| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Чакай бе професоре, нали на теб всичко по проблема ти беше ясно, даже и готови юридически съвети съобразени с американската правна практика ръсеше тука....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 12, 2018 5:52 pm |
|
 |
|
fred
|
Е, да разбера от два реда казано между другото от Цацата не съм обещавал. Ще почакаме, за тези четирима само се спомена.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Апр 12, 2018 6:08 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
А така! Евала! Нема да им се даваш на манипулаторите! В атака!
|
| Чет Апр 12, 2018 6:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Еее много се разгорищихте заради един полудоказан трикат или недоказан глупак. Каквото и да си говорим е бил съвсем наясно че нарушава ембарго и това което прави не трябва да се прави. Дори един документ да не беше издал, и една сделка да не беше сключил, самото знание на факта го прави съучастник в престъпление. Стига го мислихте, тоя стана ебаси хита. Цецо ако питаш кой би отишъл в америкалнски съд, аз бих отишъл, и изобщо няма да чакам нищо от Българксата държава, вземам си адвокат и право в съда, всичко останало няма да е в мой интерес. Дори и да не пътувах до САЩ, това те обрича на един доста непроятен живот ако искаш да излизаш някъде навън, ако имаш свой бизнес, или пък искаш да работиш за сериозни фирми.
|
| Пет Апр 13, 2018 2:53 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Я пак? Това по кой член на НПК го прочете?
|
| Пет Апр 13, 2018 8:51 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Не знам кой е члена, но определено е от хамериканското НПК. 
|
| Пет Апр 13, 2018 9:36 am |
|
 |
|
miro_atc
|
И кога станахме 51-а республика, че тяхната юрисдикция да се прилага у нас автоматично?
|
| Пет Апр 13, 2018 10:04 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Не сме нито република, нито щат, а доброволно присъединена територия. Не знам от кога. Не очаквай справедливост или равноправие - хората си имат интереси и силата да си ги отстояват. Не твърдя, че така трябва да бъде. Просто това са фактите...
|
| Пет Апр 13, 2018 11:02 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Ми убегнало ми е това с "присъединяването"  Но ако трябва да бъда сериозен едва ли американците са много съгласни някой току-така самоволно да се присъединява към тях. Просто те си защитават техните интереси и в случая или някой техен прокурор малко се е изхвърлил, или по делото има неща, които не знаем. Мисля че ако имат улики те ще ги предоставят и ние ще се наложи да екстрадираме Желяжчо (и евентуално компания). Да се надяваме че е първото... всъщност до предоставянето на улики както казва Цацата задължението на нашите органи е да защитават българските граждани. Надявам се че го казва искрено, а не от куртоазия 
|
| Пет Апр 13, 2018 11:21 am |
|
 |
|
fred
|
Съвсем наясно е било нашето момче което се прави на наивник в каква фирма работи и с какво се занимава тя. Може би това е обяснението му толкова упорито да се измъква от американският съд, там дава показания под клетва и ако лъже удрят здрави шамари. Влизаме в bgrabotodatel.com и какво виждаме там написано от хора работили в тази фирма? https://bgrabotodatel.com/company/8750А това е основният клюкарник където всеки постъпващ на работа се ориентира какво го чака.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Апр 13, 2018 11:28 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Вместо да четеш клюкарниците, отвори си справката от американската прокуратура и виж там в какво го обвиняват. То ако имаше основания вече да го бяха качили на самолета...
|
| Пет Апр 13, 2018 11:43 am |
|
 |
|
fred
|
Ами колкото и да не ти се вярва те спазват процедурата. А според нея се праща искане и български съд решава дали да го качват на самолета или да не го качват. Толкова за качването. Но по-важното, не измествай въпросът. Това е типичният начин да се избяга от неприятна истина. А въпросът не е в какво е обвинен а знаел ли е в що за фирма работи. Защото той твърди че не е знаел, понятие си нямал. Ама ето че в клюкарника ясно е написано, че шефа е "американски престъпник от ирански произход". Че и линк дават ама е старичък и вече невалиден. Написано го има какво остава за клюките във фирмата.
|
| Пет Апр 13, 2018 11:51 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Като гледам не само те си отстояват интересите ами и някой от хората отстояват на американците интересите. При това безплатно, за разлика от руските тролове в dir.bg дето поне го правят за по 1 купейка на пост. За протокола: Аз нямам нищо на против американското законодатество да важи изцяло и за българите, ако 1 ден преди това за българите почне да важат и арабските закони.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Апр 13, 2018 11:52 am |
|
 |
|
fred
|
Ако е за многоженството и аз съм за. Е, преди да кажем 40 години 
|
| Пет Апр 13, 2018 11:54 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Да, въпросът е принципен. И принципът е, че У НАС е редно да се спазват БЪЛГАРСКИТЕ закони. Законите са нещото което дават както права, така и задължения. Когато работиш в България и не извършваш правни действия от свое име с чужди държави си 100% в българска юрисдикция, демек си длъжен на 100% да си изпълняваш задълженията като всички български граждани и на 100% да се ползваш от правата като всички български граждани. Това важи за мен, за вас, за Желяз и за всички останали българи. Ако някои върши престъпление по чуждо законодателство това си е негова работа, НИЕ нямаме НИКАКВО задължение към чуждото право. То НЕ важи за нас както като задължения, така и като права. Не може ние да поемаме задължения без да получаваме права. Не става. Ако Желяз имаше права като американски гражданин, той щеше да има и задължения като такъв. Но той няма нито едното нито другото! Така че какво е знаел или не е знаел няма АБСОЛЮТНО никакво значение. Ако американците искат да получат информация е редно да го поканят в качеството на свидетел и ако той се съгласи може и да им даде информация. Но ако искат да го обвинят трябва да докажат че или е действал в тяхната юрисдикция или че е нарушил приложимо право в нашата юрисдикция.
|
| Пет Апр 13, 2018 12:10 pm |
|
|