| Автор |
Съобщение |
|
figo
Ранг: Минаващ
|
 MULTISIM HELP
здравейте , имам проблем с курсовата ми по Цифрова и микропроцесорна техника . прикачвам я като файл . Трябва да управлявам с 4 импулса двигател който прави общо взето напред назад . като при достигане на една от 4те точки си сменя скороста ,спира , реверсира .ако някой има готово подобно или знае как да го търся в нета да каже мерси .
|
| Вто Май 16, 2017 2:31 pm |
|
 |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: MULTISIM HELP
Пусни и една обява в НАДФИЗ, че да се намери някой опитен артист да те имитира на изпита, че тука колегите работата ще я свършат, ама няма да се справят с театъра после ... щото ти ако не можеш да си направиш сам проекта, не е ясно дали ще можеш и да го обясниш после на даскала - та виж първо дали ще се намери някой артист да прилича на тебе и после ела тук да направим задачата.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Май 16, 2017 2:38 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
Ей, това да си мързелив било голяма работа. Първо не обесняваш какво точно трябва да се направи, после правиш една калпава снимка на текст писан с краката (вместо да го напишеш) и накрая искаш помощ някой друг да ти свърши работата. А забелязвам, че и с правописа си малко на Вие. И ако вземеш диплома и се кръстиш ИнжИнер, то останалите да се срамуват 
|
| Вто Май 16, 2017 5:25 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
"ако някой има готово подобно или знае как да го търся в нета да каже мерси ." Ами казвам Мерси 
|
| Вто Май 16, 2017 7:06 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Ами трябва да търсиш много неща! Първо започваш с хубаво задание! Трябва повече инфо за дригателя - синхронен ли е, асинхронен ли е, кафезен и т. н. Много работи... После трябва да видиш примерно какво е това животно PWM(може и векторен контрол ама това може да ти дойде на нагорно). После трябва да видиш какво представлява това животно полумост с IGBT транзистори. Като гледам заглавието на темата, май ще правиш само симулация. Ама за да я направиш може да се наложи да заредиш програма за контролер, който да управлява процеса при симулацията. Не знам как е в multisim ама тук може да ти трябва C или VHDL(пак има за четене!). Успех! ПП: Това е сериозен проект, дори само за виртуално изпълнение. Общо взето ако те е страх от мечки не ходи в гората! Можеш много да научиш.
_________________www.elkran.com
|
| Вто Май 16, 2017 7:10 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Що бъзикате човека, ами не му кажете как да го направи...
Към питащия - слагаш един ЦК ключ с вграден реостат и си в кириза.
|
| Вто Май 16, 2017 10:32 pm |
|
 |
|
kombainer
|
... и задължително един буфер за компресията, за да се поемат върховите натоварвания.
|
| Вто Май 16, 2017 11:23 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
И аз, и аз... 
|
| Сря Май 17, 2017 8:26 am |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Мерси и от мен.
|
| Сря Май 17, 2017 11:37 am |
|
 |
|
figo
|
Трифазен асинхронен двигател задвижва механизъм се едно на шлайф машина напред назад се движи , има 2 скорости който се сменят при достигане на опреденена точка от цикъла , спира и се реверсира. Това е цялата информация която имам и не знам как да го търся в интернет да разбера от къде да тръгна.
|
| Сря Май 17, 2017 12:02 pm |
|
 |
|
dvrachkov
Регистриран на: Вто Сеп 30, 2014 8:20 am Мнения: 231 Местоположение: Bansko
|
Колко пари си отделил? За консултации - ЛС 
_________________ "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се" - О.Б. "По въпросите ще ги познаете" - В.Б. "'С изкуствен интелект е хубаво да се занимават хора, които имат естествен такъв" - Д.Б.
|
| Сря Май 17, 2017 2:09 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
В кой университет ги правите тези неща?! Трябва ти честотен регулатор. Има да прочетеш за доста неща(виж какво съм ти написал по-горе) и после да навържеш точките. Ако очакваш да намериш готов проект и да го предадеш... най-вероятно няма да намериш(а баш за трифазен...)! Малко съм далеч от мисълта, че някой даскал ти го е стоварил това. Ти буквално идея си нямаш в каква дълбока вода си нагазил. То не, че на твоите години и аз съм имал. Просто не е елементарно. Може да се обясни просто, но да го реализира дори и на симулация си трябват бая познания! Сам ли си го избра това?
_________________www.elkran.com
|
| Сря Май 17, 2017 4:44 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
Питащия вместо да приготвя пари да си наляга парцалите и да чете. Ако е проспал лекциите, да вземе от колеги пак да чете, да чете и като му се избистри идеята пак да пита. Първо определено трябва да разбере задачата.
|
| Сря Май 17, 2017 4:47 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ся, само защото сте видели "курсова работа" не значи, че трябва да го играете бик пред червен парцал. Засега figo не е сгафил особено. И заданието е ясно: двускоростен трифазен двигател и четири крайни изключвателя. Това, че той не е наясно с моторите не е подсъдно - пуснете му някой линк като за програмист (аз съм на село...) и "С контакторите интимно" и т.н. После той може да почне да задава конкретни въпроси или и аз ще му кажа "мерси".
|
| Сря Май 17, 2017 10:32 pm |
|
 |
|
Pif
|
Да, или двускоростен мотор или асинхронен мотор с навит ротор които се ползваха навремето по кулокрановете а сега се ползват като генератори по мощните вятърни турбини. Малко контактори и няколко товарни резистора "във вариянта с навит ротор" и системата работи. С честотен инвертор и баба знае. Няколко ИГБТ-та, гейт драйвери, малко код (има го написан, за пример - електромобилите тесла - ползват демо код на ТИ).
|
| Сря Май 17, 2017 11:49 pm |
|
|