Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Щом не ти се ходи до секцията, поради каквато и да било причина, после няма да мрънкориш!

Пон Май 27, 2019 6:39 pm
Профил

е това не е много по Български, няма заничане дали са гласували или не, важното е да мрънкат. истината обаче при тези избори, както и при предните е, че всички избори са калпави, боцко изглежда най-малкото зло. Иначе аз и да искам не мога да гласувам, то май за тия избори няма изобщо секции в чужбина, ама дори и да има най-близката ми е на няколко хил км :) аз не съм сигурен че в Мексико сити отварят изобщо избирателни секции.

Пон Май 27, 2019 7:03 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
..........

Като да не знаеш, че Мойсей водил народа си 40г. през пустинята по време оно, а ние още 30г. нямаме при съвсем други обстоятелства...
А кака "Кури" не идва от "член", щото е дърта за такива работи. Най-вероятно идва от "Курли" = "пълна откачалка" на гръчки.

Пон Май 27, 2019 7:35 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
е това не е много по Български, няма заничане дали са гласували или не, важното е да мрънкат. истината обаче при тези избори, както и при предните е, че всички избори са калпави, боцко изглежда най-малкото зло. Иначе аз и да искам не мога да гласувам, то май за тия избори няма изобщо секции в чужбина, ама дори и да има най-близката ми е на няколко хил км :) аз не съм сигурен че в Мексико сити отварят изобщо избирателни секции.

Цитат:
35 Мексико Мексико-посолство 323500130 av. Paseo de la Reforma № 1990

Вто Май 28, 2019 9:23 am
Профил

Е то и до там ми е хиляда км, не знаех че са отваряли секция, това за тия избори ли е било ?

Вто Май 28, 2019 7:49 pm
Профил
Аватар

Споко, пак идват избори:
Цитат:
Във връзка с предстоящите избори е регистрирана Българска партия на синоптиците. Предизборният ѝ слоган е "Ние поне не лъжем умишлено".
Цитат:
Баба Яга и Гринч се скарали кой от двамата да спечели титлата "Мис България". Решили да уредят спора с хвърляне на монета и... спечелил ГЕРБ.
Цитат:
Социологическо проучване сочи, че единствената община в която Бойко Борисов може да бъде бит е община Перник.
Цитат:
Избирането за коя партия да гласуваш на изборите е, като да избираш, кое лайно мирише по-добре.
Цитат:
"Купуването и продаването на гласове е ПРЕДСТАВЛЕНИЕ!"
Цитат:
Политиците са като деца - ако не ги чувате, значи са направили беля.
Цитат:
Политиците и памперсите си приличат по това, че трябва да се сменят редовно. И то по една и съща причина!
Цитат:
С нетърпение чакам края на август за да прочета: "Всички депутати това лято починаха..."
Цитат:
На следващите избори водачите на листи ще са кучета-водачи, защото само слепите ще гласуват за тях.

Вто Май 28, 2019 10:51 pm
Профил
Аватар

купуваш си 2 кебапчета. подаваш монета от 2лв. връщат ти банкнота от 50лв. може и бележка да ти чукнат.

Сря Май 29, 2019 7:59 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Е то и до там ми е хиляда км, не знаех че са отваряли секция, това за тия избори ли е било ?

Ами поне така пише тук.

Сря Май 29, 2019 9:18 am
Профил
Аватар

Иванчо спряга глагола "гласувам":
- Аз гласувам, ти гласуваш, той гласува, тя гласува, ние гласуваме, вие гласувате, а те се осират!

Сря Май 29, 2019 9:40 am
Профил
Аватар

Мнение Пълна шитня:
Тъкмо чух по новините, че няк'ви деца помагали на родителите си на полето преди да е приключила учебната година, за което работодателят щял да бъде глобен.
А кого ще глобят за скитащите/просещи/крадящи деца по улицата?

Някой помни ли по кое време бяха детско-ученическите бригади едно време и какви бяха отрицателните последици от тях?

-----------
Министерството на образУванието се зае сериозно с проблема "изтичане на мозъци": "изпива" им ги още в предучилищна възраст.

Сря Май 29, 2019 4:38 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
bongo_x2 написа:
...Някой помни ли по кое време бяха детско-ученическите бригади едно време и какви бяха отрицателните последици от тях?

Основно - цънЦър от преяждане с череши и някое и друго непланирано забременяване.

Сря Май 29, 2019 8:12 pm
Профил

Единственият негатив беше че набраните домати и грозде не ставаха за нищо друго освен за консерва и вино, ама то тов аим беше и предназначението така че едва ли е имало кой знае какъв негатив.
Аз съм за бригадите, децата трябва от малки да им се създават трудови навици, макар и да не е кой знае какво, няма нищо лошо да се поработи малко па дори и проформа. Аз малкото редовно го карам да помага, реално сигурно понякога дори пречи но няма значение. Есента като ми беше дошъл оня самосвал с молча, я накарах да се покатери отгоре на купчината ида събаря надолу, дори беше от помощ. Сега понеже в училище нещо са им давали някакъв бизнес проект, всеки да прави нещо и да произвежда направих работна станция да си прави слайм, щото това си е харесала за бизнес. казах и че ще и инвестирам в бизнеса но искам всичко да става както трябва. Два дена седяхме и правихме рецепти, въведох и ги в ексела, обясних и как се прави ценообразуване, разходни норми и т.н. от къде и идва цената, как се смята печалба. Купих и една маса, оборудвах и я и и казах ето тук правиш ако ще правиш, има си ОТК процедура .. абе спретнах си домашно производство на слайм :D. И 1/20 от всичко да и остане в главата все файда.

Сря Май 29, 2019 8:25 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Пълна шитня:
bongo_x2 написа:

Някой помни ли по кое време бяха детско-ученическите бригади едно време и какви бяха отрицателните последици от тях?

И полужителни последици нямаше, само бременни ученички.

Сря Май 29, 2019 9:08 pm
Профил ICQ
Аватар

ааа, положителните последици са супер. на една такава бригада направихме и първата стачка - времето беше лошо и редовните работници си тръгнаха, но искаха ние да работим.
И им казахме на даскалите че няма да стане. И се прибрахме на топло...

Сря Май 29, 2019 9:55 pm
Профил

Мнение Re: Пълна шитня:
bongo_x2 написа:
Тъкмо чух по новините, че няк'ви деца помагали на родителите си на полето преди да е приключила учебната година, за което работодателят щял да бъде глобен.

В BGB (германския граждански кодекс) има един параграф 1619, който гласи
Цитат:
Das Kind ist, solange es dem elterlichen Hausstand angehört und von den Eltern erzogen oder unterhalten wird, verpflichtet, in einer seinen Kräften und seiner Lebensstellung entsprechenden Weise den Eltern in ihrem Hauswesen und Geschäft Dienste zu leisten.

Детето, докато то принадлежи към домакинството на родителите и е отглеждано и издържано от тях, е ЗАДЪЛЖЕНО по начин, отговарящ на силите и общественото му положение, да им оказва услуги в домакинството и в търговията/бизнеса им.

https://www.gesetze-im-internet.de/bgb/__1619.html

Сря Май 29, 2019 10:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663 ... 1080  Следваща