Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Кутия за стена 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Кутия за стена
Трябва ми някаква кутийка за стена, която да не може да се свали лесно, да не може да се разглоби лесно (докато е закачена на стената), и кабела да идва отзад (през дупка в стената). Тоест, кутията не трябва да има достъпни винтчета/болтчета от към лицевата страна, нито нищо, което би позволило лесно да се свали или разглоби. Отпред ще има няколко копчета и дисплей, ама това са подробности. :) Някак си не ми хрумва каква ще е сглобката на цялото нещо, май ще трябва да се закача с крепежи през стената. Има ли вариант това да не става по този начин?

Пон Апр 11, 2011 6:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми те повечето кутии за стена са именно такива - винтовете за капака са от страната на стената. Ся, колко лесто се сваля от стена е друг въпрос.

Пон Апр 11, 2011 8:08 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
гледах свестни МЕТАЛНИ (някаква сплав) кутии в конрад русе. Сигурно и в софииските ще има нещо.

Пон Апр 11, 2011 9:51 pm
Профил ICQ

Мнение 
А мислил ли си как ще закрепиш кутията за стената?

Ако болтовете на лицевият и капак са от задната страна на кутията - то трябва да я монтираш към стената в затворено състояние. Т.е. примерно на кутията от задна страна да има стърчаща шпилка с резба която е стегната за кутията и тази шпилка да мине през стената и да се стегне за стената с гайка. (ако имаш достъп от задната страна на стената)

Вто Апр 12, 2011 5:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Имам куп такива кутии, останали от кабелната телевизия, в които монтирахме усилватели и разклонителни кутии по етажите. Закрепват се с винтове за стената, а капака се отваря със специален ключ. Но сигурно няма да ти хареса дизайна. А иначе по поръчка в АТМ центъра на 8 километър има един майстор, който може да ти направи каквото искаш по твой вкус.

Вто Апр 12, 2011 7:38 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Бе отговорът ми е като за в "безумни идеи" ама току се сещам за него откак Рек я постна
темата, та ето какво.
Баш безумен вариант: На стената се слагат дюбели или още по-безумно някак се вдюбелясват
свестни гайки или дори стърчащи болтове.
В кутията на всеки болт/гайка се слага по едно серво дето да може да ги завинти и дотам :D .

В може би (не?) по-малко безумен вариант сервото може да бъде заменено от пружини някакви,
такива като на механичните часовници, дето да завинти болтовете след нагласяне с едно
освобождаване.
Как ще се маха това нещо от стената без да се кърти къщата не знам, няма да мине с
по-малко безумна идея май :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Апр 12, 2011 8:50 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ИнДжинери!
Нитовете са известни от векове а тези които имам впредвид май попнитове им се викаше на български.
Ако трябва все пак да ги отвориш става лесно с пробиване и после пак нитиш. Евтино и популярно. За по-голяма сигурност може да ги замаскираш, напр. с полиестерен кит.

Вто Апр 12, 2011 10:47 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение 
Най-добрата кутия за стена е самата стена :)

Сря Апр 13, 2011 1:37 am
Профил
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
Имам куп такива кутии, останали от кабелната телевизия, в които монтирахме усилватели и разклонителни кутии по етажите. Закрепват се с винтове за стената, а капака се отваря със специален ключ. Но сигурно няма да ти хареса дизайна. А иначе по поръчка в АТМ центъра на 8 километър има един майстор, който може да ти направи каквото искаш по твой вкус.

Нда, сега като се замисля, решението с ключ е добро. Може примерно като джантите - да се затваря капака със специални крепежи, за които само ти имаш инструмент. :)

Сря Апр 13, 2011 3:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
bongo_x2 написа:
ИнДжинери!
Нитовете са известни от векове а тези които имам впредвид май попнитове им се викаше на български.
Ако трябва все пак да ги отвориш става лесно с пробиване и после пак нитиш. Евтино и популярно. За по-голяма сигурност може да ги замаскираш, напр. с полиестерен кит.

+1.Явно те е страх от посегателство.Дисплея може да го скриеш зад дебел поликарбонат.По сложния момент е как ще направиш "нечупливи" бутоните...Щото някой ако е решил да прави мизерия може и без да ти крадне цялата кутиика... :wink:

Сря Апр 13, 2011 6:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами аз съм виждал кутия с 1 см бронебойно стъкло и бутони без пряка връзка, механична и електроческа, с вътрешността на кутията. Бутоните с магнитчета, а кутията алуминиева - от вътрешната страна една платка с рид контакти. Това е от разходомер на подвижна бензиностанция - електрониката вътре...

Сря Апр 13, 2011 6:52 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]