Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
лаптоп? 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение лаптоп?
братя, препоръчайте лаптоп до 1000 лева - игри няма да се играят, но ще се използва, освен за канцеларски истории (нет, скайп, офис, филми), и за свирене на живо и звукозапис. заради което държа на 4 гб рам, екран поне 15 дюйма, firewire, дълъг живот на батерията и висока надеждност. чух добри думи за fujitsu и sony, но те идват малко скъпички (и май с право!). спонсорът (тъща) вади някакви промоции в метро, някакви каталози на техномаркет, ама, освен че съм категорично против да се купува компютър от бозаджии, особена вариация в компонентите не видях (докато в цените - бол). гледам в jar computers, ама и там е общо взето същата история. кажете свястна фирма с клон във варна, където да потърся... посъветвайте ме и какво да търся като марка и хардуер вътре...

Сря Сеп 01, 2010 11:03 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Това с видовете канцеларска дейност ме уби, а другото с дюймовете направо ме довърши :D .

Сря Сеп 01, 2010 11:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Егаси, за к'в ти е 4GB RAM?! Това наистина избива рибата! А за тази цена май ще ти се наложи карта Firewire, пък и за к'во ли ти е...
Хвърлих око и в ешопа ми, де.
Аз от лаптове не разбирам ама много се радват на Acer като отношение цена/възможности и Lenovo го хвалят а HP-то традиционно го рекламират като специализирано за мултимедия ама...

А бе хващай един за рогите стига да не е с Celeron, да има по-модерна видеокарта, WiFi-то да е /n, зазяпай се добре в батерията, пусни търсачката да видиш к'во пишат по форумите... А OS-ът изобщо не е без значение.

Чет Сеп 02, 2010 12:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
може и в цолове, да те опеем :lol: , а към канцеларИята забравих да добавя нещо много важно, а именно мп3-ките. тва е положението... виж, платки на него едва ли ще се чертаят :)
а 4г рам викам да е, понеже в тоя ценови клас така или иначе офертите са предимно или 3, или 4 гб, а ще се зареждат vst плъгини, саундбанки, ефекти, евентуално през един многоканален аудио интерфейс (заради който ми трябва и firewire) ще върви звукът на цялата група. силно клоня към тоя, ама в крайна сметка ще ги оставя (жената и тъщата) да купуват квото си щат, така или иначе накрая аз ще им бера ядовете, дето са взели лъскав боклук... ония искат да го видят, че да си го включат, че да им е инсталиран ос, та да пощракат, да се порадват, и да кихнат 1000 лева...
оправдах ли се? :)

Чет Сеп 02, 2010 1:09 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
От личен опит - Dell Inspiron 9400
Старо (т.е. можеш да го намериш за малко пари), обаче изключително надеждно и общо взето май ти покрива изискранията.
9300 е даже още по-яко обаче не може да търкаля 4Gb акъл а само 2.

Чет Сеп 02, 2010 1:36 am
Профил

Мнение 
С боз отгоре тия 4 Гб са само за красота, па бил той и 7 .... не знам боз софтуер който успешно да се оправя с многото гигабайти, а и приложения з него дето да ги позлват .. е .. има де, не е като да няма ама .... звиси и какъв ти е боза. За модел не знам, аз скоро гледах за мен, ама бяха по скъпички, кажи речи двойно за 13-ки ... ама аз си избирах лаптоп по чантата дето имам, да влиза вътре :), та така ... HP нисък клас не взимай, въпреки че са ги пооравили са си дърво, ACER също май не е кой знае какво, ако беше в софия щех да те пратя при нужнит хора, ама във варна ...http://iskampc.com/
виж тук, може да намериш нещо интересното, за хората гарантирам, много сериони, и не само продават ами и разбират какво продават и как да ти го сервизират ако имаш проблем.

Чет Сеп 02, 2010 6:35 pm
Профил

Мнение 
твърдо за DELL Latitude E серията - не са евтинки, но до 1000-1200 ще намериш мисля. и освен да си чешеш музкантската страст и офиспакета ще можеш да го ползваш за доста инженерни приложения - най-малкото това май са последните лаптопи на които докинг станцията им поддържа напълно нормален сериен и паралелен порт. пък и са здрави животни - ще те кара доста...

Чет Сеп 02, 2010 7:11 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
За от 600 до 800 лв. можеш да намериш доста сериозен лаптоп, та дори и с Quadro видео. Имаше по едно време едни HP-та. Само рамта и беше по 2гиги.
Не знам Тони кво не им харесва на HP-тата. Сега съм с едно nx8220. Само ком няма. 3 усб, фиревире, твоут, вифи, 1г лан - сичко си има. До 2г ддр2. Само професора не мое се сменява с нещо двойно. Пък батерията му ... не знам сменяли ли са я ама си държи 2-3 часа (заводско и дават 4) а е 5 годишен. Нещо тия новите дето ги продават по магазините, всички се оплакват, че след година и батериите им почват по 20-30 минути да държат. Не знам само дали моя не е някаква специална селекция, щото е от HP България служебен на един приятел дето бачкаше преди време там.

Чет Сеп 02, 2010 8:26 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
egasimus, аз пък от години имам работа с видео в реално време (!) и те уверявам, че 2 ГБ с XP стигат и остават. И за седмицата ще стигнат, особено пък за музика... Не това е критерият.
Това дето си му се насочил на пръв поглед звучи добре ама:
- Asus! Те слагат хубави чипове само дето не са много наясно за какво служат. А поддръжката им след 1-а година клони към нулата.
- Видеото може да е и по-евтинко.
- Linux - нали не смяташ да го оставиш? А драйвъри?! А пари за боза? Препоръчвам ти оригинална, де, да не си заскубеш косата в неподходящ момент :)
- Батерия 2-а часа по документи :? С тази видеокарта... Пък и проца е малко отгоре а за лаптопите е по-добре интелски.

И много не хвалете Dell-овете че форумите са фрашкани с проблемите им, не можеш да намериш друго.

Пет Сеп 03, 2010 12:32 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
През ръцете ми са минали няколко модела на HP, един Асус и 2 дел-а ... след 6-тия месец, единствено на HP-тата батериите им държаха по 2 часа и половина, останалите умират между 30 мин. и 1 час ...

Пет Сеп 03, 2010 7:31 am
Профил
Аватар

Мнение 
вземА се ту шиба-ту не шиба satellite l650 за 1300 камъка. а аз се влюбих в един по-стар hp probook с 17 инча екран, 4.5 ч батерия и най-нормалния дизайн, дето да съм виждал на лаптоп. кво си мислят тия хора...

сега инсталираме народна бозица-седмица от флашка Изображение :lol:

Съб Сеп 04, 2010 10:13 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]