Отговори на тема  [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Бреей каква хубава се оказа тая бира.... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Не ми се вярва да са забранени заради безопасността.
По-скоро е да пазят поляната. Метал и пластмаса се събират, ама потрошените стъкла в тревата нямат изчистване. И режат.

Вто Авг 24, 2010 6:48 pm
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
Цитат:
Извартени неща има там, няма как, пиенето е лошо, ще т видят децата, ще почнат да пият, въй , въй ... лош пример

ТоНи, това са пак някакви легенди :) . Ето какво пише на страниците на Кук каунти парк дистрикта (по-голямата част от чикаголенд попада в Кук каунти):
http://www.fpdcc.com/tier3.php?content_id=7#faq2
Цитат:
Q: Is alcohol permitted in the FPDCC picnic grove areas?
A: Yes, but some of the forest preserves are alcohol-free. Please see our Picnics page in Recreation for a list of groves that are alcohol-free.

Т.е. няма проблем човек да пие алкохол по парковете - на мен поне до сега за 5 г. никой не ми е направил забележка. Това, което е забранено на много места е да не се ползват стъклени бутилки, защото предполагам много лесно може да се нарани някой с тях ако да кажем стане сбиване. Също така парковете са разделени на поляни с обособени места за пикник и понякога в някои паркове (не всички) има по една или две поляни които са алкохол фри и там не е позволено да се пие. Предполагам (само спекулирам в момента) една от причините може да е ако мюсюлмани искат да си правят пикник да отидат на място, където няма алкохол. Но това е само на малка част от парка и обикновено има сложени табели та човек и без да прави справка в интернет да знае какво може и какво не :) . Аз където съм ходил до сега по паркове, езера и реки никъде не съм видял алкохола да е абсолютно забранен. В стъклени бутилки да, но само толкова. Да не говорим пък, че короната, за която споменах е в стъклени бутилки (от съвсем скоро я има тук в Чикаго и в кутии, но е много по-различна и не ми харесва) и никога до сега полицай не ми е правил забележка заради това, а поне 2-3 пъти са идвали да ни проверяват :) .
ПП. Забравих да допълня, че на всякакви масови мероприятия (спортни, концерти и т.н.) също може да се носи алкохол и да се пие. На някои може и да има забрани, ама аз още не съм бил на такова, а съм бил на мачове по американски футбол, Формула 1, ралита, мотокросове, концерти и т.н. Там ограничението примерно е кулъра да не е по-голем от еди си колко, за да можеш да го сложиш под седалката си. Т.е. ако стане нещо и трябва хората да се изнесат бързо да не им прече на пътеката :) . Даже се сещам на последното рали, дето ходихме преди около месец и половина имаше доста хора, които си бяха окровено и доста сериозно пияни и им трябваше помощ, за да ходят, но въпреки това никой не ги спираше да просължат да пият :D .

Ами легенда или не аз имам познати които имат не малко глоби заради този факт, и то не къде да е а във вегас, и да кажеш че са се разхождали през деня не, нощно време, то кой ли се рахожда денем и з вегас ..., ходейки си спокойно по улицата .... не са един или двама, те моито познати все такива, ако не ги глобят че пият ги глобяват за сбивания или вдигане на шум, свинята си е свиня където и да я пратиш :) За мачове не знам, на инди може с бира гарантирано и никой нищо не казва, на мачове не съм ходил никога, ама логично е май и там да може. А за парковете а зне съм видял да пекът меса, ама аз освен по вегас в други градове по паркове не съм се заглеждал, та е логично че е нямало, то там няма нужда от барбекюто, пържолите се пекът само на асфалта.

М-у другото, това не е толкова лошо нещо, ограничението да не се пи по улиците де, тва си отива на чист алкохолизъм, едно време пиехме като прасета, ама ако изключим докато пътуваме във влака, почтине се сещам да сме пили до де си ходим по улицата, не мисля че на някого може да попречи това. Но като цяло има си откачени неща, американци си го признават, не знам дали Бъгарите там го виждат или не, то има една много типична черта за нас че само навън да излезем ако ще и камъни да валят всичко ни е супер, жената го вижда, вече почти 15 години живее там, но въпреки някои безумия и малоумщини и харесва, те тук не са по малко, само дето са по други.

Вто Авг 24, 2010 7:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
В щатите има цифром и словом три места, където човек откровено пиян може да си ходи по улиците и да си пие - Лас Вегас, Кий Уест и Ню Орлеанс :) . На първите две съм бил и имам личен опит :D . Та твойте хора във Вегас нямам идея къде и за какво точно са ги глобили, ама май ще да е било най-вероятно далеч от стрипа и пред някое училище :D .

Вто Авг 24, 2010 10:27 pm
Профил

Мнение 
Ами далеч от стрипа е, в квартала, то извън стрипа няма кой знае колко отворени неща до късно, за пиене говоря де, имат там някакви кръчмета, около тях, а дали е имало училище .. бе нямам спомен да има наоколо, ама може и да има, аз денем не съм им ходил на гости :). Туристите по стрипа предполагам не ги закачат, ама по кварталите е по друго, там туристи не ходят. Иначе по стрипа не само че пиян не те закачат, ми и ония дето ти бутата наркотици в ръцете не ги бутат, аз не съм видял ни веднъж да арестуват някого, а лично на мен сигурно по не 5-6 пъти са ми предлагали, като имаш в превди че то а токова пъти сигурно общо съм минал по стрипа пеша.

Сря Авг 25, 2010 8:46 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
За протокола: След 1 пласмасова бутилка от 1 литър Старопрамен пробвах от стъклена - стъклената е някак по водна. Подопитния не е пил никакъв алкохол последните три дни преди експеримента. Цената също е различна - пластмасовата е 2.2 BGN ( 1 л ) , а стъклената ( .5 л ) - 1.

Сря Сеп 01, 2010 8:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И моите наблюдения бяха такива, само дето ми дадоха 1-иня литър за 2.30 :-) .

Но от същия магазин при повторен опит седмица-две след първия, дето качеството
ме потресе, вече не беше такава. Хубава бира пак, дори много хубава, но не като онова
чудо...

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Сеп 01, 2010 8:07 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Бира в пластмаса. :evil:

Бирата трябва да е само в стъкло или метал и в количество не по голямо от 0.5л. Така вкуса е истински през цялото време. Другото е просто наливане с течност с някакво алкохолно съдържание.

Чет Сеп 02, 2010 8:43 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Тук има едни пивоварни, които отказват да доставят на повече от 40 мили, защото бирата се разваля по пътя - ей това е бира :D . В стъкло и метал можеш да налееш всичко, както и хубава бира можеш да налееш във всичко и да я пиеш. Номера обаче е, че за да се запази в това всичко и за дълго време и слагат разни лайна вътре 8) .

Чет Сеп 02, 2010 2:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Онзи ден зърнах отново Шуменско в малки бутилки ( 330мл $1.5 без ДДС ) :) Пред мен един с дръпнати очички четеше какво пише на етикета, грабнах една каса 20 бутилки, оня се запули. След това го гледам на опашката пред касите си взел една бутилчица, ко ли си е казал, тоя балкански субект цяла каса дръпна, сигурно си заслужава :-)

Обаче разликата между тази Шуменско и тази дето пих преди дни в България е много голяма. Тази е някак си по-пивка, остава един приятен послевкус на върха на езика, което те кара да боднеш още веднъж от пържените картофки. Втория път я пих с турски лозови постни сърмички, разкошни бяха. Момата в магазина не говореше английски, та се разбрахме с нивото на моят турски. Третия път я пих с пържена цаца, която си купих от един български ресторант. Цацата е малко ментак, но бирата е за 6-ца.

Чет Сеп 02, 2010 3:47 pm
Профил WWW

Мнение 
¶ написа:
Онзи ден зърнах отново Шуменско в малки бутилки ( 330мл $1.5 без ДДС ) :) Пред мен един с дръпнати очички четеше какво пише на етикета, грабнах една каса 20 бутилки, оня се запули. След това го гледам на опашката пред касите си взел една бутилчица, ко ли си е казал, тоя балкански субект цяла каса дръпна, сигурно си заслужава :-)

Обаче разликата между тази Шуменско и тази дето пих преди дни в България е много голяма. Тази е някак си по-пивка, остава един приятен послевкус на върха на езика, което те кара да боднеш още веднъж от пържените картофки. Втория път я пих с турски лозови постни сърмички, разкошни бяха. Момата в магазина не говореше английски, та се разбрахме с нивото на моят турски. Третия път я пих с пържена цаца, която си купих от един български ресторант. Цацата е малко ментак, но бирата е за 6-ца.

Тц .. ша ме накараш сега като дойда да отида да я пробвам, ако още съществува онзи измамен БГ ресторант във Вегас :), току виж тая за експорт била по хубава.

Чет Сеп 02, 2010 6:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Като дойдеш се обади, ако няма там, ще ти пратя по UPS една шишичка :D

Пет Сеп 03, 2010 1:48 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Тони, мушни един шпек "Леки" в куфара ;) че скивай как живеят там в щатите... като "пуснат" някъде Шуменско изпращат си по UPS :D

Пет Сеп 03, 2010 12:09 pm
Профил

Мнение 
Ще потърся, аз октомври ще ходя до далас, там едва ли ще намеря, то и врме няма да има, ама ноември ще ходя до вегас, там сигурно има, май и БГ магазин има вече :) В инди май има, ама до там скоро май няма да ходя, поне не до преди нова година, иначе ако нмина мога да скокна и до чикаго, то не е много далеч, па да се видим :)

Онзи ден пробвах тукашно шуменско, не беше наистина толкова лошо, но имам едни други спомени от преди години.

Вто Сеп 07, 2010 7:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А аз снощи пих шуменско ама от пластмаса 1,5 - пълна отврат. Само след половин час такива киселини ме погнаха, чак не е истина. Ама и на вкус беше няква блудкава.

Вто Сеп 07, 2010 7:47 pm
Профил ICQ

Мнение 
Cekins написа:
А аз снощи пих шуменско ама от пластмаса 1,5 - пълна отврат. Само след половин час такива киселини ме погнаха, чак не е истина. Ама и на вкус беше няква блудкава.

не думай, ама ако се пробваш на загорката в пвц - и главата може да направиш след 2Л... бе не е само до влошаване на качеството и т.н. - все едно друга пикня сипват вътре за разлика от стъклото. обаче му хванах цаката - като случиш на кофти наливна бира (а на последък това хич не е рядкост) люсваш и една, максимум две текили с бирата - от там на татък все е хубава и пивка :partyman:

Вто Сеп 07, 2010 8:09 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща