|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:25 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Gogo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
 Нема лабаво
Направих тази тема, защото не можах да реша в коя тема да постна това - "Хумор", "Любопитно", "Дали е възможно??". Ако някой от тук присъстващите девелопъри не знае как да подсигури чиповете да не изпадат от платката, да погледне снимката! Този съвет го давам безплатно, но няма да кажа чие производство е тази платка, защото е строга тайна. И внимавайте, слагайте скобата на обратно или друг модел скоба или... абе да не е точно същото, за да не получите някоя призовка! 
|
| Пон Окт 21, 2013 12:14 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: Нема лабаво
Явно никога не си правил изделие с чипове DIP корпус дето е минавало на "тръскане"  .(за аутомотив или мил приложение) това си беше, и е (с по-модерни средства де) доста надежден начин - по-тежките елементи да не изпопадат при механичните тестове за надеждност. Имах една ланча тема, та на нея бордовия компютър имаше еепром дето не беше вързан, а беше DIP корпус в цокъл. та докато не го закопах с коланче така и не се оправи.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Окт 21, 2013 12:54 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Вие сме смеете, ама аз какви неща съм виждал в областта на медицинската техника, когато се занимавах със сервиз... Точно от ДИП корпус, който не дава хубав контакт, апарата можеше да убива вместо да спасява. Опашки не слагах, директно трошиш цокъла и поиш чипа директно...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Окт 21, 2013 1:30 pm |
|
 |
|
nik
|
това е ок обаче където плескат с разни лепила, а може и силикон да е, не знам, има един модел който прави бели след време - на ниско напрежение прави студени спойки, на високо (300-400В) пробива това лепило по принцип е бяло и твърдо, след време пожълтява... ремонтирал съм монитори, където бяха залепили едни малки тороидчета, няколко еднакви монитора с един и същ дефект - студена спойка под лепилото
|
| Пон Окт 21, 2013 8:26 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абсолютна класика, аз това съм го правил преди 15-на години на едни редосеялки, не помогна много, спряха да падат чипове, но при по дълга експлоатация се късаха пътечки, изхода беше механични подсилване изразяващо се в бондване към металната основа. По подразбиране цоклите отпаднаха и модула стана несервизуем.
|
| Вто Окт 22, 2013 9:27 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
руските бобинажни машини за капрон са с модулни платки,заляти в АСФАЛТ а,това платките сигурно са му в бакелит изляти 
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Сря Ное 06, 2013 6:22 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
не си далче от истината.
|