Отговори на тема  [ 138 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Електрически тротинетки 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Електрически тротинетки
palavrov написа:
Почти на същата цена като widewheel-а (-100Е) - кое те накара да предпочетеш него вместо двата мотора?

Товароносимостта. Аз съм около 100 кг а това, което поръчах му дават 130. Предпочитам да има малко запас. Иначе и на мен повече ми харесва това с двата мотора.

Съб Апр 09, 2022 11:02 am
Профил

А, това си е сериозна причина. На тази тротинетка и качихме и повече от 100кг и работеше ама най вероятно ще идъхва по нанагорнище и ще съкрати значително пробега. Пък е доста тежичка и ако трябва да я носиш 10км на ръка бързо ще свалиш до под 100кг т.е. все си на далавера :D

Edit: Успех, ще чакам за отзиви като я покараш седмица две ...

Съб Апр 09, 2022 11:08 am
Профил

Ами то колко може да и качиш и да мърда и колко може да маси в дългосрочен план са доста различни неща. Мотора според мен е по-малкия проблем, чисто механично може да не издържа, отделно и батерията ще свършва по-бързо.

Съб Апр 09, 2022 11:34 am
Профил
Аватар

Наскоро срещнах тази маХина с доста харабийски калници :D :
Прикачени файлове:
REALMAX тротинетка 1от3.jpg
REALMAX тротинетка 1от3.jpg [ 275.71 KiB | Прегледано 1633 пъти ]
Прикачени файлове:
REALMAX тротинетка 2от3.jpg
REALMAX тротинетка 2от3.jpg [ 365.17 KiB | Прегледано 1633 пъти ]
Прикачени файлове:
REALMAX тротинетка 3от3.jpg
REALMAX тротинетка 3от3.jpg [ 280.6 KiB | Прегледано 1633 пъти ]
Някои дизайнери явно само сухо и слънчево време признават. :)

Нед Апр 10, 2022 7:51 pm
Профил

Това прилича на DIY гаражно произведение :)

Нед Апр 10, 2022 9:29 pm
Профил
Аватар

А някой пробвал ли е такива
https://dyucycle.com/en-se

А иначе може да си вземете от Пловдив,
тия образи сглобяват почти по половин милион на година.
Ако ви продадат, щото май всичко е за износ
https://www.maxcombike.com/

Нед Апр 10, 2022 10:07 pm
Профил

Как стои въпросът с осигуряването срещу кражба на тия возила? Гледам, че нямат никаква защита. Ако действително е така, ще трябва да играе поялникът.
Това, което повече ме вълнува, е механичното обезопасяване. Нещо, което да не може да се преодолява лесно.

Пон Апр 11, 2022 12:34 pm
Профил

Поялника ти е най-малкия проблем. Това чудо е под 20кг и ако някой реши да го гепи, нищо в електрониката няма да го спре.
Трябва ти механична защита. За колелото съм си взел една такава верижка - https://niko.bike/product/kryptonite-keeper-785/ . Другите евтинджос "въжета" за заключване видях как на 1 пас ги режат без усилие. С това доста ще се озорят. Ще ти трябва и някой скоба за тротинетката и с това се изчерпва защитата.

Пон Апр 11, 2022 1:06 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

https://www.youtube.com/watch?v=aiiPvfTRZ9I - малко майтап

Пон Апр 11, 2022 1:23 pm
Профил
Аватар

Леките тротинетки хората си ги носят в офиса. Както и сгъваемите. Скъпите колела също се паркират в гаражи със заключване. Ако ти се налага да го оставиш навън - взимаш си батерията, а на някои може и батерията и блока за управление - ако искат да ти го крадат, има си застраховка. А предполагам не е проблем да се криптира и комуникацията на още по-скъпите, и така ще им създадеш още по-сериозен проблем на крадящите.

Пон Апр 11, 2022 1:44 pm
Профил
Аватар

Въпроса е крадящите да са известени за всички тия "екстри". Дори и да смъкнеш нещо от нея, те като ти помъкнат останалата половина - никога няма да ти я върнат дори и да разберат че без блока за управление нямат шанс да я подкарат в тоя и вид. И накрая или ще я изхвърлят на боклука или ще намерят някой да я "побългари" и пак да се задвижи някак си. Реално пак си оставаш без превозно средство. А не знам кой застраховател ще покрие кражба (ако въобще направи такава застраховка) на тротинетка - тукашните застрахователи са много добри в спорта "Правим всичко възможно да НЕ изплащаме обезщетения за каквото и да е"...

Пон Апр 11, 2022 1:57 pm
Профил ICQ

Ясно е, че не съществуват непреодолими защити. Има само такива, които обезсмислят кражбата.
Както и да е.

Малко странична информация, която може да е полезна на някой, който пазарува в Amazon......
След като направих покупката, на другия ден, получих хабер от Amazon, че е извършен опит за промяна адреса за доставка. Без повече конкретика, но ме информираха, че са ми блокирали акаунта в тази връзка.
Естествено, първото, което си помислих, че е фишинг, но се оказа, че не е.
Цялата работа е странна, защото не се сещам, как ще стане това, без да са хакнали акаунта ми. А нямам инфо да се е стигало до втория фактор на автентикацията.

Пон Апр 11, 2022 2:04 pm
Профил
Аватар

Cekins написа:
Въпроса е крадящите да са известени за всички тия "екстри". Дори и да смъкнеш нещо от нея, те като ти помъкнат останалата половина - никога няма да ти я върнат дори и да разберат че без блока за управление нямат шанс да я подкарат в тоя и вид. И накрая или ще я изхвърлят на боклука или ще намерят някой да я "побългари" и пак да се задвижи някак си. Реално пак си оставаш без превозно средство. А не знам кой застраховател ще покрие кражба (ако въобще направи такава застраховка) на тротинетка - тукашните застрахователи са много добри в спорта "Правим всичко възможно да НЕ изплащаме обезщетения за каквото и да е"...

Да, все пак е България - не е станала много нормална държава, последните 30 години...забравих.
Тук, в Швеция - на една лелка и бяха вандализирали колелото - казала нещо на някакъв хулиган, и явно я е издебнал и беше накълцал цялото колело(добре че не нападнал нея самата). За няколко часа и въстановхме всичко (беше го накълцал на удобни места), дадохме и фактура и жената си покри разходите с домашната си застраховка. Колело - около 2000лв., разходи за оправяне на вандалщината - труд и материали, 1000лв. И проблемът беше решен. Нейните разходи вероятно са били 200лв или по-малко (собствения риск, оттам нагоре разхода се поема от застрахователя до някакъв таван, който обикновенно не е никак малък).

Пон Апр 11, 2022 2:42 pm
Профил
Аватар

lcr написа:
Ясно е, че не съществуват непреодолими защити. Има само такива, които обезсмислят кражбата...

В тая връзка - идея за защита. Купуваш си флекс на акумулатори. При паркиране нарязваш тротинетката на няколко парчета.
Когато потегляш я заваряваш набързо както е била и си готов. За тая задачка пък ще трябва да си купиш електрожен или TIG на батерии. :mrgreen:

Пон Апр 11, 2022 3:39 pm
Профил

Ако я засипвам с л*йна, няма ли да постигна същия ефект? :D

Пон Апр 11, 2022 3:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 138 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща