Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Високо кръвно и т.н. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Високо кръвно и т.н.
Grubi написа:
Плуването е при мене, и плуване и водна гимнастика има. Просто много заседяване - Алтиума е виновен.

Така ще е, няма да е лесно. Ще видим.

Ами виж сега, аз от години съм с много тежко Хашимото, а преди година някъде изследванията ми показаха и нещо ревматоидно (преди това години обикалях какви ли не доктори, дето само ми изписваха обезболяващи).

На практика не пропускам ден да не си взема хапчетата и за двете, но само след плуване не ме боли нищо, ходи го разбери. Наскоро най-сетне ревматоидния ми фактор влезе в норми, обаче повечето стави в горната част от тялото си ме болят. След плуване само не.
Не знам заради хапчетата ли или заради друго, но и аз започнах мнооого трудно да свалам килограми. Това, дето го е писал Ник(едит: Палавров), за мен се отнася 100% - коледните килограми още ми седят.

Обезболяващите и противовъзпалителни, които са ми изписали, ги взимам само в краен случай, че много зле се отразяват на стомаха и перисталтиката. Покрай тези проблеми започнах да пия някакви фибри (хуск). Имат много положителен ефект върху кръвната захар - и въпреки "Моривид"- а, вече почти не се се случва да се разтреперя или да ми причернее от глад. Увеличават и чувството за ситост. Пробвай ги, няма да ти навредят.

Вто Фев 27, 2024 5:40 pm
Профил
Аватар

Сутрин като стана пия едно двойно кафе, след около час като отида на работа пия още едно, може едно на обяд и евентуално едно около 17 часа..... Което ми напомня че днес съм пропуснал обедното и отивам да си взема следобедното...

Иначе екшън фантастика 60-90. Рекорда ми е 40-60 (измерено) ама на зъболекарския стол с упойка. Не знам защо ама упойките им яко ми свалят кръвното...

Вто Фев 27, 2024 5:57 pm
Профил ICQ

Фибрите са много важни, ако трябва да ги степенувам фибри и мазнини са наравно с волята на оърво място за диета.

Фибрите освен че дават ситост, забавят усвояването на храната, например ябълка изядена цяла с фибрите се усвоява по бавно, но сок от ябълка без фибри се усвоява на момента, което води до по голям пик в кръвната захар

А най лошото е да се яде сладко преди сън, гаранция за напълняване

Вто Фев 27, 2024 6:01 pm
Профил
Аватар

Един шоколад, едно пакетче солети и едно пакетче слънчоглед - след вечеря докато зяпам някой друго филмче... от 20 години съм около 80 кг. и не съм мръднал.

Вто Фев 27, 2024 6:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
Сутрин като стана пия едно двойно кафе, след около час като отида на работа пия още едно, може едно на обяд и евентуално едно около 17 часа..... Което ми напомня че днес съм пропуснал обедното и отивам да си взема следобедното...

Иначе екшън фантастика 60-90. Рекорда ми е 40-60 (измерено) ама на зъболекарския стол с упойка. Не знам защо ама упойките им яко ми свалят кръвното...

Баща ми е с такова, и го оправя с кисело мляко със сол когато е нужно :) А майка ми си има хипертония и куп други, но е вейка. Нещо като златната среда, ама не съвсем...

Вто Фев 27, 2024 6:12 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Bai Ui написа:
Гугъл казва така:

Tricks to Lower Blood Pressure Instantly

Meditate or focus on deep breathing. Meditation and breathing exercises can help you relax, which slows your heart rate and lowers your blood pressure.
Reduce your stress levels. ...
Take a warm bath or shower.

т.е. при високо кръвно трябва да се намали сърдечния ритъм, както подскава The Wizard - дийп релакс и медитация, може би и дишане на кислород?

