Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ами знае ли човек какви ги планират. То че авантаджиите ще са много е било лесно предсказуемо
още преди да го въведат. Може би идеята на някого някъде си из Германия или където и да е е
да накара авантаджиите да свикнат с еврото, та после под заплаха да бъдат изхвърлени от
зоната му да приемат нови ограничения, наложени им отвън... Знам ли. От 20+ години все се
опитват без война да наложат реда си на нови места, доколко успешно ми е невъзможно да кажа май....

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Ное 25, 2010 2:19 pm
Профил WWW

Мнение 
Цецо написа:
...На швабите май взе да им писва. И с право. То не беше Гърция, сега Ирландия, утре Португалия и Испания.... Франция и Италия и те са в системен дефицит да си подържат социализъма..

Ааа не така! Срещу тия народи да не се рита! Те са работливи, чисти, честни, подредени, усмихнати - на тях пари не трябва да им се отказват! Пари да не поучават само такива като нас - мързеливи, крадливи, грозни, завистливи, с генни увреждания балкански субекти, дето редовно си плащат евровноските, мизерстват си "излишъците", карат с 25% субсидии и с блокирани еврофондове и изкарват зимата с 4 спрени и 2 "сприединия-пуснидругия" реактора.
Ей сега преди снеговете германците ако не ударят с юмрук по масата и не ни спрат и 5 и 6 реактор - не ги признавам за мъже... Пари така няма да спестят, но поне ще натупат някого за назидание.

Чет Ное 25, 2010 5:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Баси - почнах да чета, разбирах на къде биеш и ..... докрая загубих смисъла :) В статията въобще не иде реч за субсидии, а за бюджетни дефицити и фискална дисциплина.

Чет Ное 25, 2010 5:29 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
Баси - почнах да чета, разбирах на къде биеш и ..... докрая загубих смисъла :)

Ми то така е в ЕС - събрали се едни да правят нещо ,ама вече не знаят какво правят. :)
Иначе идеята ми е как за едни скачат като ужилени да ги спасяват ,а на други лежерно им гледат умирачката. Ето днеска още едни кърлежи-кръвопийци се пръкнаха, пак немци (лидл) - ше ни изпотрепат пенсионерите тия гадове. :D
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3428511

Чет Ное 25, 2010 5:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ти сериозно ли? Какво му е на Лидл? По евтин, скромен избор на стоки, не претендират за върховно качество. Магазин като магазин.

А едни ги спасяват, защото навремето са се усетили и са се промъкнали в еврозоната. И сега ги спасяват щото иначе завличат цялата зона. Друг е въпроса кога ще им писне на швабите да ги спасяват. Нас ни гледат умирачката, щото много късно решихме да се бутаме при батковците. Гърците като хитри свраки се навряха по времето на студената война по чисто геополитически причини. Просто тогава западния блок е трябвало да блокира настъпващия социализъм гъм Гърция. И знаейки колко им трябва да Гърците да залитнат са предпочели да им пуснат гювеч но да ги държат далеч от социализъма.

А ние се приобщаваме в момент в който на никой не му пука особенно за нас. И пак добре че се приобщихме, че като слушам напоследък какъв плач за ония време е настанал, току виж сме подали молба за приобщаване към братските нам народи :) А и мисля никой не изпитва съмнение, че към днешна дата ЕС не би ни взел при никакви обстоятелства. :)

Чет Ное 25, 2010 6:12 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
...

Ууу, толкоз писанки и един да го каже просто и ясно. Цецо, пусни нишан като се кандидатираш за президент :)

Чет Ное 25, 2010 9:10 pm
Профил

Мнение 
Цецо написа:
Ти сериозно ли? Какво му е на Лидл? По евтин, скромен избор на стоки, не претендират за върховно качество. Магазин като магазин.

Не е просто магазин ,а чуждестранна верига. Схемата е проста: от нашто джобче - в тяхното, от тяхното - директно в Германия , от Германия - в джобчето на разни зелени, сини и т.н. човечета. Резултата : тия парички дето им ги даваме там, повече нема да ги видим. Така, че има голяма разлика от това германец да пазарува в лидл и българин да прави същото. 90% от чуждите "инвестиции" у нас са такива - парисмукачки , нищо не остава след тях. А за хубавите и евтини стоки дето щели да предлагат - ами нагледахме се на метра,били,пенита и т.н. - един дол дренки. Не знам и тия на какво се надяват, стоките не се определят от търговците , а от клиентите, до месец и те ще са в същото блато.
Сега въпроса е коя от веригите първа ще хвърли пешкира? :)

Чет Ное 25, 2010 10:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Така де, ама като се отвори някъв магазин сички се юркат от там да пазаруват. От кварталната бакалия си купувам само цигари и бонбони за щерката. И то един-два пъти в седмицата. Ама като продават на зверски цени, аз какво съм виновен?

