| Автор |
Съобщение |
|
Stanislav
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
 Купувам антикварни преносими компютри
Купувам всякакви преносими компютри с процесор под 20MHz и графичен LCD дисплей.Нямам претенции дали са работещи.По възможност е да нямат липсващи части,хард и евентуално флопи.Колкото по-стар,толкова по-добре 
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Съб Май 20, 2006 2:18 pm |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Айде някаква нова мания - ти спирачки нямаш ли бе  .
|
| Съб Май 20, 2006 4:44 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Да ти продам един много антикварен комютър ? Правец-8Д ( Д идва от дърво ) изглежда досущ като лаптоп, само че ти трябва телевизор за екран. Липсващи части няма. Работи си другаря. Можеш да го използваш за разни работи, като например да чукаш орехи с него 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Май 20, 2006 6:11 pm |
|
 |
|
Stanislav
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
Ами взимам го ама малко солено ще ми излезе от Солун до Стара Загора  .Пиши цена на ЛС и дай повече инфо.
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Съб Май 20, 2006 9:49 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Хайде да не обиждаме Правец-8Д - та той си е направо MCU както и да го погледнеш. На времето си бях направил даже и програматор за EPROM към него използвайки "гъвкавия периферен интерфейсен адаптер" и програмка на asm за да барам надълбоко а бе сега като се замисля не беше лоша машинка - още я имам, за съжаление не я ползвам
Пирев, не е дърво бе - от пластмаса му е корпуса, единственото дървено нещо според мен му беше захранването - мнооого грееше, почти като печка.
BTW, ако някой може да се заеме с задачата да напише и разработи интерфейс примерно за HDD a и няколко други екстри то би станало добра развойна система.
Това последното май е за безумни идеи 
|
| Съб Май 20, 2006 11:51 pm |
|
 |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
Като стана дума за Правец 8Д, та бейсик интерпретатора смяташе
2^16 = 65536.0001
или нещо подобно беше вече непомня.
|
| Нед Май 21, 2006 8:45 am |
|
 |
|
stoianchoo
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Мар 27, 2007 5:40 am Мнения: 1 Местоположение: София
|
PowerBook 100 - като нов и работещ! +Флопи, захранване и софтуер (систем 7 бг. Оригинална опаковка и дискети)!!
* introduced 1991.10.21 at $2,500; discontinued 1992.08.03
* requires System 6.0.8L to 7.5.5
* CPU: 16 MHz 68HC000
* performance: 2.0 (relative to SE); 2.56, Speedometer 3.06; 0.16, Speedometer 4; 1.3 MIPS
* ROM: 256 KB
* RAM: 2 MB, expandable to 8 MB using a special 100ns pseudostatic RAM card
* display: 9" 1-bit 640 x 400 passive-matrix
* 20 MB or 40 MB hard drive standard
* ADB port for keyboard and mouse
* DIN-8 serial port on back of computer
* PowerBook SCSI connector on back of computer
* proprietary modem slot
* Gestalt ID: 24
* Size (HxWxD): 1.8" x 11" x 8.5"
* weight: 5.1 pounds
Как ти се струва?
* power supply: 17W, 2 amps
|
| Вто Мар 27, 2007 5:44 am |
|
 |
|
bkulev
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
Не обиждайте Правец компотите. С Д не съм работил, обаче с 82, точното копие на Apple 2 съм правил сума ти и неща - напр. управление на таблото на стадион. И трябва да ви кажа че творението на бат Стийв е едно от най- великите. Нали неговия невероятен успех накара мастодонтите IBM да си размърдат задниците и да сътворят невероятната недомислица наречена PC. Но както и да е, в карайна сметка това даде началото на много световни индустрии(вкл. и на това тук дето си говорим  ) и на натрупването на невероятни богатства от някои хора. Да са живи и здрави. 
|
| Сря Мар 28, 2007 9:40 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
Аз също търся Apple ][/Правец82/8М/8Д 48К РАМ, 6502/1MHz,FDD (Чирпанско/Пловдивско/ЕЛMАРТ - те това е трепач!!! - работещо!!!)
съвсем сериозно !
