Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Тука някой е объркал нулите май ....

Чет Сеп 23, 2010 5:57 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
tgi написа:
:D :D :D

Ама ти си расъл като пилот в щатите значи, та те впечатляват ръчните скорости?

Не съм расъл в САЩ, нито съм бил пилот някога и нейде ;-) , за мен автомобила не е необходимост, и понеже в БГ никога не ми е потрябвало да имам собствен автомобил се бях задоволил само с шофоьорска книжка, т.е. само тогава съм карал кола с ръчни скорости. Понеже тук 99% са автоматици е нормално като нямаш стаж да се чудиш какво да правиш с третия педал. Ако съм пред дилемата избор на автоматик и ръчни скорости при една и съща цена на бензина никога не бих предпочел ръчните скорости :D

От друга страна пък имам книжка за машинист на дизелови локомотиви и все се каня да взема да проверя как стоят тук нещата с книжките за влакове :D

Чет Сеп 23, 2010 6:50 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Е значи именно там си "расъл" като "пилот" де, пропуснах кавичките в първия
пост поради очевидността, ама тебе май доста те гони носталгията там (и мене ме е
гонила немалко та знам какво е) и може би малко надреагираш (то и аз преди години
навярно бих надреагирал по същия начин).

Ама щом би предпочел автоматична пред ръчна скоростна кутия си готов американец,
хич не го увъртай :D :D :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Сеп 23, 2010 7:26 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
tgi написа:
Ама щом би предпочел автоматична пред ръчна скоростна кутия си готов американец, хич не го увъртай :D :D :D :D .

Пропускаш уточнението при една и съща цена на бензина :D Защото тук литър бензин струва между $0.70 и $0.80, докато в БГ лятоски зареждах на 2.40лв. за литър. Разлика от 50%. Обаче колкото и да харчи в повече автоматика ( а то е в рамките на до 10% ) е за предпочитане. Особено в градски условия. От нас до работата са има няма 17 светофара ( магистралата ми е крайно неудобна, мога само към 5км. да използвам и не си заслужава ), и като има и задръствания, а то винаги има, познай какво ръчкане ще пада. А така си пушиш цигарката, чешаш с левия крак десния, ( от време на време ) с дясната ръка почесваш коня, абе рахат работа.

Лятото като взеха да ми разправят в Пловдив едни хуморески как автоматичната кутия се чупила повече от ръчните, което не е вярно, дори обратното е, на автоматика на 60 хил.км. сменяш маслото и толкоз, до 1млн. км. ще изкара. А ръчната 1млн. км. е почти невъзможно да изкара без да й смениш някоя и друга карантия.

Инак от мен хамериканец не става :)

Чет Сеп 23, 2010 8:41 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Да, особено в задръствания автоматикът е очевидно предимство. Аз всъщност съм
изненадан, че яде 10% повече бензин, мислех, че се избира само на базата на навик
(то и с 10-те % пак навярно е така де). Те и в София взеха да стават задръствания,
повечето нарочно/изкуствено предизвикани, разбира се, но като ги има и човек попадне
в тях.... та може и тук да навлезе някой ден, знам ли.
То как е правилно като го караш, просто си държиш левия крак назад и не пипаш
никога нищо с него ли (та да не се окаже пасажерът псуващ и под жабката като
в оная история)?

Чет Сеп 23, 2010 8:59 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
То зависи от човека - шумахер кара с двата крака, баща ми също :) Пирев на брат ми опела, автоматика му за 10 години му е сменян един път маслото - преди 7-8 години. Оттогава не се знае колко е минал ама са повече от 60к и още нищо му няма ама купето вече се разпада. Сега като си купуваше друга кола с триста зора намери автоматик дето да му хареса. Тука в БГ има някакъв мит за автоматиците, че са много чупливи което е пълна глупост. Тука се носят трошки и се очаква от тях да са здрави. Лошото е, че няма кой да ги ремонтира щото пък не са толкова разпространени. Аз за мойта утре да кажа и ще намеря за 150-200 лв. втора употреба в добро състояние. Ама автомат ....

Всъщност аз също съм фен на автоматика ама, ми миришат краката за нова кола пък втора употреба шанса да намеря такава каквато искам е почти нулев.

Чет Сеп 23, 2010 9:33 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
tgi написа:
То как е правилно като го караш, просто си държиш левия крак назад и не пипаш никога нищо с него ли (та да не се окаже пасажерът псуващ и под жабката като в оная история)?

Левия крак е само за фасон :D

Първият път като седнах не знаех, че трябва да се натисне спирачката с десния крак и тогава се освобождава лоста на автоматика. Викам си ми то като няма съединител, значи само с ръка буташ и лоста ще се премести. Брей натисках, дърпах, бутах, скачах отгоре му не ще и не ще да се помръдне. А един ме беше помолил да закараме една кола до съседното село, аз ще карам неговата, той другата, после се връщаме с неговата. Та той офейка, а аз стоя пред тях и ръчкам. По едно време онзи се върна и вика какво става, що не тръгваш, ми какво да става, не мога да помръдна лоста, ми натисна ли спирачката, ми не съм, ми натисни я де...

