| Автор |
Съобщение |
|
Edesign
Ранг: Форумен бог
|
инж. Васил Сапунджиев ако търсите евтин вариант което мисля че е така мога да ви предложа една идея. Тъй като преди 5 години работих във фирма доставчик на нет и ползвахме първите изобщо появили се на пазара wireless устройства често забиваха! Но те имат разни светодиоди индициращи състоянието им. Тези светодиоди мигат но като забие устройството някой от тях оставаше в едно състояние (изгснал или светнал). Ние следим с контролер този LED и например ако за 30 мин. не присветне ние изключваме захранването за 10 секунди чрез контролера! Ако на вашето устройство има такъв LED абсолютно безмислено е да се правят по сложни техники с пингване пакети и т.н. тъй като дори и те в края на краищата за да оправят нещата трябва да ресетират устройството от захранване!!!
|
| Вто Окт 18, 2005 9:01 am |
|
 |
|
Edesign
|
А забиването на радиомодемите по статистически данни събирани с години става в момент когато трафик през тях не минава за дълго време. Тогава те "заспиват"... И аз малко да спомена за себе си --> бил съм сътрудник в изграждането на много кабелни и интернет мрежи. Като почти всички ретранслиращи усилващи и управляващи устройства съм разработвал заедно с още един човек. Сега за да не правя реклама на фирмата няма да споменавам името й но ще кажа че сега е най-силния кабелен и интернет доставчик в 7 града и то по оптика !!!
|
| Вто Окт 18, 2005 9:05 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Бе аз не се занимавам вече тея работи но от друга страна бизнеса си е бизнес, лошо няма, като има търсене има и предлагане, за предходните две години по мои груби сметки са продадени минимум 2-3 хил устройства от този тип, предполагам и повече, аз за толкова клиенти знам дето са търсили и съм препращал, защото отдавна спрях да ги произвеждам аз. Таз .. нещо което нищо не ти струва, щото го слгобяват я студенти, я женици в извънработно време ти носи някакви пари, ако се занимаваш на часно не е за изпускане, щото ти допълва бюджета.
А относно изчезването .. абе я изчезнат я не . не се знае, има време, дата-та много здраво са се окопали, те пускат в канали, има и още 2-3 фирми в софия които са изградили големи подземни мрежи или сега ги изграждат, но FTP не оптика.
|
| Вто Окт 18, 2005 9:53 am |
|
 |
|
Васил Сапунджиев
Ранг: Новодошъл
|
Edesign, благодаря зда ивформацията. Ше я споделя с моите хора, но ме навеждаш на висълта, пак да помисля на тема фотореле, което да следи светодиодите. Между дружото вашата фирма има ли клон към Дупница, защото тук има проблем с доставките на едро! Доставчиците са вдигнали цените, зашото явно имат големи разходи.
|
| Вто Окт 18, 2005 11:09 am |
|
 |
|
Edesign
|
Става въпрос за Габровския регион
Нямах впредвид фотореле но не е лошо като идея. Ние вземахме с кабелче информацията но лошото е че тази жица излиза от кутията на устройството. Но пък имаше радиомодеми (например LinkSys i DLink) на които кутиите са достатъчно големи и ги слагахме вътре тези малки платки с PICa
|
| Вто Окт 18, 2005 12:12 pm |
|
 |
|
Васил Сапунджиев
|
Ще помисля!
Там във вашия край (Габрово) има една шматка, която е всъщия бранш. Нарича се Пламен Иларионов. Мой ученик е! Ако го позновош , поздрави го.Той е човек, който и да не искаш да го познаваш, просто няма как да стане.
|
| Вто Окт 18, 2005 12:24 pm |
|
 |
|
HCL
|
Edesign ако е така както казваш,защо просто не напишат един скрипт да им пингва у-вата на определен период от време. Ако проблемът е наистина такъв инж. Сапунджиев кажете на вашите хора да се свържат с мен и ще пусна едно скриптче на моята машина да ви пингва на определен период от време (макар че за такова елементарно нещо, предполагам че те самите ще поемат инициативата).
|
| Вто Окт 18, 2005 12:25 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Може да се опита с пинг но не винаги забиват само в този случай. Просто споделих с вас един изпитан метод  а пък иначе могат много неща да се пробват!
Пламен Иларионов има преподавател в Габровския Университет  Него го знам ...
А иначе аз от доста време съм в София
|
| Вто Окт 18, 2005 12:37 pm |
|
 |
|
Васил Сапунджиев
|
Може и предодаванел да е станал. Той е кадърно момче. Черен е и се е доста позакръглил. Предполагам, че е същия.
HCL ще търся след обяд моите хора, да ти се обадят. Сега нещо не ги откривам, а GSM-мите не им знам.
|
| Вто Окт 18, 2005 12:55 pm |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
Изчетох темата и се сещам че правих една програмка за един приятел който имаше подобен проблем, програмта пингва определен адрес който се задава, обикновенно това е адреса на рутера/gateway/, и при определени тайм аути прави един импулс на краче на ком порта/сменя състоянието на крачето за опр. време и го връща обратно/, хардуера на у-вото е един транзистор на който базата е през резистор към крачето на компорта, емитера е към масата на порта към колектора има реле с нормално затворени контакти което се захранва от външен адаптер на който другият захр край е към масата на ком порта, когато пина подаде сигнал транзистора се отпушва и релето спира захр. на модема и т.н. предполагам че може да се върже един оптрон с малък ток на диода и така да се развърже галванично.
|
| Чет Окт 20, 2005 10:49 pm |
|
 |
|
HCL
|
нещо не тръгва тая програма под Линукса, ще се налага явно преинсталация Ако имаш сорса пусни го за образователни цели. Иначе най-лесно ще стане с един cron ping -c 1... А в най-опростен вид, сорса ще изглежда така:
|
| Съб Окт 22, 2005 9:23 pm |
|
|