Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
BTV обраха зрителите на скат 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Е несъм съгласен :P .... времето е нещо супер изкуствено ... смисъл това си е просто метод които ние смеси измислили зада знаем дали аджеба онова сее случило преди това или обратно :)

Я се замисли .. ако примерно хората мислеха и се движеха и остаряваха 1000 пъти по бързо от сега дали за тях една наша секунда щеше да е със същата продължителност както тяхната ? ;)

Именно и тва ти обяснява ТО .. че времето е относително взависимост от представата на наблудателя ...

Вто Май 15, 2007 8:42 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог

Мнение 
1. Не уважавам много айнщаин.
2. Теориите му на този етап ми изглеждат правилни, може би защото повечето не са негови.
3. през повечето време от живота си се е занимавал с псевдофизика в стремежа си да нагоди нещата

"например не вярвам на неговата теория за скороста и времето "
чесно казано квантовите ефекти са каде каде про фрапиращи, но невидях някой тук да ги успори.

"А за да измериш скороста имаш във формулата и времето , иначе няма да знаеш каква е скороста "
а ако си в черна дупка и нямаш скоростта и пътя тогава какво е там времето? Слънчево?
ето малко инфо как да смяташ скоростите http://en.wikipedia.org/wiki/Lorentz_transformation

"Аз се движа с 1км в час, ти се движиш с 300Хил/км в час , ти след 1час си направил 300Хил обиколки аз ще съм направил 1 , но и за двамата е изминало 1 час "
Замисли се какво ме спира да се движа примерно 600Хил/км в час. Спира ме това че ще трябва да спра един час преди да съм тръгнал ;)

"(малко по сериозно: всъщност ТО още си се нарича теория - щото не всичко е доказано а и може да се наложи и да се позакърпи ако издиша някъде ... !)"

Съгласен съм. Нютоновата механика столетия ни в вършила работа нищо че не е съвсем точна. След време и ТО ще кърпим ама кой знае колко столетия първо трява да минат (докато примерно хората се като ги спреш по улицата и ги попиташ защо часовниците тиктакат различно да могат да ти дадът смислен отговор)

"че времето е относително взависимост от представата на наблудателя ..."
По скоро от скоростта му :)

Вто Май 15, 2007 9:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
та моят съвет е: прави и ти като мене - не се мъчи да мислиш. заеби ги тия остарели глупости че човек трябвало да бъде мислещ. - мнооогооо умна мисъл. Като не искаш да бъдеш мислещ що се занимаваш с електроника а не садиш и продаваш картофи ?Без да защитавам никого,но като се обърне човек към историята на науката много учени са били изгаряни на клада,непризнати,за сметка на други псевдо-учени.А ако не бяха голяма част от тях-науката сега нямаше да е това което е.
А иначе дали има време - ами сигурно има.Как тече времето - ами според процеса който наблюдаваме си изграждаме и базата за сравнение.Например скорост на протичана на химична реакция в мозъка и растеж на сталактит са две неща с големи разликови времери еталони.Така че всичко е относително :)

Вто Май 15, 2007 9:34 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Абе Кичо, не можа ли да усетиш тънката ирония на zaphod :evil:

Вто Май 15, 2007 9:43 pm
Профил ICQ

Мнение 
zaphod написа:
та моят съвет е: прави и ти като мене - не се мъчи да мислиш. заеби ги тия остарели глупости че човек трябвало да бъде мислещ.

@zaphod, aко все пак ти се случи поради някъква причина да помислиш, ще ми кажеш ли, дали Айнщайн е бил човек и ако е така , дали той мислил? Или може би тогава "глупостите, че човек е мислещ" не са били още остарели?
Според мене няма нищо по-човешко от това, човек да мисли. Сред животните хищници има кокото си щеш.

Вто Май 15, 2007 9:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Прав е BrainStorm, а по сесия как минава самo :D ... Добре че е далече още, засега... :(

Вто Май 15, 2007 10:15 pm
Профил WWW

Мнение Hehehe
zaphod написа:
пламене, аз понеже съм тъп, не си прая труда да мисля. вярвам на този, който ми покаже най-фрапиращи чудеса. към настоящия момент гаражните философи, от рода на тоя в предаването, не са показали нищо, само ланкат глупости, докато айнщайн е измислил атомната бомба. хората които правят разни чудеса, като космически совалки, ГПСи, мобилни телефони, хапчета за удължаване на хуй, и други, са по-единни за айнщайн, отколкот са турците за доган. ако утре гаражния философ ми измисли машина за телепортиране, ще го погледна с уважение и току виж съм му повярвал за айнщайн. обаче до тогава за мене е палячо, а тези от бтв дето му дават ефир са мизерници и олигофрени.
та моят съвет е: прави и ти като мене - не се мъчи да мислиш. заеби ги тия остарели глупости че човек трябвало да бъде мислещ.

