Отговори на тема  [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 95, 96, 97, 98, 99
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: ChatGPT
ами намираме се в периода на първоначално натрупване на модели в развитото облачно общество (цифровата република)
после някой социопат ще ни обяснява за излъсканите ябълки (модели)

Съб Юли 18, 2026 5:55 am
Профил

раздвоението в мен става все по-дълбоко ...те така се става шизофреник ... значи вчера пусках някакъв рейнджфайндре, на педалите от ST, супер недокументиран. Свалих нещо си за нуклео което уж има и драйвер, порох малко, дадох на клаудето няколко стотин файла да рови, намери си драйвера, намери си магическата инициализация, и ми написа драйвер, всичко това за има няма 5 мин, тука ми спести сигурно ден ровене и обикаляне между файлове.
Общо взето със същата успеваемост подкара и няколко други драйвера.
След това му дадох една проста задача, има 3 параметъра, всеки от тях е с хистерезис, ако е по-голямо за време Х, вдига флага, ако е по-малко за време У сваля флага. Цифром и словом 4 часа не мога да го накарам да даде работещ код, накрая му казах как да го напише, и пак го обърка ... ей сега седнах и го написах за няма и 10 мин, буквално по 6 реда код за датчик.
За пореден път се убеждавам че такъв тип задачи го объркват тотално, започва да ги пише много сложно, и все нещо не му се получава ... това кеото обаче най-много ме подразни е защо аз си изгубих 4 часа да се опитвам да го накарам да го напише а не си го написах от началото сам, при все че имах съвсем ясна идея как да го напиша ...
Не ми се иска да го призная но е факт, чата ме рпави супер мързелив, мързи ме да направя copy / paste даже ако не е цял блок, а дори и да е ако не ми е пред очите, вместо това го карам да едитва целия файл, което определено не е по-бързо :)
Та ... направо съм раздоеен, в някои случаи ми пести страшно много време, в други ми губи време и ме прави мързелив ... има ли го тоя ефект при вас ?

p.s. имаме и продължение ... не е споосбен да повтори кода който му дадох за друг параметър ... вече пробва 4-та итерация и то при условие че му давам доста подсказки ... дал съм му работещият код за разстояние, казах му направи го за температура, 1;1 е всичко, параметъра е друг само ... на теория флага и хистерезиса общо имат 4 комбинации ... разбира се има и знак < или > .. от 4 пъти не успя да улучи вярната комбинация :)
ето това е супер сложния код :
if(flag_distance){
if(mm>DIST_CLEAR_MM) t_dist = ms_tick;
else{
if((ms_tick - t_dist) > DIST_CLEAR_MS){
flag_distance = 0;
t_dist = ms_tick;
}
}
}
else{
if(mm<DIST_TRIP_MM) t_dist = ms_tick;
else{
if((ms_tick - t_dist) > DIST_TRIP_MS){
flag_distance = 1;
t_dist = ms_tick;
}
}
}
Съвсем прост филтър, условието трябва да е спазено за време Т за да смени състоянието ... ето така му го дадох и му казах направи го за температура, е не може ... това предполагам е заради паметта му, има предполагам спомени от старите си опити да напише кода, където тотално се е объркал и както и да му подсказвам не може да приложи този код за друга променлива ... изрично го карам да ми обясни как кода работи, уж го разбира, и не може да го приложи ... съвсем като някои "прогрмаисти" с които съм работил, те такива наща направо ги убиваха ...

Нед Юли 19, 2026 10:17 pm
Профил
Аватар

скоро си говорих с човек, който успява да издуха 360,000 служебни токена за ден
за работа, която, така или иначе върши от години с един посредствен и позахабен вече ЕЕ
но го бяха изкарали пред строя преди два месеца, че не си ползвал служебните токени,
и той почнал да ги използва... :roll:

резултатът е малко като на Тони
е, за доста по-комплицирани задачи, или поне скопа е доста по-сложен (няколко десетки милиона реда код)
но бълнуванията и халюцинациите са същите

ПС: двамата не се познават, не са си общували никога през последните 15-20 години, доколкото знам.

Пон Юли 20, 2026 8:58 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 95, 96, 97, 98, 99