Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Помощ, убих го! 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Помощ, убих го!
Такам - дойде и моят ред да търся помощ.
Дадоха ми един навигатор да му поправя софтуера. Навигаторът е FineDrive 400 на компанията Fine Digital. Тази компания е фалирала, така че никакъв супорт няма по въпроса. Писах на фирма, която се е заела да поправя въпросните устройства, но няма отговор още ...
Та какъв е проблемът? С целия си акъл, от менюто на БИОС-а (или там каквото е нещо на ниско ниво) пуснах форматиране на вградената памет. След това той очакваше да му сипя нов РОМ-имидж през USB, обаче аз нямах такъв. Резултат - сега имам напълно празно процесорно устройство. С други думи - умъртвил съм го, така да се каже ...
Навигаторът представлява преработен джобен компютър с добавени съответните интерфейси за целта. Всъщност доста от навигаторите от този тип (автомобилни) са направени по този начин. Това, което на мен ми трябва е РОМ-имидж за първоначалното му бутване, и начин да го налея в паметта му. След това, чрез мемори-карта мога да му преинсталирам софта. Ако някой е запознат с тая джаджа, нека окаже съдействие, щото ако сега го върна мъртъв на клиента си, ще ме погледне лошо. Много лошо. :)
Поздрави от морето! :)

Сря Апр 15, 2009 5:30 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
Няма лошо тука! Купи му на човека друг комуникатор, а на този му го разучи хардуера и си го цъкай! Може да ти дойде нещо интересно на идея(докато ти дойде акъла в главата :D )! Изобщо - който счупи - купи! :) Поздрави из зад морето!

Сря Апр 15, 2009 6:23 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Здравей, пусни модела на устройството и питай за ром във форума на http://www.xda-developers.com/

Чет Апр 16, 2009 7:08 pm
Профил

Мнение 
Това за чупито и купито го знам. ;)
Въпросът е дали конкретния екземпляр може да се съживи някак.
Предложеният форум има интересни неща, ще се пробвам там. Все пак съм отворен и за още идеи.

Пет Апр 17, 2009 2:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]