Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
2 изречения за превод 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 2 изречения за превод
Нещо не ми е силна страна англииския. Някой ще ми преведе ли тия 2 изречения че нещо не схващам точно смисъла.

"Whether the CPU supports Read-While-Write or if the CPU is halted during a Boot
Loader software update is dependent on which address that is being programmed. In
addition to the two sections that are configurable by the BOOTSZ Fuses as described
above, the Flash is also divided into two fixed sections, the Read-While-Write (RWW)
section and the No Read-While-Write (NRWW) section."

благодаря предварително

Пет Сеп 16, 2005 12:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе малко странно ми звучи...

Независимо дали процесора подържа RWW (четене по време на писане :D ) или процесора бъде прекъснат по време на BootLoader,софтуера е зависим от адреса, на който е поставен. В допълнение на двете секции, които могат да бъдат настройвани от BOOTSZ фюсовете както е описано по-горе, FLASH'a също е разделен на 2 части, RWW и NRWW.

Рядко се срещат такива изречения, тва само някой китаец може да го измисли 8)

Пет Сеп 16, 2005 12:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да явно и на български звучи толкова глупаво колкото и ми се стори англииския вариант. :D
Ще се спрравя някак и без да проумея значението на тоя бисер

Пет Сеп 16, 2005 1:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Predator_MF написа:
Рядко се срещат такива изречения, тва само някой китаец може да го измисли 8)

Ми да му го бяха редактирали атмелците - или каквото напише някой китайски селянин, това си слагат в документацията 8) .

Пет Сеп 16, 2005 7:00 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: 2 изречения за превод
Nikola Kirov написа:
Нещо не ми е силна страна англииския. Някой ще ми преведе ли тия 2 изречения че нещо не схващам точно смисъла.

"Whether the CPU supports Read-While-Write or if the CPU is halted during a Boot
Loader software update is dependent on which address that is being programmed. In
addition to the two sections that are configurable by the BOOTSZ Fuses as described
above, the Flash is also divided into two fixed sections, the Read-While-Write (RWW)
section and the No Read-While-Write (NRWW) section."

благодаря предварително

значи не е букв. превод , а съм се опитал да вложа логика, но като гледам има едно above - което означава ,че определено трябва да се чете от по-горе ;) за да се разбере целия смисъл на абзаца :)

------
Независимо дали процесора поддържа четене-по-време-на-запис, ако процесора бъде прекъснат по време на обновяването/update-ването на BootLoader-a той(процесора) помни адреса до който е бил програмиран.
В допълнение към двете секции , които са конфигуриуеми от BOOTSZ Fusez и бяха обяснение по-горе , Флаш-а е също разделен на две определени секции/части, такава която поддържа четене-по-време-на-писане, и такава, която не поддържа четене-по-време-на-запис.
-----

Мисля си ако и 3-ти човек направи превод съвсем ще изчистим значението, колкото и шантаво да e написано на английски това :P

Пет Сеп 16, 2005 10:01 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]