| Автор |
Съобщение |
|
juzisound
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
 Търся програматор за памет 93C46S
Търся програматор за тая памет. Точното означение е 93C46S Това е на една звукова платка, стара но хубава. Проблема е 100% в тая памет. Имам няколко такива, другите работят и при размяна на паметта, тръгват. Имам и от къде да взема същата памет, стари платки на Creative. Възможно е и повредената памет да работи просто да си е изтрила или променила съдържанието. В нея стоят USB дескрипторите. Та идеята е да изчета от работещите платки и да презапиша счупената или направо да я сменя. Проблема е, че нямзм програматор. Поръчах някакъв от banggood, ама ми върнаха парите. Няма го в наличност.
По нашите сайтове все има разни, ама все няма наличност. Явно е старо. Та искам да купя или да ползвам за малко. Насоки от къде да взема също приемам... Поздрави!
|
| Вто Ное 29, 2022 4:42 pm |
|
 |
|
stefan63
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Търся програматор за памет 93C46S
E, приготви чанта с бира и мезе, все.някой ще те покани на програматор. Ако се занимаваш с МЦУ-та , няколко часа.работа ще ти стигнаг за тая задача. Все пак няколко часа биропиене (докато загрява програматорът) са за предпочитане.
|
| Вто Ное 29, 2022 6:27 pm |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
https://elimex.bg/product/12187-program ... rom-93cxxxИли в близък ТВ сервиз, в който примерно разкодирват автомобилни радиоприемници.
|
| Вто Ное 29, 2022 11:22 pm |
|
 |
|
juzisound
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
Това на елимекса го купих, ама с какъв софтуер работи, а и да видим дали ще дойде... Да, разправям се с контролери, ама точно заради това нямам никакво ама никакво време да се разправям и с тая памет, затова търся бързо и сигурно решение.
Няма ли някой да продава или да даде ""под наем" за един ден.
Поздрави!
|
| Сря Ное 30, 2022 5:13 pm |
|
 |
|
valioman
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Софт за тея програматорчета бол : http://www.ic-prog.com/ , http://www.lancos.com/prog.html или може нещо да са драснали на този диск от снимката. Но реално ако нямаш истински Сериен порт на компа (примерно си с USBtoSerial adapter) няма да се случат нещата.
|
| Чет Дек 01, 2022 11:38 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Ако не си се оправил - драсни, ще ти свърша работа. Сигурно ще имам по платки тази памет, ще ти я запиша и изпратя.
|
| Съб Дек 03, 2022 12:40 am |
|
 |
|
juzisound
|
Днес дойде програматора от елимекса и оправих картата. Всичко е ОК сега. Още не съм я пускал да свири, но свети и се инсталира. Паметта се оказа стандартна а първите 2 байта сами са станали на 0xFF, нататък повредената беше същата като работещата.
Поздрави и благодаря за помощтта!
|
| Съб Дек 03, 2022 3:29 pm |
|
 |
|
juzisound
|
Бързата работа ... такова за майстора!
Бързах да се похваля .. и резултата е на лице. Тая сутрин картата отново не заработи. След рестарт с предварително гасене на целия ток към компютъра за около 30 сек...тръгна. Такива бяха и симптомите и преди да се развали съвсем. След като се развали, никакъв рестарт не помагаше.
Подозрението ми е, че тая памет понякога не се чете коректно. Въпроса е, възможно ли е това ?
Имам в предвид, вътррешно съдържанието да е наред или "почти наред", но при четенето някой път да връща 0xFF вместо каквото трябва. Един вид, да сменям ли и самата памет, защото в случая само презаписах същия чип и сложих пак него. Може би трябваше да проследя и връзките между паметта и процесора който я чете, ама не ми се занимаваше тогава.
Та, случвало ли се е, подобна памет да се шашне и да трябва да се смени чипа ?
|
| Нед Дек 04, 2022 10:20 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Аз това и щях да ти кажа - задължително друг чип на паметта. Тази вече е с Алцхаймер 
|
| Нед Дек 04, 2022 3:08 pm |
|
 |
|
TheHungry
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
Нова памет задължително , за да не боли главата от чесане после .
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Нед Дек 04, 2022 5:13 pm |
|
|