|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Окт 05, 2026 11:17 am
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
тги, лупус е прав - не се ебавай с очите си.
щото с една ръка и иедин крак можем, но нашата работа без очи не става.
всики, които сме гледали 10+ години катодни тръби от 30см имаме астегматизъм и той не като масовия. и докторята квлючват трудно каква е причината да се чувстваме неконфорно с предписаните цайси. поне в моето обкръжние е така. най-накрая попаднах на доктор, който е седял достатъчно зад компютъра, че да търси причината по друг начин.
с 2 думи - наистина трябва да ти премерят конкретното състояние и да си направиш цайс кат за тебе. не е кой знае каква скъпотия.
е, има разлика в стъклата и рамките, разбира се. все ще се намери нещо за твоя бюджет.
но категорично не си купувай очила от тезгях на улицата.
|
| Съб Авг 14, 2010 1:35 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Тебе пък какви очила те патили бе, Дедо? Аз на твоите години и не мислех по въпроса.
То и сега с повечко напън мога да работя без очила с екраните тук, но с бая мъка и това пречи
(като си купих тия беше въпрос за да се уморявам по-бавно).
Какви ушни лекари какви професори. Ако аз не мога да видя къде изображението не е
както трябва с целия си опит в тия работи та някой друг ще го разбере. Единственото,
което ми трябва са прости събирателни лупи 1.5 диоптъра, прилично центрирани (без последното
да е кой знае каква драма).
Не става дума за бюджет, мога естествено да си позволя и скъпи, но купени "защото очите
са ми важни" автоматично поставя такава транзакция в категория "дрънкулки", а за нея
бюджетът ми е нулев (и не зависи от наличността по сметката ми...  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Авг 14, 2010 4:01 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
tgi, аз от е*аване с очите (не само по моя вина) почти останах без тях. Върви НЕПРЕМЕННО на очен, със съвременната техника става за минути, и после в реномирана оптика и чак тогава си избирай най-евтините. А ако/като ти каже докторът "Два чифта!" - слушаш и козируваш. И поне за тия за навън се ограничи в икономията.
Ама електрончик без очи...
|
| Съб Авг 14, 2010 9:31 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
Това го казвам всеки път, когато видя някой от моите хора да използва инструмент не по предназначенние. за съжаление се случва прекалено често...
приятелю,
не искам да ти давам акъл. просто изразявам моето мнение понеже си пуснал дискусия на тема очила.
според мен това е едно от нещата, с които човек не трябва да се ебава. все едно да правиш компромиси със хидравличната течност за спирачки 
|
| Нед Авг 15, 2010 9:22 am |
|
 |
|
tgi
|
Разбрах бе, ти пък. Като се появиш наоколо ще ме инструктираш по-подробно, че май
и ти потвърждаваш каквото очаквам (от неголям опит) - повечето доктори не знаят повече от тебе
като отидеш при тях. Ама побързай, че то сезонът за навън отива към свършване... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Авг 15, 2010 4:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Тоя пък ся PDF Manual иска
Разпитваш патили и/или доктори и отиваш при препоръчан - обикновено става със записване.
А там не хапят!
Малей, последно при к'ва мацка ходих! Прие ме след работно време, вече се бе поразкрепостила малко пък и си бе забравила деколтето вкъщи, твърде отблизо ми гледаше очите и без уреди... Съдрах се да псувам наум че не дойдох без жената или поне да я бях оставил да чака навън
Ама да ти опират почти голи цици на коленете и да не правиш нищо - този садизъм съм го гледал по филмите в стрийптиз-бар "гледаш ама не пипаш". Пък може и тя да не е очаквала да дойда с цербер и да е искала да ми отмъсти 
|
| Нед Авг 15, 2010 5:41 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Не ти ли изхвръкнаха очите? Сигурно после ти е отчела и кривогледство. 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Нед Авг 15, 2010 7:05 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Цък, аз кривогледствово си го имам. Май пак мацките са виновни ама това е друга тема.
Обаче тя като професионалист бе много наясно к'во гледам в момента и направо прекали. Лошото бе, че след 2-а дена си тръгвахме С КОЛАТА и нямах мегдан за волни изпълнения.
|
| Нед Авг 15, 2010 7:21 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
приложила е новаторски метод за мерене на очно налягане
по принцип двата най-разпространени метода за този вид измерване са индиректни - при единия ти слагат известна тежест на окото, а при другия духват въздух.
ако се приложат в комбинация двата метода (тежест върху тялото и подухване) със сигурност се вдигат поне 2 неща - кръвно и ....
та тази очиларка вероятно е изобретила корелация между кръвно и очно налягане, ама ми се губи как е отчела присъствието на жена ти
тги,
говорих с моя доктор, ще се прибере след 15 септември. тогава ще ти пратя контакта и ще му звънна пак.
нищо не пречи да отделиш една сутрин да те огледа
|
| Пон Авг 16, 2010 1:07 pm |
|
 |
|
relsys
|
Е, ако беше оптик пък щеше да си доволен. То и за тея дето продават дрога държавата им е крива, че не им разрешава....
|
| Пон Авг 16, 2010 3:30 pm |
|
 |
|
tgi
|
Мерси, и айде явявай се насам.
|
| Пон Авг 16, 2010 3:31 pm |
|
 |
|
egasimus
Ранг: Ориентиран
|
хич не им е крива - напротив, нелегалността на занятието поддържа цените високи и монополите/картелите стабилни...
|
| Пон Авг 16, 2010 6:05 pm |
|
 |
|
relsys
|
Че дай тогава да я легализираме... Тук най - обсъжданата тема ще е: 'Как се прави екструдер за спринцовки?'
|
| Пон Авг 16, 2010 8:43 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Особено на завод "Паралитик" Михайловград ...
|
| Сря Авг 18, 2010 1:22 pm |
|
 |
|
tgi
|
|
| Сря Авг 18, 2010 3:28 pm |
|
|