Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Цецо, може да са я теглили с твърда връзка... :D

Пет Сеп 17, 2010 7:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
На сивика за къв му е серво?

Пет Сеп 17, 2010 8:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/kradci-tegliat-honda-na-buksir-s-227-kmch.html

Тия са били яки изроди. Ако това е вярно, смятайте какво е усещането в задната кола, да перкаш с 230 на няколко метра зад предната кола и да нямаш серво :)

До колкото съм пробвал - при по-големи скорости се завива по-лесно. Най-трудно е на място без серво. Точно за да пробвам спирачките и сервото съм си гасил двигателя като съм карал със 90 мили в час - завиваш си като пич :D .

Пет Сеп 17, 2010 8:43 pm
Профил

Мнение 
Dimitar, като изключиш двигателя сервото продължава да бачка докато падне налягането. Някои коли като стария ми форд на нормален път издържа много. Само от пускане от Витоша съм оставал без серво. Но спирачките пък "изчезваха" бързо, а това при висока скорост е много по-кофти ;-)

Иначе Цецо сигурно има предвид че при над 200 волана трябва да почне да се втърдява заради жироскопния ефект. Но аз такива скорости с кола без серво не съм вдигал и не знам как е.... Всички коли без серво дето съм карал бяха руски, а те при над 160 почват да си танцуват и дори и не съм си помислял да завивам нанякъде ;-)

Пет Сеп 17, 2010 9:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не бе, не ме разбра - определено волана става по-твърд и малко по-трудно се завива, ама не е чак толкова трудно, камо ли пък непосилно :) .

Пет Сеп 17, 2010 9:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/kradci-tegliat-honda-na-buksir-s-227-kmch.html

Тия са били яки изроди. Ако това е вярно, смятайте какво е усещането в задната кола, да перкаш с 230 на няколко метра зад предната кола и да нямаш серво :)

Включваш на най високата скорост и сервото "идва".

Пет Сеп 17, 2010 9:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не си спомням в коя тема бе, ама падна голямо заяждане с френските коли. За всички марки/модели нито знам, нито искам да говоря.
Ще кажа само за Реното Клио наследено от майка ми: първо било под наем, после го купила няк'ва жена, после го взела майка ми и на достпочтенната възраст около 10-15г. попадна в ръцете ми. До тези дни не му бях обръщал сериозно внимание щото просто си вървеше, ама нали пак ще ходя с него в БГ...
Майсторите по сервизите все му се смееха и го пренебрегваха. Маслото ми го източваха с помпа щото не можели да развият болтчето отдолу и т.н. Докато преди дни не го закарах на една бензиностанция с пакистанец работник, той ми смени маслото и филтъра без забележки. Оттам се впрегнах и с помощта на един колега с мания по автомобилите направих профилактика, изкарах повечето оставени ръце и т.н. В интерес на истината не ми се наложи да цепя двигателя за да сменя свещите :)
Днес го закарах на контрол просто да ми кажат кусурите щото тук контролът е много проклето нещо и въбще не смятах, че ще мине - само за инфото. Единствената забележка бе за по-слабите задни спирачки - нещо което го знам от години и винаги съм го казвал на майсторите и те все не са го оправяли щото било калпава колата. Да, ама дори новите коли имат повече проблеми да минат контрола!
Ай, стискайте ми палци щото след някой ден тръгвам за БГ с френското чудо, ще взема и местния светия за компания :)

Едит за тези които ходят в БГ с кола: миналата година попаднах в големи перипетии вярвайки на картите. Сега снимките в Google Earth са толкова добри, че виждаш трафика и дупките по пътищата. Инфото пак е старо но не дотолкова да ти каже, че главният път е там където изобщо няма път...

Пет Сеп 17, 2010 11:29 pm
Профил

Мнение 
Ами то от доста нещо зависи, най-вече от предавателното отношение на кормиланта уредба и размера на гумите, на алфата волана е с малко отношене към ъгъла на завъртане, и без серво се върти доста трудно, особенно с по големи гуми и по-малка скорост, на мерцедес пук не е така, там отношението е доста по голямо, не съм го пробвал изгасен, но предполагам ще се врътка доста по лесно съдейки по един ситроен на който по принцип не му работи :)

Съб Сеп 18, 2010 10:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е то всяко правило си има изключения. На корсата двигателя "задължително" трябва да работи - в противен случай сервото не работи и понеже си е баш серво а не хидравлика, познай тоя големия елелктромотр+редуктор как товари волана. Почти не може да се върти. И ако някой не е виждал 50А предпазител в лек автомобил - корса с ел.серво е мястото :)

Нед Сеп 19, 2010 8:35 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Що изхвърлих Fiat-Panda-та, пък за Москвича-осмак дето на равно вдигаше над 150 оше ми се плаче :cry: Да го имах ся московеца тука, дето няма къде да се паркира, и да ми го блъъъскат преминаващите коли - аларма щях да му сложа да си докарам втора заплата :roll: Пък че блъснали танк - грешката е тяхна.
Тук има един манияк с по-дърта Панда от моята бивша: както казах - тя е пръв приятел на труженика и не само. Човекът е обиколил света с нея и после я е "боядисал" с красноречиви фотографии върху белия корпус - произведение на изкуството.
Ама дяца, да оставиш 15-20к доларии че и повече на улицата само за да имаш самочувствие не е ли нещо болно?

Нед Сеп 19, 2010 9:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ама тва са големи митове за тия здравите "танкове". Ако бяха толкова здрави още да бяха в движение. Странно и по моргите ги няма. Аааа, то щот ръждата ги е изяла.
Пък не знам виждал ли си тоя здравия танк като се блъсне в нещо друго по нетанкесто? "Танка" го натоварват и на скрап.

Пък тва за москвича дето вдигал 150. 150 какво ? Децибела? Литра на час?

Нед Сеп 19, 2010 10:55 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ама аз говоря за МОЯ (т.е. на майка ми първата кола) Московец, бре! Возих се на него над 10г. преди да го подкарам, в кръвта ми беше влязал :) И съм го блъскал, и собственоръчно съм го ремонтирал и... ех, спомени.
А що ги няма вече: наистина лесно ръждясваха, нямаха допълнително покритие на тенекето, но не е това причината. Колко коли на над 20-30 години си виждал по пътищата? Скоро тъстът изхвърли съвсем същия щото не му се плащаха глобите... И си купи "Голф" на старо 8)

Нед Сеп 19, 2010 11:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.nakratko.info/freetime/2010/ ... jbina.html
Четете да го видите какви ги плещи - Бай Тошо ряпа да яде :D . Те не че и въпросите към него са много стока, ама все пак.
А това батманско изказване направо кърти мивки, вани и шадравани:
Цитат:
Ние в момента мисля, че сме единствената държава, която сме забранили всичко!

А от тая картинка направо изпаднах в умиление :D :
Изображение

Сря Сеп 22, 2010 4:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не го четох цялото, но точно приказките му пред публика са това, което работи.

В БГ публиката е това - 80+% просто не разбират какво им се казва ако е над
грубовати селски смешки. Самият Бойко не е глупав въобще и знае много добре
какво и защо приказва, какви гафове може да си позволи и какви не. Не му стига
акълът за нещо повече от милиционерска дейност - барабар със събирането на
подкупите, което е част от нея - и от това нещата вървят надолу, но не особено
стремително засега, като изхарчат резерва тогава ще дойде истинският устрем.

Истинският проблем на БГ е не Бойко, не и останалите клоуни министър-председатели,
дето ги е имало (нито един не прави изключение), а това, че тук държавата е
обществен враг номер 1, т.е. върхушката саботира обществото както може с
единствената цел да се запази като такава - и тя държи пушките поне от 1944-а насам
та мърдане няма.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Сеп 22, 2010 5:30 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Четете да го видите какви ги плещи - Бай Тошо ряпа да яде :D .

Мда.

Прикачени файлове:
BB.jpg
BB.jpg [ 23.41 KiB | Прегледано 2463 пъти ]
Сря Сеп 22, 2010 5:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 1194  Следваща