Ами и аз не мисля , просто коментирам .
Мога да ти кажа дори че не съм гледал това за гаража :D , дори от край време не вярвам в ТО .
Но бих ти казал само едно , не отричам всичко полезно и доказано което е направил Айнщайн (без ТО).
Но от това което знам за него е че е бил и доста религиозен , та от този ред на мисли смятам че тои е бил УЧЕН но само за някои неща а другите неща които са необясними за него си е обяснил чрез религията в която е вярвал :)
Така че неговото ТО приемам че си е подложил нещо от религията в основата :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Имай в предвид че за съжаление и сега има УЧЕНИ религиозни , а това е продиктувано точно от факта че те са УЧЕНИ в някаква област и няма как да знаят всичко за всички науки, и за незнаията си по другите НАУКИ явно са приели за отговор някаква религия :D :D :D

Но така е , хората са измислили това определение за ВРЕМЕ за да си обяснят движението на предметите (електроните около атомите и т.н.), от него произлиза СКОРОСТ , ускорение , трептене , дори честотата на генераторите и тя е свързана с това време и т.н.
Но за сега това определение за ВРЕМЕ се приело като еднопосочна константа натрупваща се с постоянна величина , и ако се измени определението за ВРЕМЕ това би означавало всичко свързано с него че и то ще трябва да се промени но мисля че в близко бъдеще надали ще стане това .

Какво значи черна дупка ако някои е бил в нея нека да каже , а дали ще има такъв :D , дори и там защо определението за ВРЕМЕ да спре да важи , и какво влязъл си и си излязал за определено време от там , тиктакането не спира няма кои да го спре :D :lol:

Вто Май 15, 2007 10:23 pm
Профил

Мнение 
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен

Алберт Айнщайн

Някои от горните постове показват колко прав е бил Айнщайн ;-)

За мен Айнщайн е един от най-великите учени, но спокойно аз не съм като мюсулманите които не понасят карикатури с Мохамед. Все пак е добре да си направите труда да проверите биографията му преди да коментирате личността му. За справка той е много противоречива личност - фашистите го определят като еврейн, евреите като фашист, американците като комунист, вярващите го смятат за антихрист, антихристите за прекалено религиозен и т.н.
Но не е важно какъв е бил а какво е дал на света - това са ОТО и СТО. За тяхното значение няма смисъл да коментирам - факт е, че и до днес науката ги "проверява" - вече 90г, но все още не е открита грешка!
За бТВ разбирам... не съм гледал въпросното предаване, но след новината че "фъстъци съдържат отровни гама частици" едва ли нещо би ме учудило... Странното е че в тоя форум има толкова "компентентни" мнения - някой да не учи журналистика тука?

Вто Май 15, 2007 10:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
BrainStorm написа:
Е несъм съгласен :P .... времето е нещо супер изкуствено ... смисъл това си е просто метод които ние смеси измислили зада знаем дали аджеба онова сее случило преди това или обратно :)

Я се замисли .. ако примерно хората мислеха и се движеха и остаряваха 1000 пъти по бързо от сега дали за тях една наша секунда щеше да е със същата продължителност както тяхната ? ;)

Именно и тва ти обяснява ТО .. че времето е относително взависимост от представата на наблудателя ...

Споделям. Времето е измислено от хората за удобство. :) Просто скоростта на всеки процес се сравнява със скоростта на въртене на планетката, дето я населяваме, както и въртенето й около най-близката звезда. Та това е времето. :)

Вто Май 15, 2007 11:46 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Hehehe
plameniv написа:
Какво значи черна дупка ако някои е бил в нея нека да каже , а дали ще има такъв :D , дори и там защо определението за ВРЕМЕ да спре да важи , и какво влязъл си и си излязал за определено време от там , тиктакането не спира няма кои да го спре :D :lol:

Да ама ако си на мястото на ония в дупката няма да мислиш по същия начин ;) ... дето се вика .. на вънка нека вали аз съм си на сухо :D

Сря Май 16, 2007 12:08 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
MGBY написа:
Абе Кичо, не можа ли да усетиш тънката ирония на zaphod :evil:

не е съвсем ирония. аз наистина давам вот на доверие на този който ми покаже най-невероятните чудеса. към момента това е отбора на айнщайн.
Ки4о написа:
мнооогооо умна мисъл. Като не искаш да бъдеш мислещ що се занимаваш с електроника а не садиш и продаваш картофи ?
че тя електрониката колко мислене иска? :twisted: освен това точно заниманията ми с електроника са изградили у мене това отношение към мислещите.

