|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 10:43 am
Надежни,средно и високо интезивни,червени/зелени светодиоди
| Автор |
Съобщение |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
 Свръзка в USA
Пирев: ако си харесаш някакви диоди, които се продават в Щатите, свиркай и ще уредим нещо. Не се познаваме от вчера все пак. Просто не знам какво време ще ми остане на мен да се ровя, пък и не съм 100% наясно какво точно търсиш. Ако намериш нещо онлайн, прати ми връзка  и ще говорим.
|
| Пет Дек 16, 2005 9:41 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Владо, проблема не е с харесването на диодите или пък с доставката. Просто имам опит с такива диоди боклуци, та затова питах ако някой е останал с добри впечатления от някой модел да сподели опит. На мен ми трябват диоди, които да работят стабилно и да не си променят със месеци интензитета и спектъра. Хайде, да речем след 5г. да се скапят, ама пък след 1г. да подмениш 20-тина хиляди светодиода, това на какво прилича ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Съб Фев 04, 2012 6:23 am, променена общо 1 път
|
| Съб Дек 17, 2005 2:33 am |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
@Пирев - аз не мисля, че ти противореча. Просто добавям варианти. Пък все от някой храст ще изскочи заек...
Иначе аз като търся да купувам нещо, изравям няколко подобни модела и почвам да търся ревюта онлайн и да ги чета. После ако мога да пипна това, което съм си харесал след четенето - добре. Иначе се поръчва и после ако нещо не е добре, се връща. Ама в твоя случай ти трябва инфо за доста дълъг период от време.
|
| Съб Дек 17, 2005 9:28 am |
|
 |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 Re: Надежни,средно и високо интезивни,червени/зелени светоди
Според мен, за да си убеден в качеството, трябва да ги тестваш в екстремни условия - на повишена и понижена температура,термични шокове и максимални работни токове. Има методики за изкуствено стареене. Когато заложиш експеримент с до десетина диода от всеки цвят на 3-4 производители, ще имаш материал за сравнение.
|
| Съб Дек 17, 2005 10:37 am |
|
 |
|
charge
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Апр 07, 2005 1:17 pm Мнения: 17 Местоположение: Sofia
|
задължително генератори на ток , ако искаш да са свестни тези диоди след година-две ... Имам един диод , дето сетка вече не знам колко време , ама повече е от година със сигурност. Червен е , на 20мА , с генераторче на ток. Виж , за повече диоди , няма проблем да са последователно с един и същи ток , което им одължава живота и запазва характеристиките - за константния ток говоря. Няма да има проблеми от температурата и други такива. Имай в предвид ,че високояркостните диоди имат кофти параметри и се скапват дори и при 10 % претоварване. Препоръчвам ти поне 5% по-малък ток , което не се забелязва в изходното спадане пак с около 5 % на интензитета , но просто стват вечни тези диоди. Няма кой знае какво значение какви са самите диоди , важен е генератора и оразмеряването на тока  Успехи.
_________________hehehe ... House , Trance ... и да не забравяме за електрониката 
|
| Чет Яну 19, 2006 1:53 am |
|
|