Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
ilkor написа:
syscop написа:
Не се вижда много добре, но гофрите май са пластмасови.

Само след едно лято тези тръби така се напукват от слънцето че нямат никакви изолационни качества потече ли по тях вода.
Ето тук се вижда по ясно черна и бяла тръба вързани за оградата.

Изображение

Нормална простотия, за съжаление завършила със смърт.
Като се сетя какво бяха натворили хубавците в таблото за електромерите, и пращат един пияница да оправи кабелите. Въпросния пияница гледаше служебния си мултицет като теле смартфон, развиваше и завиваше клемите на предпазителите с винтоверт, успя само два предпазителя да съсипе. Един път да свърже нулата и фазата заедно.И за около 3 часа, като последния половин час му казвах какво да прави успя да разплете три кабела и да им намери правилното място... Представям си го този същия как прекарва кабели. :(

Пон Фев 15, 2021 10:14 pm
Профил ICQ
Аватар

Tisho написа:
Понеже ми стана интересно, се поинтересувах - 145 MW е цялото количество което е откраднато що решихте, че са го глътнали наведнъж? :lol: :lol: :lol:

Щото скраднатото се мери в мегавати/секунда, мегавати/час, мегавати/век и т.н.
Ясно е, че журналята ако чуят примерно "киловолт" ще пишат "мегават" защото звучи по-внушително, ама много зачестиха, бе! Само преди дни, не помня къде, мереха в нанометри огромни разстояния или обратното. Ама да не е само това, поне да се "обаждат на приятел"!

Пон Фев 15, 2021 10:47 pm
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
Tisho написа:
Понеже ми стана интересно, се поинтересувах - 145 MW е цялото количество което е откраднато що решихте, че са го глътнали наведнъж? :lol: :lol: :lol:

Щото скраднатото се мери в мегавати/секунда, мегавати/час, мегавати/век и т.н.
Ясно е, че журналята ако чуят примерно "киловолт" ще пишат "мегават" защото звучи по-внушително, ама много зачестиха, бе! Само преди дни, не помня къде, мереха в нанометри огромни разстояния или обратното. Ама да не е само това, поне да се "обаждат на приятел"!

Лежи ти на тази кълка. :lol:
Любимото ми е като напишат "220 волта ток". :D

Пон Фев 15, 2021 11:35 pm
Профил ICQ
Аватар

Tisho написа:
Любимото ми е като напишат "220 волта ток". :D

А какво да напишат? Волтаж 220 волта? :D

Вто Фев 16, 2021 12:44 am
Профил

Ако ви е интересно, а то е доста интересно, гледайте го.
https://www.youtube.com/watch?v=rHzxN2bZSq4

Вто Фев 16, 2021 3:49 am
Профил
Аватар

Tisho написа:
ilkor написа:
syscop написа:
Не се вижда много добре, но гофрите май са пластмасови.

Само след едно лято тези тръби така се напукват от слънцето че нямат никакви изолационни качества потече ли по тях вода.
Ето тук се вижда по ясно черна и бяла тръба вързани за оградата.

Изображение

Нормална простотия, за съжаление завършила със смърт.
Като се сетя какво бяха натворили хубавците в таблото за електромерите, и пращат един пияница да оправи кабелите. Въпросния пияница гледаше служебния си мултицет като теле смартфон, развиваше и завиваше клемите на предпазителите с винтоверт, успя само два предпазителя да съсипе. Един път да свърже нулата и фазата заедно.И за около 3 часа, като последния половин час му казвах какво да прави успя да разплете три кабела и да им намери правилното място... Представям си го този същия как прекарва кабели. :(

https://www.documentingreality.com/foru ... on-173887/

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Вто Фев 16, 2021 7:37 am
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Такива ще са изпъленията вече, няма от къде да се пръкнат техници. Няма техникумите, не става от бакалаври да прайш техници. Трябва си ел.техникум както и механно за стругаро-фрезист и т.н.

Вто Фев 16, 2021 9:55 am
Профил
Аватар

Я някой инженер да обясни какво означава "възниква крачно напрежение"? Снощи в новините един професор по електротехника пусна такъв термин. Аз понеже не съм нито професор, нито доктор, пък и инженер не съм и не съм го чувал този термин.

Вто Фев 16, 2021 1:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
Я някой инженер да обясни какво означава "възниква крачно напрежение"? Снощи в новините един професор по електротехника пусна такъв термин. Аз понеже не съм нито професор, нито доктор, пък и инженер не съм и не съм го чувал този термин.

https://esgrounding.com/step-and-touch.html И яз не съм инженер... :oops:

Вто Фев 16, 2021 1:04 pm
Профил
Аватар

Ахааа - това може да стане при СН или ВН ама при НН ми е много интересно колко голямо може да е това напрежение.

В това мокрото време и 220 волта - всичко наоколо щеше да шупне и да се размърди. Да не би да има СН в тая шахта и някой да се прави на гугушка. Нещо не ми се връзват нещата. Някой да е ремонтирал муфа там и да си е оставил ръцете. Не е като да не съм виждал такова нещо - преди бая години ръчкаха нещо в една шахта пред нас на тротоара и след два три дена, към 23.00 - тихо на вънка ама се чуват едни гърмежи. Излизам да видя - гледам - нищо. По едно време видях как присветва в шахтата. И си гърми през няколко секунди. Обадих им се - те пък нали наште кол центъра им във Варна - та им обяснявам надълго и нашироко кво виждам и точен адрес че да могат да пратят хора. Хеле след още 20 минути го изключиха тоя кабел и дойдоха някви да видят кво става.

Вто Фев 16, 2021 1:22 pm
Профил ICQ

Cekins написа:

Ако беше учил охрана на труда щеше да знаеш :)

Когато падне кабел на земята се образуват концетрични еквипотенциални окръжности. Ако стъпиш в две различни от тях се получава въпросното "крачково" напрежение.

Вто Фев 16, 2021 1:26 pm
Профил

За мен логичното обяснение е това, че първоначално момчето го е ударило заради крачковото напрежение, но това няма как да го убие, защото виригата се затваря през краката и е малко вероятно ток да мине през сърцето, освен ако това не е станало по кръвен път. В резултат на това, момчето е паднало на земята и тогава ток е протекъл и през ръцете, което е било фатално.
Но е най-вероятно, когато е било стъпило върху офазения капак, да се е било хванало с ръка за близката преграда. Иначе е трудно да се обясни, как никой от стотиците други минувачи, не е усетил нищо.

Вто Фев 16, 2021 1:42 pm
Профил

Cekins написа:
Ахааа - това може да стане при СН или ВН ама при НН ми е много интересно колко голямо може да е това напрежение.

При разпръсната по земята сол и с мокри обувки, не е невъзможно да се случи.

Вто Фев 16, 2021 1:47 pm
Профил
Аватар

Точно - с толкова много сол и вода всичко наоколо щеше да кипи и на всеки ще му светне лампичката че нещата там не са съвсем наред.

Вто Фев 16, 2021 1:50 pm
Профил ICQ

Би трябвало да проведат следствен експеримент за да се изключи фактора "предположения".

Вто Фев 16, 2021 1:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806 ... 1075  Следваща