Сря Май 16, 2007 8:59 am
Профил

Мнение Re: Hehehe
BrainStorm написа:
plameniv написа:

Да ама ако си на мястото на ония в дупката няма да мислиш по същия начин ;) ... дето се вика .. на вънка нека вали аз съм си на сухо :D

Ами иска ми се да го пробвам този експеримент за да ти докажа теорията си ама май няма да го доживея :D
Иначе е факт всички остаряваме, и това е част от резултата на ВРЕМЕТО ( тиктакането не спира ), и на мен ми се иска да се върна във ВРЕМЕТО да коригирвам, да преправям до колкото е възможно, ама за съжаление пак май няма да го доживея дори да го видя това :D
Така че това ТО е като една религия за мен, вярващите вярват в нещо дето не го виждат , нито го чуват просто вярват в нещо, но аз пък не вярвам в такива религии :D :lol:

Сря Май 16, 2007 9:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Така че това ТО е като една религия за мен, вярващите вярват в нещо дето не го виждат , нито го чуват просто вярват в нещо, но аз пък не вярвам в такива религии
тези които това им е работата са виждали достатъчно и те не са вярващи. за обаче съм вярващ точно (като изключим субординативния елемент), понеже не съм виждал лично нищо доказващо ОТО. но ти не вдяна май намека с ГПС - формулите на ОТО са били използвани за да се постигне прецизност на системата, това го твърдят тези които са я правили. това разбира се не може да се смята за доказателство, понеже така твърдят те, аз не съм правил ГПС и не знам така ли е. но предпочитам да вярвам на тях, отколкото на гаражните философи. дори да не беше ГПС системата, пак щях да вярвам на айнщайн, щото е измислил атомната бомба. дори да не беше измислил атомната бомба, пак щях да му вярвам, щото хората дето измислят разни други неща му вярват, дори тези неща да не ползват формули от ОТО. дали теорията е логична или не, не ме интересува извън рамките на чистото любопитство, ако имах логика на която мога да се доверя, бих проверил, но нямам. ти също нямаш, никой поне от тук присъстващите няма. съжалявам ако това засяга нечие его. аз не си меря пишката със слона, а ако някой го прави, че даже и му се струва че неговата е по-голяма, то освен да клатя глава съжалително друго не мога да направя.

Сря Май 16, 2007 9:56 am
Профил

Мнение Mda
zaphod написа:
Цитат:
Така че това ТО е като една религия за мен, вярващите вярват в нещо дето не го виждат , нито го чуват просто вярват в нещо, но аз пък не вярвам в такива религии
тези които това им е работата са виждали достатъчно и те не са вярващи. за обаче съм вярващ точно (като изключим субординативния елемент), понеже не съм виждал лично нищо доказващо ОТО. но ти не вдяна май намека с ГПС - формулите на ОТО са били използвани за да се постигне прецизност на системата, това го твърдят тези които са я правили. това разбира се не може да се смята за доказателство, понеже така твърдят те, аз не съм правил ГПС и не знам така ли е. но предпочитам да вярвам на тях, отколкото на гаражните философи. дори да не беше ГПС системата, пак щях да вярвам на айнщайн, щото е измислил атомната бомба. дори да не беше измислил атомната бомба, пак щях да му вярвам, щото хората дето измислят разни други неща му вярват, дори тези неща да не ползват формули от ОТО. дали теорията е логична или не, не ме интересува извън рамките на чистото любопитство, ако имах логика на която мога да се доверя, бих проверил, но нямам. ти също нямаш, никой поне от тук присъстващите няма. съжалявам ако това засяга нечие его. аз не си меря пишката със слона, а ако някой го прави, че даже и му се струва че неговата е по-голяма, то освен да клатя глава съжалително друго не мога да направя.

Аз не те разбрах в какво точно вярваш , след като казваш че дори те самите не вярват дали има резултат от използването на нещо недоказано :)
Но е много интересно сляпо да вярваш на някои или на нещо (дори в някаква религия) , но за съжаление не може да се пробва всичко и все пак трябва да се вярва на доказаните неща , иначе за какво ще е училището , но и там все пак някои неща се показват правят се опити да се докажат на учениците вече доказани неща , учат се разни формули приемат се за верни и т.н. , това малко философско прозвуча но е така :)
Ето нещо интересно, дори според мен в цял свят трябва да се предприемат същите мерки :
http://www.dnesplus.bg/Curious.aspx?f=108&d=166670

Сря Май 16, 2007 11:07 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Mda
plameniv написа:
Аз не те разбрах в какво точно вярваш , след като казваш че дори те самите не вярват дали има резултат от използването на нещо недоказано :)

не вярвам ВЪВ, вярвам НА, върни се и прочети внимателно.
втората част е изцяло продукт на въображението ти. ето, сверяваме:
оригинал
Цитат:
ова го твърдят тези които са я правили. това разбира се не може да се смята за доказателство, понеже така твърдят те, аз не съм правил ГПС и не знам така ли е

как го четеш ти:
Цитат:
след като казваш че дори те самите не вярват дали има резултат от използването на нещо недоказано
значи аз казвам "така твърдят те", ти четеш "казваш че дори те самите не вярват". искай си парите обратно от очния доктор :D

Сря Май 16, 2007 1:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща