| Автор |
Съобщение |
|
zaprqn
Ранг: Новодошъл
|
Абе отначало като се зачетох ми се стори, че шефа все едно ти казва "абе мойта кола не ме кефи, я ми сътвори друга", но всъщност идеята не е неизпълнима. Взаимствай от CNC фрезите - теб ти трябва нещо доста подобно, само че вместо режещ инструмент движиш по осите една кука и като стигне зададените координати тази кука завърта се и закачва кутията и после обратно.
Аз поне така си го представям...
|
| Съб Сеп 22, 2007 9:36 pm |
|
 |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Защото да се проектира и изработи такава система не е по силите на един човек! Ако се хванеш и се издъниш (което е почти сигурно) ще е по-голяма излагация отколкото да си кажеш, че не си специалист в тази област. Ако знаех, че не си в БГ, нямаше да ви пратя в на Пловдивския панаир, а направо в Хановер. На шефа си му кажи, че в България имаш едни приятели, дето могат да му проектират системата, ама ще трябва да се бръкне за +50К Евро, а после може да си я направи и сам в свободното си време и в домашната работилница. А ако не успее, значи или е с две леви ръце, или ръцете са му наврени отзад и си е седнал на ушите. Та такива ми ти работи.... 
|
| Съб Сеп 22, 2007 9:46 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
 Re: автоматизиран стелаж
Марияне, ще си луд ако за една заплата (и малко отгоре) направиш такова нещо. Аз попаднах на готов далеч по-елементарен вариант: чекмеджета със CD/DVD-та и ако ти затрябва нещо - съответното чекмедже леко се поотваря. Струваше майка си и на баща си семето!!! По-евтинко е шефът ти да затегне дисциплината  . Аз от лош шеф не мога да се оплача ама в склада ни всичко е изрядно "като в аптека". Малко писане на ръка се иска, де, ама то е за разнообразие 
|
| Нед Сеп 23, 2007 3:25 am |
|
 |
|
sthx
|
 Re: автоматизиран стелаж
Всяка по-голяма фирма или фирмичка си е бюрократична организация. Препоръчвам на Мариян да постави коня преди каруцата - първо да изиска от железарите да проектират и направят механиката. Може пък те да се откажат.  . Колкото до това дали пусналият темата ще се справи - споменаването на компютърната клавиатура в необходимите чаркалъци е показателен.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Сеп 23, 2007 9:19 am |
|
 |
|
цеков
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Ное 22, 2006 11:41 pm Мнения: 73 Местоположение: София
|
|
| Нед Сеп 23, 2007 7:44 pm |
|
 |
|
Ico_Belqta
|
 хик
Дам олигофрени има навсякъде.
Кажи на шефа , че това с фотоклетките ще стане ама няма да е точно сега ами някой друг път .
_________________ Мразя червени жички !!!
|
| Пон Сеп 24, 2007 9:38 am |
|
 |
|
marian2784
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 1:51 am Мнения: 61 Местоположение: италия (за сега)
|
ето я и основната идея но в нормален вариант,от мен не се иска чак такава простотия а нещо по простичко
|
| Вто Сеп 25, 2007 6:52 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Ей на това ако му събереш механиката ..... обещавам да ти напиша целия софтуер за него  ))
|
| Сря Сеп 26, 2007 9:07 am |
|
 |
|
3aek
|
за PIC16F84 
|
| Сря Сеп 26, 2007 9:58 am |
|
 |
|
123
Регистриран на: Пет Апр 13, 2007 10:50 am Мнения: 105 Местоположение: Перник
|
Абе и моичките шефове ходят насам натам, видят нещо и хоп мене за врата. В смисъл и аз искам, я почвай. Ама чак такова нещо не са искали.
Закъсал си я.
|
| Сря Сеп 26, 2007 2:59 pm |
|
 |
|
sthx
|
На панаира в 21 или 22 палата има 2 демонстрационни "стелажа" . Който има проблем, може да отиде и да се позаинтерисува за възможности и цени.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Сеп 26, 2007 6:25 pm |
|
 |
|
marian2784
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 1:51 am Мнения: 61 Местоположение: италия (за сега)
|
абе с машини за пройзводетво на оптични кабели се справяме и с какво ли още не че това не е проблем само програмата на контролера ме мъчи
|
| Чет Сеп 27, 2007 8:57 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Абе човек, разбери, че програмата и електрониката, която ще я изпълнява зависи изцяло от механиката и задачите, които ще решаваш! Ако можеш да ги специфицираш точно, доста хора тук могат да ти напишат софтуера.
|
| Чет Сеп 27, 2007 9:30 pm |
|
 |
|
marian2784
|
абе аз не искам чак това,
времето на всеки е ценно.а и все пак трябва и аз да науча нещо не някой да ми драсне кода то тва не е целта
ако така изглежда отстрани извинявам се просто това е нещо ново за мен и не знам от къде да почна чета тука на млад конструкто първата част за пик ама нещо много обща и заводска ми звучи.а и тоя 16f84 дето разглеждат ако съм разбрал правилно не ми върши абсолютно работа
някой ако има втората част ще е по-добре май
това което съм замислил е:
от 4х4 клавиатура да се вкарват последователно номера на реда и колконата
после контролера да брои импулсите от всяка клетка преминавайки покрай нея(прословутите вече оптодвойки)
като стигне или включва третия мотор в едната или в другата посока с един извод за захващащият механизъм
горе долу това е
двигателите са 3 фазни през контактори
това е май което ми трябва знам ли вече
|
| Чет Сеп 27, 2007 9:57 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Мариане, попитай твоя шеф как вижда разработката на такова чудо: срок и човекодни ( заплатопари ). Прецени дали е реална. Отеби изработката, тя е сравнително евтина. Много интересни изводи ще си направиш.
Сравни го с цената на един готов стилаж. Сравнявай само броя на цифрите, другото не е толкова важно. Изведнъж ще разбереш, защо такива стилажи се продават. 
|
| Чет Сеп 27, 2007 10:06 pm |
|
|