Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Цени ел. табло 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Цени ел. табло
syscop написа:
@dan
Според мен (едновратото):
1. Щракалката от долу вляво е по-добре да е вдясно. Първият "як" българин при опит да отовори ще изкриви вратата/счупи ключа - рамото е голямо.
...

Good point, ще го имам предвид в бъдеще.
syscop написа:
...
(двете):
2. Шините по-добре да са отгоре - ако се повреди някой предпазител не знам колко време ще трябва за смяната му. Ако са отгоре с малко "мамата" излиза без да се парчетосва всичко.
...

Това не го разбрах

Пон Яну 23, 2023 11:33 am
Профил

По отношение на 10те-15 лв на Стоянов:
Ти явно си в Бургаско някъде, обаче пак не мога да си представя как с такава ставка може да издаяни човек.

Момчето, с което работим сега, обикновено използва някакъв техник, също от провинцията и то от много по-затънтен край, който му иска 250 лв на ден чисто. Не плаща осигуровки и данъци. За 8 часов работен ден това прави 31.25 лв/час....

Пон Яну 23, 2023 11:39 am
Профил

dan написа:
syscop написа:
@dan
Според мен (едновратото):
1. Щракалката от долу вляво е по-добре да е вдясно. Първият "як" българин при опит да отовори ще изкриви вратата/счупи ключа - рамото е голямо.
...

Good point, ще го имам предвид в бъдеще.
syscop написа:
...
(двете):
2. Шините по-добре да са отгоре - ако се повреди някой предпазител не знам колко време ще трябва за смяната му. Ако са отгоре с малко "мамата" излиза без да се парчетосва всичко.
...

Това не го разбрах

Ако се повреди предпазител в сегашната ситуация разглабяш всичко за да го смениш - щракалката на предпазителя е отдолу. Трябва да махнеш цялата захраваща шина под предпззителите, за да го извадиш. Ако е отгоре разхлабваш колкото може и с малко късмет излиза, съответно влиза.

Последна промяна syscop на Пон Яну 23, 2023 12:44 pm, променена общо 1 път

Пон Яну 23, 2023 11:41 am
Профил

dan написа:
По отношение на 10те-15 лв на Стоянов:
Ти явно си в Бургаско някъде, обаче пак не мога да си представя как с такава ставка може да издаяни човек.

Момчето, с което работим сега, обикновено използва някакъв техник, също от провинцията и то от много по-затънтен край, който му иска 250 лв на ден чисто. Не плаща осигуровки и данъци. За 8 часов работен ден това прави 31.25 лв/час....

Аз да съм казвал някъде, че ще издаяниш така?! Казах просто, че това не е някакъв много скъп продукт, за който можеш да искаш баснословни суми. И примерът е на голяма фирма, където няма да обърнат внимание на малка поръчка. Ти сам си решаваш какво да работиш. Дали искаш да се конкурираш с момчето за 31,25, със студентите или да се захванеш с нещо с по-голяма добавена стойност. Мисля че примери дадох достатъчно - като китайците правят 5 платки за 2$, ти като направиш 5 платки колко пари можеш да им искаш? И колко ще ти е ставката? И ще издаяниеш ли с нея?
И дадох пример как бих калкулирал аз ако бях на твое място. Виж при 500-600лв на табло и 16 часа работа(което е страшно много) колко излиза!
Да ти направя реалната сметка -> момчето взима за тази работа 31,25 и това табло му давам 8 макс часа за работа. Защото ти си свършил неговата работа! Не ме разбирай погрешно. Хванал си се, ОК! Дали е услуга, дали някакви други сметки си правиш си е твоя работа. Дали можеш да поискаш повече - можеш! Но когато говорим за пазарна цена разбираш каква е логиката мисля - ти можеш да си оцениш, труда на колкото искаш, ама има ли кой да ти даде толкова? Освен това тази сметка се прави предварително, а не след като си свършил работата!

Последна промяна stoyanoff на Пон Яну 23, 2023 1:14 pm, променена общо 2 пъти

Пон Яну 23, 2023 12:39 pm
Профил
Аватар

stoyanoff написа:
...Казах просто, че това не е някакъв много скъп продукт, за който можеш да искаш баснословни суми. И примерът е на голяма фирма, където няма да обърнат внимание на малка поръчка...

Ако тоя който е оферирал ниска цена няма ангажимент да изпълни поръчката ако офертата му бъде одобрена, може да си позволи да оферира дори левче на ден за труд...

Пон Яну 23, 2023 12:51 pm
Профил

По таблото ме дразни че ламБите отвън няма описание. Сигурно е ясно за клиента, но при цялата подреденост и красота, малко глезотийки съвсем ще го "отворят" :D
А за евтините часове - теории много, ама една от опциите е да се се фактурират повече часове, отколкото са изразходени. Клиентът плаща 10 часа, а по него е работено реално 2 часа. По материалите трудно да излъжеш, ама временормата е по-гъвкаво понятие - "много тясно, едвам го събрахме, тука не влизаше, там се кривеше, тия клеми много шибани, ...".

