|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 12:26 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе не е ясно. Не забравяй кой му е кукловод на тоя - по лични впечатления една от влиятелните фигури в сивия живот на БГ.
Девойката няма и да си помисли да се праска с друг, щото ако се разчуе ще удари по имиджа на мажествеността на Яне. Така, че евентуалния кандидат за любовник после може и да го вградят в някой легнал полицай. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 16, 2010 9:26 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Добре де,
народа бил тъп, политиците крадливи + тъпи, ББ нищо не правил ...
И как да се излезе от ситуацията?
БСП/БКП когато и да ги разстрешяш - все е късно,
Костов - незнам как не го е срам да се показва по телевизията (имаше цялата власт и подкрепа и видяхме каква я свърши),
Доганистите - отдавна са го ударили на бизнес ...
Президента - и той гледа да дръпне чергата към себе си ... Не че съм му фен, ама ако успее да я дръпне из под краката на Станишев - ще се кефя.
Може и тъп да съм, но поне за момента не виждам по-добра алтернатива за България от ББ. Вие ако виждате - споделете и ми отворете очите ... Ако я има, а аз не я виждам - явно ми липсва информация. Ми дайте я тази информация, та белким прогледнем ...
И не разбирам от къде и как ще се пръкне тоя, дето да няма някакво минало и да е станал толкова популярен, че народа да го разпознава и да гласува за него ... И на мен ми се ще да има такъв, ама няма и не вярвам някога да има.
Проблама на българите ни е, че гледаме много негативно на всичко около нас.
Не, че нямаме причини да сме такива, но със сигурност негативизма не ни помага ...
|
| Вто Ное 16, 2010 12:47 pm |
|
 |
|
Цецо
|
А защо си мислиш че трябва да има по-добра алтернатива? От една кофа с лайна - колкото и да ровиш вътре, друго освен лайна няма да извадиш
Такъв ни е матриала - от горе до долу  И това за 20 години не се променя. Може би за 200.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 16, 2010 1:47 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
А бе Цецо отде ги съчиняваш такива тъпотии бе, да ти се чуди човек на акъла.
Не си видял значи по-свестни хора наоколо от ченгьорите, дето ги подставят
за "избори".
Че няма никакво значение кое ченге (или смахмузен доносник, според текущата
пропагандна ситуация, ченгетата с печат на челото не се продават винаги) няма,
ама и тебе току те отнесе някъде.... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Ное 16, 2010 3:40 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Приятел, ти незнам там до язовира какви хора срещаш. Ама мога да ти кажа аз какви виждам.
Виждам съседите ми които гордо ми се хвалят кои как прецакал Топлофикация. А като обясня че всъщност прецакват мен - вдигат рамене и ме съветват и аз да прецаквам другите, за да си намаля загубите  Същите тия хора ги виждам всекидневно как се карат за паркоместа пред блока, пукат гуми и дерат боята. Същевременно спират в градинките, само и само да им е под балкона. Разнасят кал навсякъде по улицата и после псуват общината, че им било мръсно. Мятат си фасовете през балкона и се карат с чистачката, че не метяла добре. Как когато се опре до ремонт в блока упорито отказват да плащат освен ако не ги касае лично тях (например да тече точно при тях).
Всеки ден карам из София и виждам едни олигофрени зад волана. С коли за по 20 хиляди лева, половината от които обаче не плащат пътен данък. Същите тия псуват корумпираните политици, ама като ги спре оня със сланчогледа с радост му бутват в джобчето да им се размине. После псуват общината обаче с радост бутват в джобчето за да минат по тънко за някое разрешение или да ги глобят за нещо. Сутрин по улиците е ад - всеки бърза, всеки нарушава. 10 минути по късно квичи, че в тая шибана държава няма правила и ред. И после почва пак да препуска по пътищата. Вечер гледа кадрите с трупове по улицата и вика - гледай какви са идиоти тия. И после пие половин бутилка ракия и се мята и той на колата.
Вчера пак гледа 10 човек "работещи" около една дупка на Софийска вода. 1 работеше 9 гледаха. Накрая оставиха такава мръсотия и натрошен асфалт, че с луноход не може да минеш. Но не било тяхна работа да чистят. Бас ловя, че след половин година пак ще копат. Пак там. Щото са мърлячи.
Занимавах се с къщни ремонти. Няма нужда да ти обяснявам, що е то мърлячи и какво точно трябва да направиш за да намериш съвестен майстор. Съотношението сигурно е 1/1000.
Ходил ли си скоро на доктор? Хипократ се върти като вентилатор в гроба завалията. Ти не си пациент, а дебитна карта.
Гръмна инсталацията в сградата в която работя. Един клеморед се скапа от старост. Дойде "лицензиран електротехник". Изпсува мощно идиота който бил сложил клеморед (който изкара 30+ години). Изряза клемореда, навърза ги на спайки (трифазни вериги хранещи 2 етажно учреждение + механичен цех), омота ги в изолирбан набута ги някак си обратно и си тръгна. Без да почисти след себе си естествено, той е електротехник, не чистачка.
Братче, ти незнам къде живееш, ама аз около себе си видам поне 70% Ганьовци и Андрешковци. Мощни потни селяндури (не от село, а селяндури) дето разбират от всичко, със самочуствие на Джордж Клуни + Уорън Бъфет, ама с успехи в живота колкото на Мунчо и всички са им виновни за всичко. За тия хора работа и далавера са синоним. И ако се наложи случайно да работят - те го правят с отвращение. Правилата и законите са за другите. Но ако другите не ги спазват - ги псуват. Ако те самите ги нарушат - то е защото "били принудени". Това е сбъркано семе, както и да го гледам.
Та братче - това сбъркано племе, който и да му туриш на чело да го "управлява" все тая. Замисли се - колко човека познаваш, които поставени до кацата с меда, няма да бръкнат с двете ръце вътре? Според мен и задника ще си натопят само за да усвояват по бързо благините.
Политиците не са ни виновни с нищо друго освен с това, че са типичните българи
В нормалните държави, пак има боклуци колкото щеш. Ама явно процента що годе отговорни хора е над 50. Бил си в чужбина братче. Знаеш как работи примерно един германец. Не говорим за талант, образование и прочие. За най-елементарна отговорност братче. Тук всички са мърлячи. Циганска му работа. Тука процента отговорни хора е под 30. Та колкото и глад, мизерия и проблеми да има в тая държава - заслужили сме ги на 100%.
Та знам я теорията за пушките и прочие. Да ти кажа ако виждах около себе си нормални, отговорни хора, които са притиснати до стената със сила - бих се съгласил. Ама това дето го виждам около себе си ми говори съвсем други неща. Тия с пушките както ги наричаш просто са яхнали вълната на народната простотия и я ползват. И да ги нямаше тях - все тая. От лайна боя не става.
Айде сега кажи ми, че са ми промили мозъка тия с пушките и не виждам очевидните неща. Няма конспирация братче. Има някаква гадна мешавица от простотия, егоизъм, завист, злоба и зверска безоотговорност и мърлявщина. Ей тва виждам аз. От най-дребния човечец до президента и премиера - някакъв уродлив хибрид между Бай Ганьо и Андрешко.
|
| Вто Ное 16, 2010 5:08 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
На 100% подкрепям Цецо... Тъпото е, че аз лично поне не виждам какво по дяволите мога да направя, за да се подобри тая скапана ситуация... Колкото и да се пъна колкото и да се нервя просто масата с лайна ще ме удави и мене... Опитвам се поне от децата си да направя хора, но и те са потопени в средата на децата на въпросните горе и ще е истинско чудо ако ги опазя... Ебаси... Наистина ли само в бягството от тука е спасението на малкото останали свестни хора...  За съжаление съм ужасно закъснял май за такава авантюра... Трябваше преди 10, че и повече години да фъсна.. Ама не.. Идеалист... Вярващ, че тук нещата ще се оправят... Ех... ако ми падне таз Вяра някъде в ръчичките какво ще и направя... 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Вто Ное 16, 2010 5:43 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Къде точно? Има ли хора, има и проблеми, т.е. проблемът са самите хора.
|
| Вто Ное 16, 2010 7:08 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ами типичен затворнически синдром е това звучене, кво да ви кажа.
Факт е, че простотията е масова - ама тя е такава и другаде, където съм живял.
Каквито и хора да вкараш в затвора, колкото и да му отвориш вратите ако не
го прочистиш от надзирателите (единствените въоръжени обитатели) има да си
чакаш да видиш разлика.
Такова прочистване от страна на самите гологъзи затворници е утопия, естествено.
Където и когато е ставало е ставало с катаклизми и кланета. Тук за лош късмет
последно са клали руснаците по 9-ти септември, оттогава техните слуги са
надзирателите.
Инак като тегли човек чертата се получава същата сума, която и Цецо, и Колето
получават.
Но че "виновни сме всички ние" е елементарна песен пусната по радиоточките на
затвора от грамофона в стаята на директора е очевидно. "Кому е изгодно" е един
от интересните въпроси в тая връзка с очевиден отговор. Фактът, че има хора, които
вярват, че е така (не е и аз да не съм я пял тая песен като ми писне от чалгоселения
наоколо примерно) просто означава, че има и хора, които са свестни и вършат нещо
свястно. Аз лично не мисля, че тук имаме много - ако въобще - хора, от които би било
разумно да се лиши което и да е общество от днешните по света.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Ное 16, 2010 8:25 pm |
|
 |
|
sthx
|
Цецо е казвал и друго: "Тука е така!".
Считам, че тези терзания са излишни. Всеки може да направи - не по-точно е да прави нещо за по-добро бъдеще поне за децата ни. Просто като си върши работата както трябва. Под работа нека се рабира не само занаята. И писането в тоя сайт също е работа. Сто човека ще го прочетат и ще се замислят поне за момент. И това е нещо...
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Вто Ное 16, 2010 9:31 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Проблем при българина, че дори и да се появи такава мисъл в главата му то... ми то си е за вярно за момент. После пак си е българин, а мисълта... ъъъ, каква мисъл?
Та тия дни като гледам ще зачертая още един номер в тефтера - поредния приятел събира багажа, идеята е за постоянно изселване. Честито на всички спечелили еднопосочен билет 
|
| Вто Ное 16, 2010 10:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не си мислете, че хората по другите страни са нещо повече. Глупоста, мързела, простотията и т.н. са равномерно разпределени по цялата планета. Единствената разлика е в законите и колко строго е наказанието за неспазването им. Ако тук за миг само хората разберат, че няма кой да ги контролира и да им набива канчето, ако кръшкат и нещата стават страшни. Доказа го например какво стана малко след урагана Катрина, когато за кратко в Ню Орлиънс нямаше кой да въдворява ред - всички хора станаха като животни. Та всяко племе може да се вкара в правия път, стига да се въведат и приложат правилните закони и наказания  .
|
| Вто Ное 16, 2010 10:40 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
У наше село липсва волята за такива действия или е по-изгодно да липсва - на практика това няма значение - резултата е един и същ, а ние живеем в него. Но на който не му харесва - както казах: еднопосочния. За всички останали - можем да пишем по форумите и да даваме акъл, виждайки защо държавата/народа се дъни. Е, ще си останем с писането, ама сефте да е 
|
| Вто Ное 16, 2010 11:01 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Да де, ама как да стане това? Кой да ги въведе? Кой има воля, интерес и възможност да ги въведе? Всъщност сещам се за стария виц описващ че можем да се оправим само ако обявим война на Германия и веднага капитулираме. Та като ни превземат германците - те "ша на опраят" ... Да де, ама то и царчето ни оправи, нали? Да не говорим какво ми казват приятели германци за цените в тукашното германско МЕТРО. Казват, че цените тук са по-високи от тези в същите МЕТРО магазини в германия ... Примерно цената на КокаКолата ... Продават ни боклуци петнайсто качество на надути цени ... т.е. "доят ни като крави"
Може би самите ние трябва да си изринем боклука първо от собстернните си къщи, дворове, а после и улици и така стъпка след стъпка да се оправи държавата ни. Трябва да понижим прага на търпимостта ни към простотията.
|
| Вто Ное 16, 2010 11:19 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
По-правилно е - вие купувате въпросните буклуци  . Аз не знам някъде по света кока колата да е задължителна за купуване, още повече пък и като е гадна  .
Аз например пия само вода (като не смятаме бирата) от чешмата и нямам такива проблеми  .
|
| Вто Ное 16, 2010 11:49 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Дадох колата като пример за интернационален продукт присъстващ на всички пазари и произвеждан под шапката на огромна интернационална компания.
Нямах в предвид само колата. Ако щеш вземи минералната вода и бирата като пример ...
Месото също ...
А за купуването си прав. Ако не купуваме боклуци - няма да има и предлагане на боклуци.
|
| Сря Ное 17, 2010 12:01 am |
|
|