Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
За USB HUB-овете 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение За USB HUB-овете
Чудя се тука в един проект на какъв да заложа.
Ще се ползва USB2.0 периферия, Full Speed. Два порта за сега. Единия външен, другия към STM32F205. Трябва ми да е възможно най-универсален - да работи без проблем на всякакви системи, най-вече на Win CE, да е евтин и по възможност да не е необходимо да му се бае нещо софтуерно, но това последното може и да го преживея.

Гледам Cypress, Microchip и TI имат в ниския ценови сегмент. На Cypress са все High Speed. Изобщо ще ми е полезна всякаква информация от опит по този въпрос.

Пон Авг 10, 2015 12:11 pm
Профил

Мнение Re: За USB HUB-овете
Ако няма нужда от скорост може и без хъб ;-)

Предполагам имаш някакво емебдед животно и към него искаш да вържеш STM-a и да оставиш външен конектор... Но STM-a има 2 usb-та, всяко от които може да е device/host/otg така че просто може едното да е към конектор, другото към ембедета и евентуално софтуерно да си ги бриджваш ако трябва...

Пон Авг 10, 2015 2:59 pm
Профил
Аватар

Принципно е идейно, и вероятно може и да стане, но ще е доста по-бавно (за разработка), ще трябва да доказваме че STM-а не прави нищо друго освен да бриджва, да не говорим че частта с USB-тата в STM-а вероятно ще се окаже проблемна за разбработка. Абе... виждам повече проблеми в случая отколкото ако си ползваме външен хъб.
А и има вероятност ако се окаже невъзможна поддръжката на VCP в Win CE за STM да сложим CP2104 и да си приказваме по сериен порт. Проблема е че не можем (не ни позволяват) да пипаме СЕ-то и трябва да се справим с каквото има като драйвери вътре. В много краен случай могат да добавят драйвер.

Вто Авг 11, 2015 3:26 pm
Профил

Аз малко се съмнявам какви хъбове поддържа CE-то, ама ти си знаеш...

Иначе USB-тата на STM-a си бачкат, пробвал съм ги в доста комбинации и със сигурност бриджването няма как да го затормози като производителност... освен ако софтуерът не е омазан ;-)

Вто Авг 11, 2015 3:40 pm
Профил
Аватар

Там е работата че не знам.
Принципно би трябвало да няма значение - всеки хъб би трябвало да работи. Така си мисля. Ама викам да попитам.

Сря Авг 12, 2015 11:08 am
Профил

Ами .. преди години изпозлвах GL850, използваше се в доста у-ва, вече имат и нови версии, мисля че и някой друг тук го беше борил, в смисъл по-нова версия. При мен не ми е създавал особенни проблеми. Имам и доста чипове ако ти трябват за проба но са старичка версия.

Сря Авг 12, 2015 1:01 pm
Профил
Аватар

Хм, GL850. Това не е ли нещо супер китайско?

Иначе по стечение на обстоятелствата го пробвахме и работи. Оказа че имаме хъб HAMA, който вътре е точно с това GL850. :) Захапа и работи без проблем на пръв поглед.
За прототипите обаче заложих на USB2412. Ще видим като станат платките какви ще са резултатите.

Гледам и TI имат някакви, дето ги рекламират като такива без контролер - някаква стейт машина било. Тъмна индия, тепърва ще навлизам в тези дебри.

Чет Авг 13, 2015 12:26 pm
Профил

Китайско, китайско .. колко да е китайско ... :) китайско е ама работи, масово го има по един куп хъбове. Моя опит е от няоколко стотин броя производство, т.е. не е кой зане каква статистика .... работи, имах няколко проблемни но като цяло е ОК, нямал съм много проблеми с него хем беше стара версия, сега гледам нов силикон са пуснали.

Чет Авг 13, 2015 1:51 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]