БайХой , ако спреш да дишаш за подълго хептен ще ти се нормализира кръвното :)
Иназ съм на хапове от 20 години... стана изееднаж , една вечер ми скочи на 200 и оттогава трябва д съм н ахапове бях ин70 кила сега съм над 120... все таз...лоша работа, ама това с канелата и др. са бабини деветини.. кати изключа солта ми е подобре но пак трябва химия

Вто Фев 27, 2024 6:15 pm
Профил
Аватар

Аз солено по принцип не обичам. Засега нямам признаци да почва да ми се вдига кръвното. Още си внимавам като ставам рязко. То стига един в къщи с високо кръвно и диабет (тип 2) - жената е с хапчета за кръвно от не знам вече колко години а с диабета от 5-6. Сега като спряха да дават лекарства свободно по аптеките, реши да мине през доктор да види как е и не беше никак добре. Та разни нови хапове, експериментални лекарства (за тука експериментални - по европата си ги има) и бясна диета - 16 кг надолу за няма два месеца.

Вто Фев 27, 2024 6:20 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
... и бясна диета - 16 кг надолу за няма два месеца.

Абе тези бързи отслабвания са много опасни.
Първо заради амоняка, който се отделя в тялото, че човек се самоинтоксикира, второ, че обикновено кръвта много се сгъстява -> опасност от запушване на кръвоносен съд.

Вто Фев 27, 2024 6:24 pm
Профил

Cekins написа:
Един шоколад, едно пакетче солети и едно пакетче слънчоглед - след вечеря докато зяпам някой друго филмче... от 20 години съм около 80 кг. и не съм мръднал.

както писах в предния пост - някои хора са късметлии и не напълняват, но повечето не са, статистиките за затлъстяване го показват, масово "развитите" държави са със затлъстяване, не е случайно

Вто Фев 27, 2024 6:37 pm
Профил
Аватар

Диетата не е неядене а ядене на точно определени неща. Иначе 16-18 захар...

Вто Фев 27, 2024 6:50 pm
Профил ICQ
Аватар

ами те ората са го измислили - Кетонна диета - ядеш си, сит си, но отслабваш
Организма има два механизма за преобразуване на енергията .... аденозин едно, две, три фосфат...
въглехидрати ( напълняване ) и кетони ( стопяване на мазнините )
нормалния е първия (напрактика захарите се преработват по-лесно), втория се включва когато организма прецени че ще последва ... глад

кафето( кофеин ) ... доказано е че действа на налягането само на тези дето не го пият
спорта е вреден !!! лека физкултура и движение...

и на всичко отгоре имате гугъл и медицински бази данни, а не: една жена каза...

Вто Фев 27, 2024 7:10 pm
Профил ICQ

TheWizard написа:

и на всичко отгоре имате гугъл и медицински бази данни, а не: една жена каза...

...и ChatGPT!!!!

Вто Фев 27, 2024 7:21 pm
Профил
Аватар

Абе аз питам - за "един инженер с високо кръвно какво каза", не за жените какво казали :)
Найсе, ще чета науките и вероятно ще си говоря с докторите.

Вто Фев 27, 2024 7:32 pm
Профил
Аватар

зависи какво разбираш под Доктор
в общия случай ще ти направи диагностика на "машината" и ще ти назначи "лечение"
ти разбирай хапчета, които няма да те "излекуват"
Организма се лекува сам, а в твоя случай е начин на живот, демек трябва да си промениш начина на живот

Относно наднормено тегло, един диетолог ще ти каже повече
а микробиолог - много повече

ChatGPT по принцип го използвам за търсачка ... да даде сламка да се хвана
а на теми: медицина, трябва бая да се заиграеш с него или ще получиш: биология за 6-ти клас
или "шарените картинки" в мрежата

Вто Фев 27, 2024 7:56 pm
Профил ICQ
Аватар

TheWizard написа:
зависи какво разбираш под Доктор
в общия случай ще ти направи диагностика на "машината" и ще ти назначи "лечение"
ти разбирай хапчета, които няма да те "излекуват"
Организма се лекува сам, а в твоя случай е начин на живот, демек трябва да си промениш начина на живот

Относно наднормено тегло, един диетолог ще ти каже повече
а микробиолог - много повече

ChatGPT по принцип го използвам за търсачка ... да даде сламка да се хвана
а на теми: медицина, трябва бая да се заиграеш с него или ще получиш: биология за 6-ти клас
или "шарените картинки" в мрежата

Прав си, не споря!

Вто Фев 27, 2024 8:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща