Отговори на тема  [ 2475 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 165  Следваща
EV 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: EV
Който иска електрическа моторница
https://tovek.se/auktion/xshore-product ... batar/7157

Съб Яну 24, 2026 12:58 pm
Профил
Аватар

Да не тормозите Миро, ей ви друго мнение за Zoe-то
https://www.facebook.com/share/p/1Xycf9CF8d/

Нед Яну 25, 2026 1:36 pm
Профил
Аватар

Не съм видял накой да тормози Миро защото си е купил Ренде Зое. Споровете са основно около манипулативните изказвания на някои от притежателите на електромобили.

...тия с ДВГ били миришели, а тия с моторче за чистачки не. И като се стигна до конкретика - на какво миришат едните, а другите не, тишина...
И още куп подобни щуротии...

Нед Яну 25, 2026 2:40 pm
Профил

На 30к сменял масло на редуктора. На няколко години амортисьори. Апарати на спирачките. То по-зле от ДВГ. На моя приус за 720к км не съм му сменял маслото на скоростната кутия а в нея са и моторите и диференциала. Антифриз долях на 650к км. До тогава не беше мръднал. Антифриза на електрическата част си е още оригиналния. Какви лагери, какви скорости. Тоя явно е някакъв търговец и си търси балами да си пробута боклука.

Нед Яну 25, 2026 2:57 pm
Профил

Не съм чувал за масло в редуктори и със сигурност го няма в обслужващия план. Имам чувството че бърка колата, хюндаите чупят редуктори.
За SOH-а меренето през трип компютъра е малко като шублер, шублер и половина ;-) През ОБД-то се гледа BMS-a и на тия километри трябва да е от порядъка на 85%. Казвам го щото съм гледал различни коли на различни километри. По принцип трябва да пада с 1% на 10к км. Но аз не съм попадал на такива коли. Винаги показва по-голяма деградация, въпреки че като пробег спадът е по-малък и по-близък до теоретичния.

Нед Яну 25, 2026 8:52 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
Да не тормозите Миро, ей ви друго мнение за Zoe-то
https://www.facebook.com/share/p/1Xycf9CF8d/

В сурат-тефтеря има цяла група такива несретници (да не кажа идиоти):
https://www.facebook.com/groups/464189253168916
Често публикуват вицове:
Цитат:
Топ оферта
Електрически автомобил Renault Zoe изминаващ до 300-350 км с едно зареждане
Идеалният автомобил покриващ вашите нужди за придвижване до работа, магазин и райони със синя и зелена зона
Рено Зое / 2020 година / 52 квч батерия / 83000 km / ел.пакет , климатроник, добри гуми, 2 ключа, 17" алуминиеви джанти. кабели за домашно и обществено зареждане, слепи точки на огледалата, полу-кожен салон, преден и заден парктроник с камера и много други екстри
Цена 25 999 лв с договаряне за сериозни купувачи

или
Цитат:
Продавам Zoe 41kwh батерия, произведено март 2018г. На 93000 км. Автомобилът е в идеално техническо състояние. Цена 17999лв.

:lol: :lol: :lol:

Пон Яну 26, 2026 1:03 pm
Профил
Аватар

Не ви знам що се палите толкова...Човека не изглежда да я продава.
Ето ви негов пост за редукторната кутия
https://www.facebook.com/share/p/17uWcCTBAJ/

Важното да си чешем езика, нали за това е Общи приказки.

Пон Яну 26, 2026 2:03 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
Не ви знам що се палите толкова...

Не се паля, а се е@авам... :D

Вчера една теслА с втасала батерия се опита да кара след мен, но като не видях стотачке в афро на предното стъкло, натиснах педала на газта. Решил тариката да минимизира въздушното съпротивление. Следващия път ще си нося сандъче с пирони за такива тарикати. :evil:

Пон Яну 26, 2026 2:21 pm
Профил
Аватар

Много си им сърдит на тия електрички ей, мисля че скоро ще си вземеш една ;)

Пон Яну 26, 2026 2:33 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:

Само на вчерашния теслАр, защото опита да направи малоумен опит да ме изпревари с минимална разлика в скоростите на участък от пътя преди завой и съответно липса на видимост. Натистах газта и го загубих от погледа в огледалото за задно виждане. :lol:
Докато не докарат пробег от поне 800км след 20 години експлоатация, няма как да взема електричка, дори да е подарък.

Пон Яну 26, 2026 2:59 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:

Остави ги тия щуротии. Кажи, намери ли си бензиново Волво?

Пон Яну 26, 2026 3:21 pm
Профил
Аватар

Вече не ги правят, а и Киа-та ми харесва. Тия дни пробваме една служебна Шкода Суперб 4х4 - не е зле.
Но мисля, че ще гоня Kia Sportage / Sorento след 2027, ел. ако има над 800км и хибрид ако още не са я докарали дотам или искат много пари. Другата служебна е ел. VW GTX...но не става.

Пон Яну 26, 2026 3:45 pm
Профил
Аватар

Не е важен само пробега, но и наличието на повече зарядни станции. Тогава, при големия пробег може да пропуснеш зарядна станция, защото няма свободен контакт или бързаш, но знаеш, че нататък има други.

В нашия квартал в София има само три контакта в близка улица, а квартала е само блокове с 5 и нагоре етажа. До нашия блок има квартална градинка със спортна площадка, пейки и катерушки, където е и местния трафопост. До него, без да се нарушава използването на градинката има място за още два трафопоста със същите размери, но пространството си стои празно...

В Карлово имам трифазно захранване в двора, като кабелите идват по въздушна линия от уличния стълб до стълба в двора и мога да товаря докато се запали изолацията, но между двете локации стоят едни 140 км. :wink: Затова сегашния пробег на електричките никак не ме устройва.

Пон Яну 26, 2026 6:38 pm
Профил
Аватар

Спокойно, и това ще стане и обхвата на колите ще го качат. Ако се вярва на новото Волво - 810км, наполовина да е зимата - пак добре.

Пон Яну 26, 2026 8:00 pm
Профил

Desert Leo написа:
Не е важен само пробега, но и наличието на повече зарядни станции. Тогава, при големия пробег може да пропуснеш зарядна станция, защото няма свободен контакт или бързаш, но знаеш, че нататък има други.

Количеството зарядни у нас като цяло не е зле. Винаги може и повече както казва Меч Пух, но истината е че има станции, даже прекалено много ако гледаш колко реално се ползват. За да станат много повече трябва и търсенето да нарасне значително. Това не знам дали ще направи собствениците на електрички особено щастливи.
Значи две са важните неща - времето и парите. В момента цените на тока на станциите е 5х цената на нощна тарифа за битови. Затова всеки който може, си зарежда вкъщи. Ако не можеш вкъщи тогава времето е важно. В тоя случай наистина е хубаво да имаш станция близко до вас. Но както често повтарям - за да си вземеш електричка, трябва да има къде да я зареждаш. Ако нямаш, няма много смисъл към днешна дата. В бъдеще надявам се цените да паднат и да си струва дори и за хора без зарядно вкъщи.
В момента 300-400км пробег не са проблем. И ако трябва да ходиш до село само, нямаш грижи. Ще си я зареждаш там и толкоз (докато си пиеш ракията примерно). Но ако ще джиткаш и в София ти трябва нещо удобно и там. Най-добре като Груби в офиса... Хем бачка, хем колата му се зарежда. Един ден седмицата е достатъчно.

Пон Яну 26, 2026 8:16 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2475 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 165  Следваща