Разбира се, че гледам иронично на нещата но се старах иронията да не личи
Не го приемай навътре, аз самият съм минал по тоя път... Първата ми кола издържа само около 5000 км. заради множеството "усъвършенствания", които й направих

Но не съжалвям за нищо, това ми донесе огромно удоволствие.
Сега сериозно по темата. Потенциал има, примерно твоята кола предполагам е около 1 тон и харчи към 6/100. За сравнение един джъмбо-джет харчи 4/100 за всеки тон тегло, а дизелов локотимив харчи около 0.25л/100км за всеки тон тегло. Очевидно твоят разход от 6/100л или колкото е там, не е някаква теоретична барирера която да не може да бъде мината.
Пътища за подобрения има много, макар че тоя който си избрал от теоретична гледна точка изглежда като да си изберал болта от торбата с гайки

Ще ти трябва много сериозна аргументация как точно постигаш икономия. Просто термодинамиката си има закони, които никой досега не е успял да наруши. Всяко гориво има определен максимум от енергия, която може да произведе. Най-лесно е да гледаш BTU-та, които директно ти дават колко киловатчаса може да получиш. На практика обаче, като изгориш бензин за един киловатчас получаваш едва 0.3 - 0.4 киловатчаса електоенергия от нея пък с елекролиза ако постигнеш 40% кпд ще имаш водород, който е еквивалентен 0,15 киловатчаса.
С други думи влагаш 1 един киловатчас изкарваш 7 пъти по-малко... Това са нормалните очаквания от подобен експеримент. Ти обаче влагаш 1 квч изкарваш 1.2квч. Опитай се да разбереш колко голямо е разминаването
Разбира се, разминаване с теорията може и да няма. Аз не искам да иронизирам твоя експеримент преди да съм разбрал какво точно правиш, но и ти не бързай да иронизираш теорията, защото теорията си е желязна. Няма как с водород произведен от бензин да направиш икономия на бензин.
Не очаквай някой сериозно да погледне на подобно твърдение. Поне не и ако твърдиш че *винаги* получаваш такива резултати. Но виж ако попадаш в някой частен случай нещата може да имат логично обяснение. Примерно всеки знае че кпд-то на празен ход на Ото цикъла е ужасно. Проблемът е че при бензин не можеш да работиш с бедна смес, т.е. за празен ход единствения вариант е да ограничиш количеството на горивната смес, което пък предизвиква големи помпени загуби. И тук водоръдът може да помогне, защото той позволява обедняване на сместа. Само че за да се получи това на практика трябва да промениш ламбда контрола. Иначе копютъра ти няма как да предположи че имаш водород и може да се обедни сместа.
Аз затова питах какво точно правиш, щото ако не правиш подобни промени тотално ни хвърляш в оркестъра...
Друг е въпросът, че същото подобрение (даже и по-добро) при празен ход може да получиш и без водород и електролизи - казва се EGR.