Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Търся такава жица 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Търся такава жица
Само да напомня, че тефлонът се води за най-хлъзгавото нещо след диаманта!
Горепосоченото инструментче съм го пробвал на многожични от порядъка на един квадрат и едва ми е сваляло външната стъкловлакнеста оплетка. За ситни и едножични определено не става. Аз си реших тогава проблема с фина настройка на нещо като плоски секачки с ромбовидна дупка - стават и за рязане на ситни тръбички без да ги сплеска.
Обаче горното инструментче става за силиконов - нали има врътка отзад...

Идеалният инструмент, виждали сте го ама как да го опиша, е подобен на горното жълто, но обикновено е червен, и жицата се пъха в специално оразмерена дупка странично, не отпред. Доста по-скъп е, особено ако искаш качество, но челюстите се сменят. Преди десетилетия с един такъв китайски Diamond съм монтирал поне километър жица на сантиметрови парчета и пак не можах да го изхабя, ама вече и диаманта го покитайчиха :)

Пет Фев 06, 2015 12:34 am
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

От тези жълтите клещи по-удобни не съм виждал. Работи се бързо , с калибрирано заголване, не дърпа целия кабел, едновременно заголва много кабели( например лентов). За оплетки явно не е подходящ - челюстите не обрязват, а само хапят и късат. Но за повечето пластмаси става. Обаче точно механизма му за притискане не работи добре. Тая врътка отзад е почти безполезна. По-дебелите кабели не ги притиска достатъчно, а по-тънките направо ги прекъсва от натиска. Но за това намерих решение - на предната челюст се закрепва твърда тел или пластинка с дебелината на жилото. Тази тел спира челюстите да натиснат медта - един вид механичен ограничител. Така без проблем заголвам 0.3мм едножични. Обаче с времето и тази твърда тел се смачкава и трябва да се сменя - малко е куцо така.
Та се оглеждам за някакъв подобен инструмент ,но с по-прецизна настройка. Иначе челюстите му кефят максимално - тип "Пришалецът". :)

Пет Фев 06, 2015 1:42 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Аз ползвам това и досега нема жица дето да се опъне, но му е малко солена цената:
http://www.ebay.de/itm/Knipex-1242-Auto ... 487506983c

Пет Фев 06, 2015 2:04 pm
Профил
Аватар

Определено жицата за репинговане ще ти свърши чудесна работа (казвам го от личен опит). Посребрена е и се калайдисва докато я пипнеш с поялника. Изолацията държи на температура. Масово се използва при опроводяване на главите в Incircuit тестерите. Цената е соленичка, но две добрини няма.
Гледам, че го има във Фарнел

http://store.comet.bg/CatalogueFarnell/Product/2004404/

Разгледай дейташийта - вътре има и инструменти за заголване и репинговане, защото се съмнявам, че тези нормалните клещи за заголване на проводници ще ти свършат работа (диаметъра на проводника е малък, а изолацията е доста здрава). В краен случай става и с добри клещи резачки, но има опасност да нараниш проводника

Нед Фев 08, 2015 11:56 am
Профил

Руската я има от Чип и Дип, правят и доставка до БГ.

Нед Фев 08, 2015 10:56 pm
Профил
Аватар

Мдам, жицата пристигна. Както каза Zeus, изолацията държи доста добре на температура (не се свива като допреш поялника до жицата) и не се топи съвсем лесно, посребрена е, калайдисва се на момента, дори без флюс. Два минуса - цената и това че малко по-трудно се заголва (сравнено с... ми с нищо, просто с моето желание :) ). Гледам че има вариант Low Strip Force, ама е почти два пъти по-скъп...

Във Фарнел цената е за 100 фута, в маузер май е по-евтино. Иначе аз взех 1000. Ще има за години напред :).

Пет Фев 13, 2015 2:28 pm
Профил

Тефлоновата се заголваше лесно като се стисне с плоските клещи- беше чуплива на натиск. Виж я тази как е :)

Съб Фев 14, 2015 10:16 am
Профил WWW
Аватар

На ръчния инструмент за репинговане има много просто и ефикасно приспособление за заголване. Представлява тънка прижинна пластинка с прорез, с широчина колкото е диаметъра на проводника. Вкарваш жицата в него и дърпаш. Можеш да си изработиш нещо подобно :idea: .

Съб Фев 14, 2015 3:04 pm
Профил

https://www.youtube.com/watch?v=8SSOKppwpAE#t=66

Пон Фев 16, 2015 11:09 am
Профил

http://olx.bg/tnk-kabel-provodnik-f0-19mm-cheren-cherven-i33991923