Re: Ya Xun 881d vs gordak 952 D
Около нова година и аз си задавах същия въпрос и си взех "Станция с топъл въздух Ya Xun 881D" от
http://bgachipset.com/stanciia-s-topyl- ... xun-881d_p.
А ревюто го гледах някъде тук:
http://rutube.ru/video/b23c26f1aeff90fb ... f5b3c541b/Поялникът е на 24V, вентилатора е вграден в дръжката центробежен тип като на видеокартите. Тоест е супер безшумен и до кутията има връзка с мек кабел, а не с въздуховод, защото вградената в тялото помпа при системите с въздуховод е невероятно шумна и се чупи често, освен това връзката с тръба е твърда.
Изобщо станцийката ме изкефи максимално. И работи добре вече 3 месеца. Мощност на поялник и вентилатор (нагряване + духане) - повече от достатъчна не само за СМД, но и за груби елементи. Мислех, че въздушният поток ще е слаб - няма такова нещо, духа много силно даже.
Особености:
1. Не трябва да се включват поялник и духалка едновременно че изписва грешка.
2. Дължина на тръбата на поялника (от човката до гайката): 45мм - със сравнитено къса тръба е, нещо което за мен е адски важно. Мразя поялници с дълги тръби!!!
3. Гайката на тръбата е долу в основата, а не горе до човката. Така резбата й никога не се поврежда, а горе човката е по-фина и от нея не се отделя излишна топлина.
4. Поялник и духалка си имат вградени термодатчици и се връзват към тялото с 5-6 пинови конектори.
5. Метод за регулиране на температурата на поялника: включено-изключено, през секунда като загрее. Индикация със светодиод. Регулирането на нагревателя на духалката вече не знам как става, може би тиристорно.
6. Размери на човката:
Вътрешен: фи 4мм
Външен: фи 6мм
Дължина на цилиндъра: 25мм
Има 2 превключвателя - един за поялника и втори за духалката.
Има 3 потенциометъра:
1. Температура на поялника, 200-480 градуса
2. Въздух на духалката
3. Температура на духалката, сменя се плавно от потенциометър-енкодера
Дисплеят е 7 сегментен и показва температурата само на духалката, но не и на поялника.
Недостатъци: няма ключ за директно спиране на 220V входа, трафа й малко бръмчи, като я купих се оказа, че човката излиза от тръбата та се наложи да я свия отпред с чука и конусен дорник, но това са дребни проблеми.
В крайна сметка, за цената си от 119 лв е просто най-доброто, което намерих.