Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
D-Link DIR-605L Wireless N300 Cloud Router 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение D-Link DIR-605L Wireless N300 Cloud Router
А бе купих го от кауфа главно защото бе по без пари, исках да пробвам изгъзиците му, пък и старият ми рутър отдавна е демоде.
Старият рутър от вчера взе да забива начесто и реших да ръгам новия.
Ся, някой пробвал ли го е, къде да внимавам, или направо да ходя за друг модел?

Съб Апр 01, 2017 6:14 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: D-Link DIR-605L Wireless N300 Cloud Router
Ся гледам, че дъртият минал на трети канал от самосебе си, пък от години съм го ръгнал на 11-ти. Не друго, но той има една мръсна особеност :) : като му промениш настройките и го пуснеш да се рестартира той просто увисва докато не го ресетнеш от щепсела.
Веднъж вече го бяха хакнали - значи сменям на момента!

Тръгна, ама имам друга чуденка, но вече е ракиено време...

Съб Апр 01, 2017 7:49 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Имам го от 2 години и работи безпроблемно,но е лесен за манипулиране от злонамерени лица!Дано да нямаш такива около тебе.

Съб Апр 01, 2017 11:01 pm
Профил
Аватар

stom1 написа:
.....но е лесен за манипулиране от злонамерени лица........

Например? Не, че имам безработен луд гений за комшия, но по света има. Както казах, старият ако иска щепселен ресет има вероятност някой да му е барал настройките, друг е въпросът имам ли време да проверявам. При новият тази екстра липсва.
Иначе Д-линкчето има читави настройки за напреднали, още не съм прегледал всичките.
Прегледах лога - орязало е камара флудвания от Акамай, Гугъл и др., като над 80% са на Амазон с когото никога не съм имал работа.
Какво ще кажеш за облачната екстра?

Забравих другата питанка: преди време техниците ръгнали една платка между външния LAN кабел и рутъра, тогава нямаше значение дали адаптерчето и е в контакта, но сега вече има. Дали обяснение, че е за да не ми намалят скоростта другите. Погледнах: това са просто две женски LAN букси, а "захранващата" букса е свързана през кондензатор към една от тях. Значи всичко е в адаптерчето, ама то е залепено. Какво е това?

Нед Апр 02, 2017 11:41 am
Профил

Използувай филтриране по MAC address,защото каквато и Wireless парола да използуваш, D-Link DIR-605L е податлив на така наречения ROM-0 хак,макар и изпълнен не точно по начина по който е показан в YouTube.На другия ти въпрос ще отговоря по-късно,защото сега и при мен е ракиено време! :D

Нед Апр 02, 2017 12:43 pm
Профил
Аватар

Филтрирането по мак адрес пък хич не е много трудно да се заобиколи. Има програми, които показват мак адресите на устройствата, закачени за даден рутер и също има програми за смяна на мак адрес :D .
Иначе е голям виц Бонго крадеца, дето винаги се е гордял с това как "скрадва" интернет от хорските рутери да се пази някой да не открадне от него :D .

Нед Апр 02, 2017 3:25 pm
Профил
Аватар

Еее, Димитре, чак пък "крадецът" :cry:
Бих си споделял нетя (и съм го правил) с всеки който има нужда, стига да не ми бара из моята мрежа. Скрадвал съм преди години когато нЕмаше начин да си прекарам законен нет и между другото го играх доброволен админ. Но вече времената са по-други, пък и в момента моята мрежа мяза на разграден двор, че се чудя от къде да започна. До сега нямах и грам време, от сега се надявам да се намира по 100-200гр на ден :D

Нед Апр 02, 2017 4:42 pm
Профил
Аватар

бонго,
не е ли време да порастнеш, да си сложиш едно РС с 2 (или повече) мрежови карти, да му бутнеш флашка и да станеш Истински администратор?

тия рутерчета тип 'сапунерка' имат смисъл само, ако им смениш софтуера с някой с черна конзола. е, трябва да си наясно какво правиш, също и с очаквания ограничен резултат.

Нед Апр 02, 2017 6:00 pm
Профил
Аватар

Така е, Дедо, ама иска играчка и време, това рутърче ми се стори най-бързото спасяване на положението. Не бях си и представял тъпня като ROM-0 хак.
Имам поне два компа (и периферия) приготвени за целта, но така и не им идва редът. Пък все пак не съм подразделение на ЦРУ-то, ама като гледам, че и с мен се заяждат 8O
Само си представям какво ще стане ако някой или нещо вземе да влезе в абсолютно отворената ми вътрешна мрежа - от утре вземам поне шърването да оправям.
То не друго, ама жената писка (да знаеш, че е уникално сопрано!) и без да е виновен компа, а малкият все още ги върши едни... Откога се каня да въвеждам ред, но сега е пролет, а имам да помагам на две села.

Нед Апр 02, 2017 10:47 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
бонго,
не е ли време да порастнеш, да си сложиш едно РС с 2 (или повече) мрежови карти, да му бутнеш флашка и да станеш Истински администратор...

Това ме подсети за един такъв продукт, който съвсем бях забравил...
http://www.freesco.org/

Нед Апр 02, 2017 11:01 pm
Профил
Аватар

Бонго сложи му едно OpenWrt, конфигурирай си каквото искаш и готово. :)

Нед Апр 02, 2017 11:05 pm
Профил ICQ

Дръвцето си е дръвце ;)

Пон Апр 03, 2017 12:30 am
Профил
Аватар

Ся, темата беше дали да го слагам изобщо и в какво да внимавам. Ясно е, че 100% сигурност няма никъде.
Излиза, че все пак е по-сигурен от предшественика си, освен че е по-модерен (старият дори n WiFi нямаше) - пробвах се да го хакна с тулчето.
Интересно ми е за облака.

Номерът е да скалъпя положението набързо и така, че не всяко пичлеме набарало тулче от нетя да ми прави бели. Освен това да следя трафика, че домочадието е много зле.

П.С.: Преди години като разправях, че предпочитам PC за Gateway всички ми се смяха, дори имаше реплики "Опитай се да заобиколиш рутъра ми!" :)

P.S.2 До сега си играх с всички тестове които изкопах и рутерчето ги покри. Остава да си дооправя мрежата.

Пон Апр 03, 2017 9:58 am
Профил

Кутийката с кондензатора ще да е някакъв Зевс - тъй де, ще работи само с гръмотевици. Що има разлика в поведението между стария и новия е друга работа.

Пон Апр 03, 2017 1:11 pm
Профил
Аватар

gicho написа:
.......

Не разбрал: освен тази платка (беше в термошлаух) има и адаптерче на което пише 9V/1A ама надали. Именно то се включва през "захранващата" букса и кондензатора. Когато го поставиха адаптерчето можеше и да не е включено - аз го оставих в контакта за всеки случай и повече не съм го барал. Чак сега пак го пробвах на изключено, ама нъцки.
Едва ли е нещо шпионско или фейк, но ми е интересно какво е. Май стана необходимо след като тръгна оптиката.

Ся се сетих, че от оня лаптоп с надълго коментираното проблемно видео би станал чудесен Gateway и не само, ама след време :D

Пон Апр 03, 2017 2:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща