Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Чувам разбира се и такива крайни мнения тук, въпроса беше, че рядко се чуват такива мнения от известни публични личности.

Пон Авг 30, 2010 9:13 pm
Профил WWW

Мнение 
¶ написа:
Чувам разбира се и такива крайни мнения тук, въпроса беше, че рядко се чуват такива мнения от известни публични личности.

Ами тя власта си има мнго лостове, някои дори няма нужда да ги натиска, самото им наличие си е доста добра цензура, не малко от големите САЩ фирми работят по един или друг начин за правителството, а всички от тия известни и образавани хора, много чсто работещи като експерти без фиксиран работодател, не биха искали да стават трън в очите на правителството и от там на потенциални клиенти. едва ли някой на някого ще каже а тов акакво говори, но самия факт че казвайки подобни истини можеш да станеш неприятен за някой който пък може да с еокже под една или друа фрма твой работодател в бъдеще действа като цензура, те. то тва си е самоцензуриране, ако се казва нещо то се казва по меко, по заобиколно ... то не само там е така, навсякъде.

Вто Авг 31, 2010 11:56 am
Профил

Мнение Утвърдиха стандарт за безжичните зарядни устройства
http://pcworld.bg/?call=USE~home%3b&page=paper&n=15721

http://www.wirelesspowerconsortium.com/ ... ification/

Сря Сеп 08, 2010 1:08 pm
Профил

Мнение 
Не се кефя на това предаване на електричество по въздуха. Внася смущения в останалите безжични комуникации.
Аз лично бих се изкефил на стандарт за лаптопи - 12Волта, а самия конектор да са 2 неодимови магнити. Достатачно сигурно е като конекция и като се настъпи кабела се разкача без последствия. За телефони и USB то като стандарт върши работа. И без това хората си теглят снимките ... може би на USB трябва да му се дигне тока то 1А без да е конфигурирано устройството.

Сря Сеп 08, 2010 1:38 pm
Профил

Мнение Ето така се прави висок жизнен стандарт
Японските столетници фантоми са над 230 хил. :
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3254011

Съб Сеп 11, 2010 12:24 am
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/09/11 ... _s_35_000/

Това е то съвременния свят. Купуваш едно нищо, продаваш го на друг на по висока цена.... и така докато не се окаже че въртиш милиарди изкарани от ..... нищо.

То не че на Джобс играчките са нещо смислено, но поне материални са :)

Съб Сеп 11, 2010 2:06 pm
Профил ICQ

Мнение 
Да не звуча расистки, щото така ще изглежда, но ... еврейска работа. После световната икономика се била сринала. Ми не се е сринала, защото играчките на Джобс са си променили визията (май друго нямат) или виндовса е станал по-голяма боза. Проблема май е, че на ей такива им е разрешено да съществуват - не произважда, а върти парите от каца в каца... после някой се трепе да работи да изкара въпросните милиарди, та да може пак да ги прелеят в друга каца и да му кажат "Ми сещаш се, банката фалира... за тебе - Ду Хаст"

Съб Сеп 11, 2010 2:47 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Не че им е "разрешено", малцината дето държат парите пишат "разрешенията"....

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Сеп 11, 2010 5:30 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Абе то лихвари и спекуланти е имало от как са измислени финкийските знаци.

Ама в последно време тия се оляха. Вече спекулират с всичко, мамка им. Най фрапантните примери са стоковите борси, с тоя олигофренски инструмент фючърсните сделки. Купува един фючърси за петрол, продава ги на следващия и така надуват цената до мамата си трака. А после от тия сделки (понеже това е същността на фючърса) никой не ги задължава да направят реална сделка с петрол. То и някъде имаше изследване, че от всички фючърси под 10% реално минават в стока, всичко си се договоря отделно. Но цената се надува до небесата. Но после ония от Луокоил ползват цената на борсите за предлог да вдигнат цената на бензина. Така е и с пшеница, захар, мед и въобще всичко. Винаги е имало стокови борси, но те са служели за реални договорки на стока. А сега се ползват единствено и само за спекула и надуване на цените....

Да не говорим, че тоя същия наглец преди време успя да срине за ден валутата на не коя да е държава, а на Англия. И изкара няколко милиарда на гърба на английския данъкоплатец. Аз ако бях на мястото на англичаните, щях да пусна Ми5 да го отрови.

Съб Сеп 11, 2010 8:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Да не говорим, че тоя същия наглец преди време успя да срине за ден валутата на не коя да е държава, а на Англия. И изкара няколко милиарда на гърба на английския данъкоплатец. Аз ако бях на мястото на англичаните, щях да пусна Ми5 да го отрови.

Не е луд тоя, дето яде баницата, Цецо. Всеки си печата пари както си иска, после се сърдят, когато някой им покаже истинската стойност на тия хартийки. ;)
Връщането на златния стандарт ще нормализира до огромна степен ситуацията, разни гигантомански корпорации и нагли евреи като Сорос ще отмрат от самосебе си.

Пон Сеп 13, 2010 9:37 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не съм сигурен Рек. Връщането към златния стандарт нали се сещаш какво значи - хиперинфлация. Кой го отнася - ония отдолу на пирамидата. Пък и що си мислиш, че ако въобще се тръгне на такава стъпка то тя ще се случи без знанието и без благословията на такива като Сорос. Бъди сигурен че година преди това, същия тоя ще е обърнал всичките си активи в злато и пройзводни стоки. :) След това пак ще намери с какво да спекулира. Храни, енергийни деривати. Ресурсите на тая планета са ограничени, следователно поле за спекула винаги ще има. Дали ще е с пари или стоки - все тая.

Абе нали знаеш - върти го сучи го - накрая винаги бедните го духат. То и хиперинфлацията трябва да се случи, тия топове тоалетна хартия които наричаме пари, не могат до безкрай да бъдат остойностявани.

Пон Сеп 13, 2010 10:25 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ще видим. :) Във всеки случай, предстоят катаклизми, в сравнение с които сегашната "криза" ще ни се стори рай.

Вто Сеп 14, 2010 9:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
Е то катаклизмите са си циклично явление. Въпроса е да се натрупа достатъчно критична маса. После все ще се намери кой да ритне столчето.....

Вто Сеп 14, 2010 10:44 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Уф, и на мене на катаклизми ми мирише за съжаление. И то от вида дето Рек
ги очаква. Дано все пак се заблуждаваме (да не вярваш...).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Сеп 14, 2010 2:24 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цитат:
Уф, и на мене на катаклизми ми мирише за съжаление.

Първо ще минем през търговски и митнически войни и после истинския кютек :) . Ето тук вече си имаме мито за китайските гуми, а сега са в процес на вкарване на около 100% мито върху китайските железни тръби. Всеки иска в момента да е нетен износител на капитал и да няма безработица, което просто няма как да стане. За да прави някой търговски излишък, трябва да има друг, който да прави дефицит - просто и ясно като тиква :D . Нещата се повтарят от една камара столетия - малко просперитет, кредитен бум, пукане на балона, яка рецесия, търговски войни, як кютек и после пак наново 8) .

Вто Сеп 14, 2010 3:41 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 1194  Следваща