имам 100-на дискети от онова време (20-22г) и програма на асемблер на 6502 около 6-7000 реда писана на Merlin асемблер (много далеч от IDE  - даже не е екранен редактор ами като edlin на ДОС - те това не знам как да го обясня на по-младите  )
така че от чисто носталгични подбуди
за работещ (с флопи - не че има шанс флопито да ми прочете дискетите) давам 50лв + куриер
Още нещо:
не съм ровил ... знам че има емулатори на биоса/6502 (и под виндовс) и имиджи на дискети от Аппле2, но дали има нещо дето може да чете старите епълски дискети на стандартно 1.2МБ FDD (имам едно дето работи май) - т.е. да прави имиджи на епълски дискети от 1.2MB FDD 
|
| Сря Мар 28, 2007 10:11 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Аууууу.... ps66 как да те корумпирам за да се добера до тез дискетки за Правец-82 ? От института на жената изхвърлиха работещ правец с две допълнителни платки памет, платка със Z80, принтер контролер и самия принтер и две флопита... естествено го прибрах но за съжаление нямам нито една дискета с програмки за него освен една с дос..... та бих се радвал ско споделиш с мен това богатство дето разполагаш.... Замислил съм да си направя протоколна система от него за офиса ми.. ама пусто да остане не ми стига времето за това..... 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Мар 28, 2007 2:48 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ps66 написа: Аз също търся Apple ][/Правец82/8М/8Д 48К РАМ, 6502/1MHz,FDD (Чирпанско/Пловдивско/ЕЛMАРТ - те това е трепач!!! - работещо!!!)  съвсем сериозно ! имам 100-на дискети от онова време (20-22г) и програма на асемблер на 6502 около 6-7000 реда писана на Merlin асемблер (много далеч от IDE  - даже не е екранен редактор ами като edlin на ДОС - те това не знам как да го обясня на по-младите  ) така че от чисто носталгични подбуди  за работещ (с флопи - не че има шанс флопито да ми прочете дискетите) давам 50лв + куриер Още нещо: не съм ровил ... знам че има емулатори на биоса/6502 (и под виндовс) и имиджи на дискети от Аппле2, но дали има нещо дето може да чете старите епълски дискети на стандартно 1.2МБ FDD (имам едно дето работи май) - т.е. да прави имиджи на епълски дискети от 1.2MB FDD  |  |  |  |  |
Имам оригинален Apple II с монитор, ама не знам къде му е флопито. Иначе работи защото доскоро си програмирах EPROM-и с него. Ще питам колегите, ако не им трябва... от чисто носталгични подбуди де.
А ако ти кажа че докато бях в казармата занесох там един Apple IIe и го зарязах там..... А това е някаква дива машина - беше с дизаин на PC (65C02, две вградени тънки флопита, 128К RAM и 84 клавиша отделна клавиатура). Супер рядкост. Ама тогава (1996) си мислех - за чии ми е..... А сега как ми е мъчно.... Подарих гф на един фатмак (готин пич ) да си блъска Load Runner.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Мар 28, 2007 3:49 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
Ооо ... Apple IIe си е класика в жанра. Първия ми комп. (като ученик на практика в ВИНС-Варна) беше точно оригинален Apple IIe (1984) е 2 оригинални флопита (от дебелите но с ябълка  )
така че ако се навиете - го вземам
ако има и флопи ще почерпя
P.S. верно че имаше програматори за Apple ... сега се сещам че (трябва да) имам и центроникс платка за Apple оригинал 
|
| Сря Мар 28, 2007 4:16 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
И аз имам един Правец 8С. Едно време работех на 8М, големи машинки. Само флопитата се скапваха яко, контролерите също. Този е с вграден контролер на дъното за флопитата и импулсно захранване(направо ако не светят лампите, не можеш да разбереш дали е включен). Но нямам флопи. Не бих се разделил с него, от сантименталност.  Ако може да му се сложи хард диск ще е убиец.
|
| Чет Мар 29, 2007 10:53 am |
|
 |
|
ps66
|
виждам фенове на Apple IIe - затова ето ето един емулатор:
http://download.berlios.de/applewin/AppleWin1.13.1.zip
всъщност се чудех как да направя *.DSK файлове от моите 20г. епълски дискети !?
не че съм търсил ама .... ако някой знае
понеже някой някъде незаслужено  беше написал че AppleIIe не можел да сметне 2^16 - ето доказателството за обратното:
|
| Чет Мар 29, 2007 11:09 am |
|
 |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
Става дума за Правец 8Д. Той неможе да сметне 2^16
|
| Чет Мар 29, 2007 12:21 pm |