| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Кабели, табла .. тръби .. и друга железария ....
|
| Вто Мар 15, 2016 9:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
 Re: Кабели, табла .. тръби .. и друга железария ....
|
| Нед Май 08, 2016 8:32 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Извинявам се ако е оффтопик, ама все пак има "тръби" в заглавието. Гледах "гофрирана неръждаема тръба", DN12 например. Знам че подобни се ползват в спринклери и подобни приложения. Въпросът ми е относно приложимостта на тази тръба за отопление и ВиК? Нещата които ме притесняват са: - загуба на налягане - airtradecenter имат някаква графика за техните тръби но нещо не успях да ги сравня с многослойните - шум - предвид на неравната (вълнообразна) вътрешна повърхност дали създават шум при преминаване на водата вътре? говорим при ниски скорости Някакви други съображение относно пригодността им за битово водоснабдяване и отопление? Знам че основно по соларните инсталации я ползват, там дебитите са ниски (мисля?) та евентуално някой с опит в тази област ще ми е полезен.
|
| Нед Май 08, 2016 9:38 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами зависи за какво искаш да я изпозлваш. Загубата със сигурност е по-голям от тази на гладката тръба, трябва да видиш за конкретният производител и модел какъв е C коефициена, има една формула на Хейзен - Уилямс по която изчисляваш пада на база С коефициент и дебит, работи само за вода. Та ако занеш какъв дебит ще черпиш. и какъв ти е С за тръбата можеп да сметнеш пада на налягане и да прецениш дали те устройва. Не знам за какво искаш да я изпозлваш, DN12 си е направо тръбичка, рядко работя с такива малки размери но ако имаме в предвид какъв е диаметъра на медните тръби на къщите по щатско би трябвало да нямаш проблем ако не е твърде дълга.
|
| Нед Май 08, 2016 9:59 am |
|
 |
|
ToHu
|
Табълце, т.е. плоча за табълце, едно от няколко за домашна автоматика....
|
| Пон Май 09, 2016 3:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
И едно логерче, не претендира за свърх точност, 8 канала, 10 бита но пък си върши работата, интерефейса е дело на Predator, по интеренсат част стана куфарчето и закрепването на таблета.
|
| Пон Май 09, 2016 8:20 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Малко хардуер с по близка тематика до форума .. захранващо блокче с малко екстри. п.с. .. живите снимки като го насминам в приличен вид, че сега го имам само в тестове за заливане 
|
| Пон Май 09, 2016 8:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Прецакани семеринги .... това е резултата.
|
| Пон Май 09, 2016 8:56 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Още няколко табалца от къщната автоматика заедно с онова по-горе .... п.с. къде се събраха толкова табла в това къще трябва да питам колегите 
|
| Пон Май 09, 2016 9:40 pm |
|
 |
|
timt
|
Тя автоматиката по голяма от къщата бре. Гледам джаджите и нищо не ми е ясно, за къф чеп са и на тази къща?
|
| Пон Май 09, 2016 9:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами ... 50% може би е осветлението, всичко е светодиоди, всичко се димира и се димира по каквито се сетиш начини, има dali има led с 0-10 вход управялващ, има с директно токово управление .. и още някакви имаше, не се занимавам аз дирекнто и не ги помня. И от там като започнеш щори, вентилации, отопление, като отоплението е през термопомпите ... и други неща има сигурно но ... то реално не е само автоматика, интегрирано е всички вкл. охрана и домофонна система. В основата е един сървър на Gira, и повечето контролери са техни.
|
| Пон Май 09, 2016 9:51 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4588 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
А като спре тока с толкова автоматика какво става?
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Май 09, 2016 10:23 pm |
|
 |
|
timt
|
На дрора има сигурно половин мегават АВР. Те космонавтите по зле оборудвани. 
|
| Пон Май 09, 2016 10:29 pm |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
Дай да видим термопомпите. И някакви шарени дисплейчета няма ли , за модерно управление?
|
| Пон Май 09, 2016 10:36 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Еее как да няма, дисплеи да искаш. Термопомпите трябва да ги снимат, даже не знам дали са инсталирани. А иначе за тока, има дизел и отделно солари с батерии и инвертор, нещо на абб беше ама.... сега ми се губи, още не е дошло. Идеята беше за батерии на Тесла ама голям зор за нашите ширини, нямали оторизиран инсталатор, ала бала, може и да не са в производство още. Има и UPS за овтоматиката.
|
| Пон Май 09, 2016 10:56 pm |
|
|