| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Danov в пощата ти е. Ако обичаш прати го на електрончика че нещо ми е много зле достъпа днес.
|
| Пет Дек 17, 2004 11:49 am |
|
 |
|
Mozfet
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 4:33 pm Мнения: 273 Местоположение: София
|
_________________ Adios
Mozfet
|
| Нед Дек 26, 2004 11:39 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Абе тея за тръпка и гърч са повече
incf CountOTPWWTCSMP3P
OTPWWTCSMP3P = of the people who want to create such MP3 Player :- ))
|
| Пет Авг 19, 2005 10:08 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Абре тоя mp3 хубаво нещо ама VS1001 трудно се намира .... !
По едно време имах доста голям мерак да си правя mp3 decoder в FPGA ..... ама така и не ми остана време ...
иначе ако се спретне нещо подобно ще излезе доста по-гъвкаво ... по-ефтино ... и достъпно (щото определено е по-лесно да се закупи един Спартан 2 или 3 отколкото VS1001 )
Ако някои е мервал нещо из нета ... нека да каже ....
Единственото което аз успях да изровя е:
http://www.pjrc.com/tech/mp3/fpga/index.html
В този случаи декодера е побран в един Xilinx XCS10XL ..... което означава че спокоино ще може да се пъхне и в XC2S15 .... и да остане място и за още някоя джаджа ! 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Съб Авг 20, 2005 12:40 am |
|
 |
|
borko
Ранг: Минаващ
|
|
| Съб Авг 20, 2005 10:47 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Да ама и тия са с VS1001. Нашия проблем не е схема, не е софтуер, а тоя чип.
|
| Съб Авг 20, 2005 11:11 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Значи в Алтроникс Микросистеми имат MAS3507 DPMQFP44U, а не VS1001. Една опаковка е 19 чипа. Цената не се знае. Днес ще ими пиша да ги питам за цената.
|
| Съб Авг 20, 2005 11:59 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Такъв чип някой ми предложи наскоро, ама не ми хареса идеята че трябва да слагам DAC след него 
|
| Съб Авг 20, 2005 12:07 pm |
|
 |
|
joro
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 12:43 pm Мнения: 94 Местоположение: Пловдив
|
 то готовото понякога излиза и по ефтино
Днес от склада на TCM в Пловдив купих напълно работещ си мп3 дискмен . Верно малко почукан но може да си избереш и пробваш на място. Че адаптерче и слушалки си има. Дисплея вади таговете , даже и буферче против прескачане си има .... и струва само 32лева.
То един декодер на дребно едва ли е много по ефтин.. Така че който му е мерак да бяга да пазарува - това си има всичко в него 
|
| Вто Авг 23, 2005 10:36 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Хехе ... абе то на всеки мисля че е ясно че ако купиш готов продукт ще ти излезе по-ефтино .... е да ама къде е тръпката в тва ???
Друго е да си го направиш  .... да не говорим че една система която ти си я творил можеш да е накараш да прави много повече нещица отколкото купешкото .... и в краина сметка даже туковиж си оправдаеш трудът и мъките свързани с закопуването на чарковете ....
С две думи ... всеки може да си го купе ... малко хора обаче могат да си го направят  .. именно в това е смисълът на занятието ... 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Сря Авг 24, 2005 12:53 am |
|
 |
|
the_real_maniac
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Точно казано: "С две думи ... всеки може да си го купи ... малко хора обаче могат да си го направя"
|
| Сря Авг 24, 2005 1:19 am |
|
 |
|
joro
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 12:43 pm Мнения: 94 Местоположение: Пловдив
|
Според мен тръпката е да се занимаваш с неща които неможеш да си ги купиш! или не са ти по джоба или ги няма !
Аз вечно започвам да върша разни неща и по-късно осъзнавам колко време и усилия са ми коствали и че това нещо може да се купи и не си заслужава зора! Верно е че много неща може да се постигнат като си го сглобиш сам .. най малкото да си чукаш главата и в крайна сметка да си угодиш напълно , но в момента става въпрос за нещо което е много масово .. МП3-ки вече има навсякъде .. в ГСМи , в флашки и кадели не .. Можеби преди няколго години това беше екзотика.. но сега според мен неси струда човек да се занимава ако естествено не гони някои екзотични критерии. За мен при звука основния критерии е качеството - което си е широко понятие .. но тия декодери са хардуерни - няма какво да променяш по тях .. в ония МП3ки дет са по магазините ситуацията ще е същата. Така че аз лично предпочитам да хвана нещо готово и например да му сложа един DAC на BB , отколкото да взема да заоявам наволя и да се надявам да тръгне като нещо с много функции ,но в крайна сметка на това работата му е да свири!
"Друго е да си го направиш  .... да не говорим че една система която ти си я творил можеш да е накараш да прави много повече нещица отколкото купешкото ...."
По този въпрос попринцип съм съгласен, но за тая МП3ка по добре купи една готва щото е за без пари пък като си мераклия - твори над нея.
|
| Сря Авг 24, 2005 5:01 am |
|
 |
|
BARTHEZZ
Регистриран на: Пет Юни 09, 2006 2:38 am Мнения: 1 Местоположение: Лясковец
|
 Относно VS1001
Изобщо може ли да се намери VS1001 в България?
|
| Пет Юни 09, 2006 2:56 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
По принцип всичко може да се намери, но цените са ... Примерно за STA013 ми поискаха за единична бройка 42лв. без ДДС преди няколко месеца. Питаш в Алтроникс, Акерман и т.н. ще ти доставят, но излиза скъпо удоволствието.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Юни 09, 2006 10:16 am |
|
 |
|
3aek
|
ето и нещо направено само със ARM на Атмел http://www.mikrocontroller.net/articles/ARM_MP3/AAC_Player
външния ЦАП може да не се ползва и да се пусне през PWM-а за по-непретенциозни слушатели
|
| Пет Юни 09, 2006 11:52 am |
|
|