Пон Яну 23, 2023 1:49 pm
Профил

За шините, има се в предвид че ако шината е отгоре, ще можеш да извадиш предпазителя като само разхлабиш неговите клеми. Тъй като той излиза с изнасяне на долния край нагоре. Когато шината ти е долу трудно ще го откопчееш и най-вероятно ще трябва да сеалиш шината.
Хубаво е да са надписани кабелите но не е някакво много сложно табло та може и така.
Мен лично разположението му изглежда малко странно, но може и това да е най-оптималното за окабеляването.
Гочо, точно това се случва много често, но и точно това е нещото което прави впечатление и на клиента. Не говорим за това табло, а по принцип вижда оферта едно за 10000 лв и срок на изпълнение 2 месеца и вижда оферта 2 за 12000 лв и срок на изпълнение 2 седмици ... да има клиенти които ще минат с най-тънкото, но много клиенти вече предпочитат малко по-скъпо но по-качествено и най-вече по-бързо.
Смешното е, че тия които надписват часове реално ги и изразходват защото и те като тарикати вземат неквалифициран персонал, не го обучават, не инвестират в инструменти и оборудване.....а най-смешното е когато за изпълнение дават време Х а по разбивка става 2Х, или 3х ...

Пон Яну 23, 2023 2:38 pm
Профил

gicho написа:
По таблото ме дразни че ламБите отвън няма описание. ...

Има бе, не се ли виждат.

едит: аааа, на малкото табло артисаха 3 ламби от предишния вариант и поискаха да не слагам "тапи", а да си останат ламбите.

Пон Яну 23, 2023 2:49 pm
Профил

Това за шините не го знаех, не се бях и замислял, а в действителност си е терсене да се свалят предпазителите от шината. Тя те така си беше в оригиналния вариант де, ТМТ бяха правили таблото, но и аз с моите лаишки очи в тази област, бях потресен от мърлящината.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Авансчета
IMG_20230112_211649986.jpg
IMG_20230112_211649986.jpg [ 4.35 MiB | Прегледано 1973 пъти ]

Пон Яну 23, 2023 2:53 pm
Профил

ToHu написа:
Смешното е, че тия които надписват часове реално ги и изразходват защото и те като тарикати вземат неквалифициран персонал, не го обучават, не инвестират в инструменти и оборудване......

Аз за друго се замислих. Да не да фактурират тук на по-ниски цени понеже тези са 15 завода в група, обаче моят познат е достатъчно високо в йерархията и няма как да не знае ако става такава работа. А и сега от миналата година дето го въведоха това за облагането на свързаните фирми няма как да се отърват...

Пон Яну 23, 2023 3:00 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

ToHu написа:
Аз от години не мога га да намеря читави кадри, а те искат пари дори и в по-малките градове...

Ако някой желае, може да се възползва от услугите ми.
Намирам се в град Ракитово, област Пазарджик

Цена на час (чисто) от 23 до 29 лева.

В тази цена са включени:
=труд
=провеждане на някои тестове, проектиране на прости устройства, изчертаване на малки и прости чертежи
= данък "сгради" за работилницата
=инструменти и работно облекло
=здравни осигуровки
=разходи за отопление
=разходи за осветление
=разходи за придобиване на квалификационна група по електробезопастност

В тази цена НЕ СА включени:
=пенсионни осугуровки
=данъци
=електроенергия различна от осветлението
=материали и консумтиви
=изготвяне на сложни проекти, експериментална дейност
=транспортни разходи и командировки

Прикачени файлове:
image1007.jpg
image1007.jpg [ 127.75 KiB | Прегледано 1946 пъти ]
image1002.jpg
image1002.jpg [ 136.73 KiB | Прегледано 1946 пъти ]
image1001.jpg
image1001.jpg [ 117.63 KiB | Прегледано 1946 пъти ]

Пон Яну 23, 2023 5:10 pm
Профил WWW

Ееее ако е чужда компания и в БГ само произвеждат това е нормално, нарича се изнасяне на печалба. В БГ данъка е нисък, но ако компанията е чуждестранна парите им трябват навън, ако изнесът печалбата навън ще платят накрая по-малко данъци защото ще добавят разходи, амортизации и каквото още се сетиш ...

Пон Яну 23, 2023 7:57 pm
Профил

Няма как да стане. Шапката им е в ЕС. Аз не разпитвах много, но възможноли е това, което произвеждат(понеже правят огромни табла) да има много нискотехнологични операции? Те имат абканти, лазери, стругове, валове и т. н. Като в крайната сметка като сметнеш примерно самото опроводяване на по-висока цена обаче + множество евтини операции като крайна цена да се получават числата по-горе, като средна стойност?! Защото тук обсъждаме купуване на всичко на готово и опроводяване на таблото, най-общо казано. Докато при тях си е истинско производство на табла от нулата...

Пон Яну 23, 2023 8:35 pm
Профил

То няма значени къде се м излизащата шапката, това че в Германия данъка е по-висок не означава че ако ознесът печалбата към Германия ще платят повече данъци накрая.

Пон Яну 23, 2023 8:47 pm
Профил

Не може! По новата система, ако платят примерно 40% печалба в Германия, трябва и в БГ да платят толкова. Не е толкова лесно. Най-вероятно става това, което съм описал горе. Иначе и сега има заводи, които изнасят печалбата, но извън ЕС, защото не ги хваща това правило!

Пон Яну 23, 2023 9:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща