Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
USB Wireless stick Edimax EW-7711USN 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
А изкючил ли си опцията "You must confirm each access...." от System->Preferences->Remote desktop ?
Сега пробвах на служебния комп, който е с убунту 9.10 и от втория опит успях да направя RDP връзка, като виновника за първия опит беше опцията която беше включена.

Вто Ное 16, 2010 2:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Опцията си е наред, проблема идва от X11. Всъщност съобщението за грешката е от X11, а проблема е някъде другаде по трасето.
Пробвах и с KDE, разлика няма. Засега не ми се занимава повече, VNC-то върху SSH работи перфектно.

Обаче изникна друг такъв проблем. GNOME е опасан с една глупава според мен програма keyring, която уж внасяла повече сигурност, но всъщност ти отнема тотално контрола. Примерно оставаш си сървърчето включено, по някое време искаш да направиш отдалечено логване и клиента увисва. Като отидеш при сървърчето на екрана му стои тъпото съобщение на keyring да си въведеш паролата, че била изтекла сесията му. Намерих описание как се пачва проблема. Следвах стъпките, утре ще узная дали е мирясал keyring-a. Та въпроса ми, понеже не търпя някоя си програма да си присвоява правомощия, които не съм й изрично декларирал, дали ще се "повреди" нещо в дистрибуцията ако тотално премахна keyring-a ? Чета, че доста GNOME програми използвали услугите му ( то пък да ти еба и услугите, да ти блокира отдалечената връзка )

И още нещо, tightvnc казват, че имали и един Java аплет, който сървъра изпращал на клиента. Тъй като не се рових много-много в материята, това дали ще означава, че мога с обикновен браузер да се логна на VNC порта на сървъра, при което сървъра ще ми изпрати кода на аплета и след това ще мога да си правя отдалечения контрол от прозореца на браузера ? Щото ако е така, ще премина от vnc4server на tightvnc и тогава няма и да се сетя за проблема с RDP сървъра под Линукс.

Чет Ное 18, 2010 3:31 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ба аз не мога да проумея, що ти е сървър на който да имаш X11, гном, каде и прочие?

Линукса е линукс когато е в команден ред. Почнеш ли да му качваш тия графични глезотии - той вече с нищо не е по добър от бозата. Отиват ти на кино и стабилност и бързина и въобще ти сървър ли правиш или ще редиш пасианси?

Качваш основата (за предпочитане най-постната линукс инсталация) , качваш си сървърите/демоните дето ти трябват и един SSH да тунелизираш. После настройваш, изхвърляш монитора и клавиатурата и забравяш за него.

Чет Ное 18, 2010 10:05 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
@Цецо +1

Линукса е ценен да го турнеш на някой дръгел да му натуткаш приложенията и да го забравиш ... а тез аплети на Gnome ядат рама кат блондинка мъжки полов орган .Дори най добре се получава да си компилираш кернела за свойта си конфигурация .. и да видиш тогава кон боб яде ли ... линукс забива ли :P .
Дори в убунту тъпия аплет за мрежата не ебава файловете дет са си описани по документация ( примерно ... сложи едно статично IP и виж дали имаш нещо написано в /etc/network/interfaces)

Чет Ное 18, 2010 10:16 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Командния ред си е команден ред. Сървърите за Linux си демони, които си имат контролен интерфейс, по който можеш да ги разпитваш какво правят в момента. Ако от другата страна на интерфейса е графична програма и вземе, че се скапе, това не означава, че сървъра се е скапал. Просто сървъра ще затвори текущото копие на контролния интерфейс и ще чака нова сесия. Поне в момента не се сещам за някой популярен Linux сървър, в който функциите на сървъра и функциите за неговия контрол да са интегрирани в едно. Пък и моето не е чист сървър, че да му махна екрана, а работно-развлекателна станция за гледане на талавизия, мрежов принтер, скенер, firewall, FTP сървър, мрежово дисково устройство за Windows-ите, GCC, Qt IDE, NetBeans, eBooks, един ден ще управлява и настолна фреза. На Windows-ите май само поща ще чета. Онзи ден му вързах и безжични камери, с които следя какво правят морските ми прасенца :D

Чет Ное 18, 2010 11:46 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Изображение :idea:

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Пон Ное 22, 2010 1:48 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по