Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Дисранционно за Winamp - малко преработка 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение Дисранционно за Winamp - малко преработка
Гледам тази статийка - http://modding.ru/view.php?cat=articles ... inamp-pult дистанционно за Winamp през COM порта :) Веднага взех да мъдря как ще стане да без кабела - първото което ми хрумна е да използвам 4 канално дистанционно от тия детските играчки... Има и вариянт със PIC микропроцесор, но ми се струва че ще е много по-скъпо... Схемата е в атача, имам и сорс кода... Може пък и със схемата за която питах в раздела "Академия" за аналозите на руски транзистори, но там няма декодер... Да имате на идея за нещо по-изгодно, че най-евтината количка с дистанционно която намерих е 15 лева, микропроцесорите пък са по 8 лв бройката... Пък и дистанционното ще е доста интересна играчка :D

Прикачени файлове:
Коментар на файл: асм сорс и хексовете....
RC_PIC16F84_2.rar [17.18 KiB]
163 пъти
RC_PIC16F84_2.GIF
RC_PIC16F84_2.GIF [ 15.3 KiB | Прегледано 1996 пъти ]
Пет Окт 13, 2006 11:00 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Колко по-просто от това: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=3133&postdays=0&postorder=asc&start=0 ...освен това получаваш контрол над доста други програми, в общи линии е неограничено, трябват ти малко познания по Java Script или Visual Basic...аз съм си написал управление за почти всичко на компа, ползвам го от няколко години без проблем, работи на всякакви компютри с COM порт...иначе наскоро писах едно управление на лампи през принтерския порт като plug-in за Winamp, може да се надраска нещо набързо с PIC процесор, но няма много смисъл, след като uICE ти дава доста по-голям контрол...ще ти излезе 4-5лв и няколко часа четене

Пет Окт 13, 2006 11:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това го имам направено, но на XP тръгна с много мъки, освен това работи при над 40% разлики на сигнала... От там надолу не ще. Много често се бъркат бутоните. Под Windows 98SE едно време нямах никакви проблеми, но сега с ХР не ще да работи...

Пет Окт 13, 2006 11:54 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Ами просто ти остава като задачка да направиш един декодер IR <> RS232, оттам нататък можеш да го ползваш с uICE или Girder и IRAssistant като "Generic Serial Reciever", имаш въмзможност да си напишеш приемната част за IR така, че да не бърка бутоните - при мен проблеми няма

Пет Окт 13, 2006 11:59 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
http://fly.srk.fer.hr/~mozgic/UIR/

Съб Окт 14, 2006 8:17 am
Профил
Аватар

Мнение 
Аз навремето правих тоя простия без процесор. И установих че му е голяма мъка бозата. На бавна машина, като пуснеш и DIvX, често изпуска импулси, не ги брои като хората и в резулатат бутоните работят как си щат.

После бях спретнал схемата с PIC-а. Там нещата бяха по човешки.

Сега пак ми трябва дистанционно за компа и се чудя къде набутах платките???

Съб Окт 14, 2006 12:12 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Това с PIC-а бачка ли добре под Windows XP ? Или пак дава каквото му дойде... С всички програми под XP показва едни и същи резултати. Ползвам IR Helper че ми харесва интерфейса на програмата и не бави компа....

Прикачени файлове:
Коментар на файл: ето такива резултати излизат от схема на IR приемник с BC557 (за усилвател на сигнала), TSOP1138 приемник и 7805 стабилизатор...
IR Helper.JPG
IR Helper.JPG [ 83.08 KiB | Прегледано 1973 пъти ]
Съб Окт 14, 2006 12:59 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Ако се ползва IR <> RS232 приемник няма как да се изпускат импулси, тъй като за приемането им се грижи RS232 хардуера на компютъра...логично, при мен проблеми няма с нито един от двата типа приемници. IR <> RS232 се прави сравнително лесно, задачата е да се направи така, че при приемане на IR сигнал да се декодира в 32 битово число (може и 16 дори) и да се праща веднага по RS232 към компютъра, може като ASCII може и binary.

Съб Окт 14, 2006 3:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А това как може да се направи? :?

Съб Окт 14, 2006 4:16 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
а някои може ли да качи и хекс фаила с програмата да пробвам и аз как е с ремот контрол :))

Пет Окт 20, 2006 2:33 pm
Профил

Мнение Hm
Predator_MF написа:
Ако се ползва IR <> RS232 приемник няма как да се изпускат импулси, тъй като за приемането им се грижи RS232 хардуера на компютъра...логично, при мен проблеми няма с нито един от двата типа приемници. IR <> RS232 се прави сравнително лесно, задачата е да се направи така, че при приемане на IR сигнал да се декодира в 32 битово число (може и 16 дори) и да се праща веднага по RS232 към компютъра, може като ASCII може и binary.

Едно време имаше една елементарна схемка с 12C509 за winamp , тази на младконструктор ми мяза на нея
ама е без контролера виж тука:
http://www.mladkonstruktor.bg/shematics.htm в линка по надолу
Управление на компютъра със стандартно ТВ-дистанционно
http://www.mladkonstruktor.bg/mkfiles/IR_RC.zip

Пет Окт 20, 2006 3:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]