А лятото, в Пловдив, на първите няколко кръстовищата колата ми гаснеше, щото забравях да натискам съединителя... после из дупките в Ямболско изпипах до тънкост тръгването с оптимална газ. Всяко зло за добро, а Бонго се оплаква :D

Чет Сеп 23, 2010 9:59 pm
Профил WWW

Мнение Re: 6.5 млн за интернет страница ......
tgi написа:
ToHu написа:
... на България .. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=591621

А на някои камерите по магистралата им се виждаха скъпи ... това ще удари рекорда за най-скипия портал във света, аз не знам нещо в тази сфера да се търгува на подобни цени дори ако е свързано с пълен брандинг, камо ли за туристическо порталче на 9 езика и с 400 туристически места ... дори да са включили и видео материала за всичко това, апк е безумно много .. извода .... СДС+БСП+НДСВ+ДПС на куп, не могта да постигнат резултатите на бат бойки и неговата администрация, после доганчо бил взел някаква комисионна ... ми от тоя портал мое д има 6 млн комисионна и за остатъка пак да се направи на 100% функциониращ и годен за изпозлване портал ....

освен едно отче наш да кажем и да се помолим някой по-голям самолет да кацне на заседанието на ООН .....

Много си щедър бе, Тони :D
Има 6.49 милиона за подкупи (комисионът е законно нещо, ако и в БГ да се употребява
като синоним :) ). Сума ти народ в БГ ще се израдва на 10000 за да направи сайта по-хубав, отколкото
ще стане след изхарчването на всичките 6.5 милиона.

Е няма как за толкова, това са 400 обекта, сложи ги едни 200 хил за снимки и видео, то и за 20 може, ама вече няма да е съвсем професионално.

Пет Сеп 24, 2010 12:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
Хаха, не бях се зачел толкова, много съм ги занижил.

Много пъти съм им се чудил на тия реклами по BBC и по CNN, едни дебилни дето рекламират
"incredible India" или подобни глупости, това се сещам сега, дали наистина водят някакви туристи
или са просто пране на пари (то през рекламата може би не само в БГ е такава перачница).

Пет Сеп 24, 2010 2:24 am
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение Наши учени направиха Октопад и очила за сънуване
:)
http://dnes.dir.bg/news/ochila-sanuvane-7146526?nt=4

Пет Сеп 24, 2010 6:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
От кой магазин да си купя Октопада? За другите открития на БАН не съм дорасъл още.

Съб Сеп 25, 2010 12:52 am
Профил
Аватар

Мнение 
bongo_x2 написа:
От кой магазин да си купя Октопада? За другите открития на БАН не съм дорасъл още.

Провери в магазините за морска храна :)

Съб Сеп 25, 2010 7:01 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Тва с очилата са го краднали. Преди година ми говориха за такова устройство, и даже правих "лайт" версия. В разни НЕинженерни университети учат някакви психологии дето се разискват теориите за съня.

Та оня ми вика "знаеш ли какво е интересно да си помниш съня". Пък аз му отговарям "Пич аз не ща да помня; искам като легна, да ми почине мозъка а не да го натоварвам". Ама то на един спортист примерно какво да му почива на мозъка ...

Нед Сеп 26, 2010 8:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
За почиване на мозъка - и заспиване - ползвам споменаваното вече BBC worldservice radio.

Трябва ми главно след като съм се скапал от програмиране - след много часове, вече
напълно негоден да запомня нещо, а не мога да заспя щото тиквата ми се върти в
цикъл около това дето съм правил. Е тогава ако се уцели някоя програма по радиото,
дето да ми е по-интересна, заспивам за под 10-15 минути (инак може и часове да не
мога да заспя). Явно като ми хване достатъчно вниманието ме вади от циклите и готово.
Сънищата в такива дни и аз не ща да ги помня, обикновено са някакви борби с нещо
дето не ще и не ще да заработи.... аз ще спя ли или кво. Тая нощ например беше
кафеварка, дето за да я пусна да загрее трябваше да намеря CD-то, с което да я
подкарам през SCSI интерефейса и :D :D :D .

Наскоро слушах (и заспах, ама го и четох после или преди това) по BBC за някакви
очила с по един LED на око, дето мигат единия преди другия докато мозъкът почне
да не вижда кой е първи кой втори, и така се вижда кое от полукълбата обработва
тая работа. Оказало се, че който се поддава на хипноза и като го хипнотизират
му се разменят полукълбетата ... странна машинария сме и доста сложна, ей.
И същото било със страдащите от "post traumatic stress sindrome", дето им се привиждат
минали ужасии и т.н. - явно си живеят "под хипноза" с разменени полукълба...

За такива като мене сънуващи SCSI кафеварки не казаха нищо де, ще внимавам
следващия път :D :D :D .

Нед Сеп 26, 2010 8:36 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Пак като не си сънувал USB прахосмукачка ...

Каква е идеята на очилата : следи се фазата на съня - това доколкото разбрах е най сложното - чака се "бързия сън". Тогава имало някакво специфично движение на очите и с някви сензори ... не знам какво си. И тога се започва със присветкване директно в очите. Така мозъка реагира на "различното" (оцветен в 645nm сън) и влиза в "запомнящ режим" - леко се събуждал или нещо такова. И после на сутринта помниш какво си сънувал. Имаше и още ама не се постарах да го запомня.

Нед Сеп 26, 2010 8:48 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 1080  Следваща