Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Станция горещ въздух 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Аз скоро си взех станция от тука - http://gsmalfacom.hit.bg/Oferta/oborudv ... erviz1.htm
варианта със цифрова индикация и поялник. Основната разлика е, че тук няма помпа. Въздуха идва от малка турбинка в самата дръжка. Мерих температурата на изхода, и ако индикатора показва 150 градуса, термометъра показва 170, но и термометъра е някакъв китайски с термодвойка, така че не се знае кое е по-вярно. Общо взето поддържа температурата стабилна.

Има разни глезотии, като рид ампула в ръкохватката и магнит в поставката. И като я оставиш автоматично спира подгряването, също при изключване винаги спира нагревателя и остава само на вентилатор, докато падне до 50-60 градуса температурата и тогава се изключва.

Както каза някой по-горе поялника не струва, или поне тоя на мен който ми се беше паднал. Има обратна връзка, индикации и показва 350 градуса примерно. Ама явно поради много лош термо контакт между човката и датчика/нагревателя и никаква инертност. В момента в който пипна нещо човката ведната изстива, но идикатора си показва 350.

Странното е, че имам познати със абсолутно идентично изглеждащи китайски поялници, които работят доста добре. Така и не успях да разбера какъв беше проблема на моя. В крайна сметка си взех само поялник от станция Solomon SL20 за около 20 лв от КЕТ електроникс, който присадих към тази станция. Оказа се, че повечето китайски поялници са с 40-50W нагревател на 24V и К Type термодвойка за обратна връзка. Така че присаждането на друг поялник е въпрос на смяна на кабела/куплунга само. С този поялник вече се работи съвсем прилично, пак има някаква разлика в температурата сравнено с термометъра но температурата е стабилна и се запоява добре.

В София в този магазин cellphone-bg (на К.Величков, близо до Сливница) ходих веднъж и има доста разновидности на китайски станции, поялници, човки, флюси, пинсети и др. на прилични цени - марка Ya Xun. Вярно, сайта им е супер идиотски с тази регистрация, която и аз се отказах да направя, но като опреш да си купиш нещо няма много избор.

Вто Мар 17, 2009 2:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ти кой модел имаш, че е с турбина в ръкохватката?

Вто Мар 17, 2009 2:53 pm
Профил ICQ

Мнение 
Lukey 702, но и много от моделите YaXun в cellphone-bg бяха с абсолютно същите ръхохватки.

Между другото само ръкохватка, тоест дръжката, нагревател, турбинка и термодвойка се продава за 15 лв. Та ако човек инвестира малко време да направи управление с един прост контролер и триак може наистина евтина станция за горещ въздух да се получи.

Вто Мар 17, 2009 3:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Реконструктор написа:
Някой чувал ли е за KADA 852D?

Ми всички 852 трябва да са еднакви. D-то е цифровия индикатор за температурата, което значи че има обратна връзка, което е добре.

Де я видя и колко пари?

Еми в ибей. :) Вървят по около 120-130$ с доставката.

Вто Мар 17, 2009 5:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми на мен ми се ще да си е с помпа и наистина по добре да е бутална. Тия с турбините в ръкохватките нещо не ми вдъхват доверие.

Та някой скоро да е купувал духалка с бутална помпа от София?

@Рек ти последно на кой континент си?

Вто Мар 17, 2009 7:14 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
@Рек ти последно на кой континент си?

В София съм си. Но откакто ми докараха от Германия 4 нови гуми 17-ки, нямам спирачки да пазарувам онлайн. :lol: От Азия най-редовно си купувам дреболии.

Вто Мар 17, 2009 10:32 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Ей тука има евтини духалки: http://gsmalfacom.hit.bg/Oferta/oborudv ... erviz1.htm

Аз ползвам Lukey 852D+ от почти две години и нямам забележки, поялника не го ползвам, но духалката си е добра.

П.П Нямам намерение да правя реклама на фирмата - ако модератора сметне това за реклама - да ми трие поста !

Вто Мар 17, 2009 10:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е твоята с турбина ли е или с помпа?

Сря Мар 18, 2009 12:05 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2