Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Абе в последните десетилетия, парата някак си се изпускаше с локални кютеци. Щото световен кютек е много сложен за управление и тия дето ги менажират тия процеси гледат да го избягват. Пък и тия дето имат най-много икономическа пара натрупана помежду си - Г7 + Китай, Индия, Русия някак си не им се бие помежду тях. Щото ако се сбухат, не е ясно кой ще остане да разказва. Всеки е натрупал желязо да опостуши планетата до степен само хлебарки да останат. Освен да хванат и да ошамарят някой трети ей така да им мине ядът.... А не е като да няма доброволци за третия - Иран, Северна Корея....

Вто Сеп 14, 2010 4:13 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами незнам - аз не съм убеден, че тоя кютек ще почне съзнателно и с цел, просто по някое време някой ще изпуши :D .

Вто Сеп 14, 2010 4:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бе от изпушване чак такива работи е малко вероятно да почнат, ама от безизходица
като нищо (то не че тя не е съпровоодена и с "изпушване" де).

За оставане да разказва все някой ще остане навярно, но ще е в каменната ера.
Антиутопични картинки като тия от Лудия Макс и подобни май е прекалено оптимистично
да се очакват. То сега всичко се крепи на магия - спре някоя ключова фабрика или
прекъснат някой кабел в морето и милиони се разпищяват, а след глобална катастрофа
кво ще е не ми се и мисли.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Сеп 14, 2010 4:44 pm
Профил WWW

Мнение 
Dimitar написа:
Цитат:
Уф, и на мене на катаклизми ми мирише за съжаление.

Първо ще минем през търговски и митнически войни и после истинския кютек :) . Ето тук вече си имаме мито за китайските гуми, а сега са в процес на вкарване на около 100% мито върху китайските железни тръби. Всеки иска в момента да е нетен износител на капитал и да няма безработица, което просто няма как да стане. За да прави някой търговски излишък, трябва да има друг, който да прави дефицит - просто и ясно като тиква :D . Нещата се повтарят от една камара столетия - малко просперитет, кредитен бум, пукане на балона, яка рецесия, търговски войни, як кютек и после пак наново 8) .

Еххх късметлия .. ние тук тва мито от 98% на тръбите си го имаме от време оно, те сега трябва да вкарвам към 300 тона, и все още съм птимист че ще влязт без мито ама да видим.... иначе за катаклизмите, аз ям всичко, вкл. и на човешко мога да мина ..
"Ще отида в планината, в пещера ще се затворя,
ще си пусна дълги нокти, ще забравя да говоря!
Коренчета ще събирам по полята горски,
зад дънери ще се прикривам от очите хорски!" и т.н. .... няма лошо, по лошо от средните векове едва ли може да стане, ако се върнем още 1000 години назад да го докараме като по римско мисля ще е перфектно :D

Вто Сеп 14, 2010 5:39 pm
Профил

Мнение 
ToHu написа:
.... няма лошо, по лошо от средните векове едва ли може да стане, ако се върнем още 1000 години назад да го докараме като по римско мисля ще е перфектно :D

Няма да е римско , а след римско - малки държавици тип "братя Галеви", често преправяне на границите, разбойници на всяка пътека...
Несиметриите продължават да се увеличават - бедни/богати страни, бедни/богати хора в една страна, износители/вносители, производители/консуматори. А към това трябва да се прибавят и свършващите се природни ресурси - най-вече нефта. Големият възход на щатите започва с началото на петролната ера и вероятно залезът им също ще е свързан с нефта. Тогава какво ни чака - може пък и да видим. Поне някои от нас със сигурност - 20-30-50 години не са чак толкоз много.

Вто Сеп 14, 2010 6:55 pm
Профил

Мнение 
http://www.radar.bg/redirect.php?newsid=7468374

вече виждам как мангалите опъват жица над шосето да краднат точец :D

Чет Сеп 16, 2010 1:26 am
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
"Ще отида в планината, в пещера ще се затворя,
ще си пусна дълги нокти, ще забравя да говоря!
Коренчета ще събирам по полята горски,
зад дънери ще се прикривам от очите хорски!"

Тони, откъде беше това стихче ? ... от вчера се мъча да се сетя и се изнервям че не мога :oops:

Чет Сеп 16, 2010 2:03 pm
Профил ICQ

Мнение 
Контрол - "Ще отида в планината" :twisted:

Чет Сеп 16, 2010 2:05 pm
Профил WWW

Мнение 
head_up написа:
Контрол - "Ще отида в планината" :twisted:

точно, мен в училище са ми писали по 13 двойки за едно и също стихоторение, и така и не го научих, ама такива неща помня ... тва сигурно щото съм си промивал мозъка с уодка, и здраво се е пропил с подобни песнички ....

Чет Сеп 16, 2010 10:57 pm
Профил

Мнение 
http://spisanie.mobile.bg/djipove/kak-s ... inuti.html

те тва е машина!

Чет Сеп 16, 2010 11:31 pm
Профил

Мнение 
miro_atc написа:
http://spisanie.mobile.bg/djipove/kak-se-razglobiava-i-sybira-djip-za-4-minuti.html
те тва е машина!

:prayer:
борд-компоти, диагностични кабеляци и 50 лв да ти вдигнат капака, недай боже някой сензор да примяка за нещо - иди го оправяй срещу още не знам колко кеш "да ти нулираме грешката"? ай сиктир - имаш си едно такова - викаш момчетата от махалата и 15 мин правите основен ремонт, след като потренирате може и за 5-6 :D ся ако ги видя и да цепят двигателят за толкова, че и да го сглобяват - шъ е хит у наше село :lol:

Пет Сеп 17, 2010 10:40 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Между другото единия от коментарите отдолу беше много резонен - тия махнаха радиатора - не потече вода. Махнаха мостовете - не потече спирачна течност. откачиха диференциалите - нищо пак не изтече.

Тая кола без течности ли работи?

Иначе то е ясно - ако трябва да премина пустиня със сигурност бих се доверил на конвенционален дизеляк Ровър от преди 20 години от колкото на чистак нов Мерцедес.

Пет Сеп 17, 2010 11:31 am
Профил ICQ

Мнение 
И с грес не бяха изцапани.
Явно минават 15 метра, разглобяват джипа, сглобяват го и минават пак 15 метра. За тази маневра нито гориво ти трябва, нито охлаждане. Двигателя не пари, може да го държиш и с голи ръце.

Пет Сеп 17, 2010 1:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Който е имал Трабант знае. Аз лично съм сменял гарнитура на улицата ... Два-три пъти съм му цепил мотора на паркинга зад блока ...

И все пак Трабанта не е кола - това е пародия на автомобил. Що ли, ми щото тва дето го карам сега от как съм го купил само му наливам бензин и течност за чистачките.

Пет Сеп 17, 2010 6:23 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/kr ... -kmch.html

Тия са били яки изроди. Ако това е вярно, смятайте какво е усещането в задната кола, да перкаш с 230 на няколко метра зад предната кола и да нямаш серво :)

Пет Сеп 17, 2010 7:24 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 1194  Следваща