрони, дори с биполярни транзистори.
Козата си сака пръч.

Чет Авг 25, 2005 7:52 pm
Профил ICQ

Мнение 
Оправих се намерих ефтини IR2184 по 3лв е SMD са ама и така стават

Пет Авг 26, 2005 3:39 am
Профил ICQ

Мнение 
Добре, че си успял - за информация само:
IR2112 - 75 br x 1.868 лв /без ДДС/ съм купил от Акерман

Пет Авг 26, 2005 2:49 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами изобщо с тия high side драйвери трябва да се внимАва, иначе може да не ти се отпушва транзистора като свят, пък може и осцилации да имаш. друго, самия драйвер може да осцилира, така че квото си има по app note му го слагай, кондензатори обикновенно филтриращи иска, освен този който е летящ, ама той може и да си е вътре. Имай в предвд че при стръмни фронтове имаш доста големи моменти консумации от драйвера, може да минат 10-на ампера, тоа е капацитивно през гейта на мощния, та си филтрирй и опроводи читаво.

Пет Авг 26, 2005 3:11 pm
Профил

Мнение 
ToHu написа:
Ами изобщо с тия high side драйвери трябва да се внимАва, иначе може да не ти се отпушва транзистора като свят, пък може и осцилации да имаш. друго, самия драйвер може да осцилира, така че квото си има по app note му го слагай, кондензатори обикновенно филтриращи иска, освен този който е летящ, ама той може и да си е вътре. Имай в предвд че при стръмни фронтове имаш доста големи моменти консумации от драйвера, може да минат 10-на ампера, тоа е капацитивно през гейта на мощния, та си филтрирй и опроводи читаво.

Не само да се слагат кондензатори, а и топологията на платката е важна - доста капризно нещо си е.

това на Моторола е доста полезно

http://www.freescale.com/files/microcon ... AN1590.pdf

Пет Авг 26, 2005 6:45 pm
Профил ICQ

Мнение 
Момчета то си работи устройството с драйверите исках да стане само по евтино като ползвам транзистори но след като намерих евтини драйвери проблема се реши айде да приключим темета (междувременно го направих и с транзистори само се наложи да сваля честотата на 40kHz но като левова стойност излезе почти същото така че оставам на драйверите) :D

Съб Авг 27, 2005 12:46 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Лесно ви е на вас. 300 волта. Това си е направо логическо ниво. Аз какво да кажа като гейта на горните ми транзистори е отместен на 2500-3600 волта. Драйвери ли?

Пон Сеп 12, 2005 12:40 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]