Ми в била "две чанти" са ми 80лв. в кауфланд 65-70. В кварталната бакалия 120-130 - че кой балама ще ги дава щото видиш ли отивали в джоба на българин? Ми те от неговия джоб пак ще излязат от БГ, щото ще си купи "новия Panasonic Viera 3D", или ново мерцедесче GL300. Пък като има такива родолюбци, те да направят една верига магазини ...

Чет Ное 25, 2010 11:26 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
„Торонто сън”: Сара Пейлин заяви, че САЩ трябва да подкрепят своите севернокорейски съюзници . По време на участие в радиопредаване на известния журналист Глен Бек бившият губернатор на Аляска Сара Пейлин заяви, че съюзникът на САЩ е Северна Корея. Тя направи този гаф, след като Бек поиска мнението й за нападението на Северна Корея срещу южнокорейския остров Йонпьон, пише „Торонто сън”. „Очевидно е, че трябва да подкрепим нашите севернокорейски съюзници, с които имаме подписани договори”, посочи тя, преди Бек да я поправи.

Чудя се, какво ли би станало, ако преди година беше станала президент :D Всеки ден щеше да има цирк в медиите :lol: Сигурно ще подкрепи договорите с СССР, въпреки че вече няма такава държава ....

Последна промяна на Сря Фев 01, 2012 3:32 am, променена общо 1 път

Пет Ное 26, 2010 12:57 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ji4ka написа:
Не е просто магазин ,а чуждестранна верига. Схемата е проста: от нашто джобче - в тяхното, от тяхното - директно в Германия , от Германия - в джобчето на разни зелени, сини и т.н. човечета.

Ми пазарувай в Фантастикото и Фамилия или Пикадили бе! Там ще пълниш джоба на няколко бивши Висаджии и на няколко настоящи Тимаджии! Бъди патриот докрай.

Това е цената на влизането в ЕС. Отваряме се за техния бизнес. Реципрочно на нас ни отварят техния пазар. Ако имаш акъл да го ползваш - печелиш от това. Ако не - лапаш мухите и гледаш СКАТ.

Пет Ное 26, 2010 11:37 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Olimex вече продават и през Mouser:
http://www.mouser.com/olimex/?utm_sourc ... ign=olimex

Не че на някого от България ще му хрумне да си поръчва нещо на Olimex през Mouser :) По-скоро е за хората в чужбина.

Сря Дек 01, 2010 9:47 pm
Профил WWW

Мнение 
Като каза Olimex се сетих за блога на австралиеца. http://www.eevblog.com/2010/11/16/prese ... an-seidle/
Накратко: един студент си изгорил програматора и нямал пари за нов, за това си пуснал по факса кредитната карта до българия и станал милионер.

Сря Дек 01, 2010 10:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз нали все се чудя как да пазарувам от БГ - като стана милионер ще ви пратя кораб с цистерни бира за линковете :)
ike, зарязах всичко да ти чета линка. Прати го и на олимека!

Сря Дек 01, 2010 11:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ike написа:
Като каза Olimex се сетих за блога на австралиеца. http://www.eevblog.com/2010/11/16/prese ... an-seidle/
Накратко: един студент си изгорил програматора и нямал пари за нов, за това си пуснал по факса кредитната карта до българия и станал милионер.

Свежо е филмчето, бая е дългичко, но го изгледах :D Много интересни физиономии правеше, когато обясняваше как му казали от Олимекс да си снима кредитната карта и да я изпрати по електронната поща :-) В крайна сметка развитието е като в онази приказа, дето всяко зло било за добро. То не че не би могло да му хрумне идеята да стане дистрибутор на Olimex и без да си праща снимка на кредитната карта...

Чет Дек 02, 2010 6:00 am
Профил WWW

Мнение 
Ами имал е кураж. Мен нигерийци, ако ме помолят да си снимам кредитната карта и да им я пратя ... срам не срам, признавам си - страх ме е.

Чет Дек 02, 2010 12:29 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 1194  Следваща