| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Re: Бар коде четец
Вие от тези ли използвахте?
|
| Пет Юли 08, 2016 9:32 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4588 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Този били го заменили с те този: https://www.zebra.com/us/en/products/sc ... n-954.htmlНещо сайта им е доста омотан - пълно с умрели линкове та трябваше накравя да гуглосвам за да намеря конкретния модел.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Юли 08, 2016 10:52 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4588 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Те това май е най свестния резултат до момента - само не е ясно като цени как ще са спрямо предните не толкова маркови ОЕМ скенери https://www.zebra.com/us/en/products/oe ... gines.html
|
| Пет Юли 08, 2016 10:54 am |
|
 |
|
ToHu
|
Работим със зебра, ще ги питаме. Цена на китайски ми дадоха 80 за 500+, чакам и от другите.
|
| Пет Юли 08, 2016 10:59 am |
|
 |
|
palavrov
|
$80 за лазерен или за CCD?
|
| Пет Юли 08, 2016 11:24 am |
|
 |
|
ToHu
|
CCD, изобщо не гледам за лазерен, още повече лазерен с QR е още по скъп, таргет цената на у-вото е сравнително ниска, при планирани 16.000 и 50лв икономия са си пари, що да ги хвърляме ако няма нужда. Ще пробваме и ще видим как ще е, ако не тогава ще слагаме лазерен.
|
| Пет Юли 08, 2016 12:51 pm |
|
 |
|
palavrov
|
За CCD не ти ли идва малко висока цената? Ако не бъркам за тези пари може да се вземе ръчен скенер в кутия със захранване и т.н. Ако задължително трябва да сканираш 2D кодове тогава май няма да се разминеш с лазерен а за него $80 ми се струва ОК.
|
| Пет Юли 08, 2016 12:57 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами да ти кажа и аз не знам какво ще се сканира, клиента каза QR, реално това което се пише е за нормален щрих код не че му пречи да се получаваи от QR но е безсмислено, то тия 16 хил темринала са по-малката част от сделката, отзад си има доста сериозен продукт, който не е предвидено да поддържа QR, ама знам ли го за чий му е, нали знаеш клиента е винаги прав. Иначе, на мене и 20$ ми е висока, ако може да ми ги доставт и да ми плащат най-добре но за това голям пазарлък трябва да падне ми се струва, пуснал съм към 4-5 доставчика, пуснал съм и към другио дистрибутори които може да имат нещо, много често цените през голям дистрибутор са по-добри от тези които договарям с фабриката дори когато реализирам в пъти по-големи обеми от смаият дистрибутор .. политики ...
|
| Пет Юли 08, 2016 2:48 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
стига бе да вземем да ги правим... тъкмо и на нас по принцип ни трябва нещо мъничко, ама ако са такива цените няма да ни трябва 
|
| Пет Юли 08, 2016 3:01 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
с камера (за QR) проблема е в сензора, бързия фокус и екуализацията на осветеността да докараш приличен контраст. принципно не е ядрена физика, но изисква мускули, а в малка въшка няма нито място за мускулите, нито къде да издухаш топлото.
а ако почнеш да ги правиш, ще ти цъфнат на вратата една глутница костюмари, че си настъпил 1000 патента. затова или трябва да си Властелина на патентите, или да ги правиш в зона от света, в която патентите са само бележка под линия.
в съвремнния свят нещо се продава за тплкова, колкото можеш да съдереш от клиента. няма много връзка със себестойността. и още по малко има с приказките по талавизора за свободен пазар и конкуренция.
|
| Пет Юли 08, 2016 3:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Тези ги гледах че изпозлват някакъв енджин, който явно не е техен, т.е. те плащат някакво IP, .. евентуално плащат, сигурно има други които и не плащат и са по-евтини. Въпросът е, че смяната на четец за 80$ в джунглата на амазонка ще струва повече от себестойността на самото у-во, та избягвам тия които изглеждат по жълти, иначе алибаба ... скенери да искаш.
|
| Пет Юли 08, 2016 4:10 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Да. Имат един косур, ако при сканиране това на което е отпечатан бар кода е под 90 градуса спрямо четеца резултата е много трудно и почти невъзможно четене. Леко наклонен четец четеше всичко без проблем. А то при нас имаше и особенноста, че бар кода се движи заедно с нещото на което е разпечатан. Рядко даваха дефекти - за Симбол говоря, после като стана Моторола - не ги знам, но предполагам са имали същата надежност. А преди това ползвахме едни хамерикански, които работеха перфектно, но след като хамериканците преместиха фабриката в Китай нещата се сгромолясаха от към качество. Made in USA - чете всичко наред, Made in China - около 40% успеваемост. А скенерите еднакви - разликата е само в надписа къде е произведен. След безрезултатно реване на разни FAE-та сменихме със Симбол. 
|
| Пет Юли 08, 2016 10:36 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
|
| Пон Юли 11, 2016 3:21 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да да ... нали писах по горе, аз съм голд партньор и много често имам проблем с нещо по нестандартно от собственото ми портфолио, не ми се мисли кой ще ми го продаде това нещо, ако искаш никой да не може да ти купи продуктите най-ленсият начин е да се продадеш на Honeywell.
|
| Пон Юли 11, 2016 7:44 pm |
|
|