|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 4:24 pm
Li-on батерия АА, къде в Сф?
| Автор |
Съобщение |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
наскоро обикаляхме с приятел да си купува батерии точно за фотото ... еммм, подробно гледах какво пише на опаковките и баркодовете, щото не винаги си признават директно и даааа - всичко беше Чина  накрая се завряхме в Техномаркета - и пак всичко беше Чина, обаче имаше едно Сони - бе, чина, чина ама разликата от останалите - огромна! кога се загледах внимателно - правено за Франция! е, взе го, не беше кой знае колко по-скъпо от останалите, доволен е, две батерии и зарядно - мани ами зарядното и тежи, като че има нещо в него  та ако тук си мислиш че ще има Energizer, Fabrique au Japan - забрави, това ще е чудо да го намериш по нашите земи 
|
| Съб Сеп 25, 2010 9:10 am |
|
 |
|
Edesign
|
 |  |  |  | Lupus написа: Да използвам темата, за да не пускам нова. Някой може ли да каже откъде могат да се закупят няколко (5-10бр.) от тази батерия: http://www.electroninvest.eu/index.php? ... &parent=88По-рано се намираха тук-там, но сега са изчезнали отвсякъде. Имат различни означения, но основните данни са: # Напрежение: 3.7V # Капацитет: 1150mA # Размер: 8x34x48 |  |  |  |  |
Питай Дончо от Комет. Имат 1100мА 3,7волта горе долу същите размери но изводите на са на пластини, а на кабелчета.
|
| Съб Сеп 25, 2010 10:02 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 |  |  |  | head_up написа: наскоро обикаляхме с приятел да си купува батерии точно за фотото ... еммм, подробно гледах какво пише на опаковките и баркодовете, щото не винаги си признават директно и даааа - всичко беше Чина  накрая се завряхме в Техномаркета - и пак всичко беше Чина, обаче имаше едно Сони - бе, чина, чина ама разликата от останалите - огромна! кога се загледах внимателно - правено за Франция! е, взе го, не беше кой знае колко по-скъпо от останалите, доволен е, две батерии и зарядно - мани ами зарядното и тежи, като че има нещо в него  та ако тук си мислиш че ще има Energizer, Fabrique au Japan - забрави, това ще е чудо да го намериш по нашите земи  |  |  |  |  |
Не пречи ако ходиш до Кауфланд да погледнеш какви са там батериите 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Сеп 25, 2010 3:43 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
¶, ако имам път натам ще погледна, но не се очертава скоро. все пак имам резерви, че ще засека такова нещо, ама а дано де 
|
| Съб Сеп 25, 2010 4:47 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Аз пък съм решил да си купя от тези: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7260. Незнам колко са стока, но ще пробвам. Все пак са "без пари". Както е описано там, изгежда, че стават, ама знам ли!? Китайска му работа...
|
| Пон Сеп 27, 2010 12:44 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Чак без пари $4.45 за две батерии за еднократна употреба не бих го нарекъл ама
според ситуацията може и да свършат добра работа.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Сеп 27, 2010 1:01 am |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Energizer ,аз в България съм виждал ... само на снимка.Със сигурност няма в Кауфланд,Била,Техномаркет,Технополис.Това има в наше село,другаде може и да има ама не съм виждал.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Пон Сеп 27, 2010 6:51 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Внимавайте с тези литиеви батерии - щом не пише изрично ,че е акумулатор/зареждаема значи е еднократна батерия  Има разлика между "литиева" и "литиево-йонна" - само "йона" е акумулатор, другото са еднократни. И ми се струва ,че нарочно ги слагат в маалко по-различни корпуси от АА/ААА за да не стават неволни фалове.
|
| Вто Сеп 28, 2010 1:11 am |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Това не е вярно! Да си чувал за Литий-Желязо-Фосфат (LiFePo4) - това са акумулаторни батерий, които могат да се зареждат много бързо (с ток 10х капацитета на батерията) и да отдават много голям ток - 30...50х капацитета. И са акумулаторни...
tgi, мерси, че ме открехна - изобщо не бях забелязал, че са еднократни! 
|
| Вто Сеп 28, 2010 12:29 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
А да си чувал къде се продават ? Щото много работи се чуват ,ама друго си е да го пипнеш...
|
| Вто Сеп 28, 2010 6:06 pm |
|
 |
|
Ники
|
След забележката на tgi и последвалото търсене с гугъл, не намерих никъде зареждаема литиева батерия АА..
Пирев пише за енерджайзер, но такива в бг не съм виждал.
За последно ползвах дюрасел, смених два комплекта, и не съм доволен, или това което купува са пълни боклуци.
Основно ползвах комплект от 4 NIMH SANYO 2100mAh, на които пише че са правени в япония, но за няколко години са заминали, защото свършват бързо, или зареждачката не си върши работата.
И съм в началната точка в търсене на качествени батерии 
|
| Вто Сеп 28, 2010 6:10 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Ники, уточни последно какво търсиш - батерии или акумулатори? Литиева 3.7V в АА корпус едва ли има, защото познай какво ще стане, когато невинния юзер пъхне две такива на мястото на алкалните. 
|
| Вто Сеп 28, 2010 6:17 pm |
|
 |
|
Ники
|
Търсех литиеви зареждаеми.
За момента се двоумя дали да купувам нови NIMH, въпреки че не съм доволен от тях или да прекратя заиманието като сменя апарата с такъв с вградена Li зареждаема батерия.
Благодаря за съветите от темата.
|
| Вто Сеп 28, 2010 6:23 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Литиевите акумулатори и те не са цветя и рози , след 2-3г се скапват. От NiMh търси такива с нисък саморазряд, мисля че Енелопа на Санио са такива. Освен това в началото е хубаво да си подбереш батериите в пакета, защото обикновено 10% от новите елементи са със занижени параметри, което впоследствие скапва целия пакет. И ако имаш възможност ги зреждай на нормален заряд ,а не на бърз. Най-добре си вземи два комплекта - единия го зареждаш, а с другия щракаш + един комплект алкални батерии за резерв ако неочаквано ти свършат акумулаторите.
|
| Вто Сеп 28, 2010 6:34 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Аз броя вградената зареждаема Li=ion пкато недостатък (за фотоапарат).
Ако е пригоден за NiMH AA (ама не като твоя, дето не съвсем; повечето са истински
пригодени и си работят ОК) е по-добре просто защото батерията е евтина, подлежи
на смяна (ако ти свършат батериите навън можеш да смениш с резервния комплект
в джоба), а и се намират под път и над път. Бая хубави zoom-апарати (аз тях все
ги заглеждам) са с NiMH по тая причина, има и с литиево-йонни разбира се.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 28, 2010 6:39 pm |
|
|