Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Някой програмира ли на Parsic или Flowcode 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Чет Окт 02, 2008 7:20 pm
Мнения: 10
Мнение Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
Здравейте,купих един контролер с 16 входа и 16 изхода с чип PIC16F887 в ръководството предлагат да се използва PARSIC или Flowcode за програмиране но нещо удрям на камък с изтеглянето на коя да е от двете програми.
Бих искал да ми помогнете с намирането на тези програми или да ми препоръчате софтуер който е подходящ за програмиране на този чип.
Никога преди не съм се занимавал с програмиране на микроконтролери и може би това е прекалено голяма ''хапка за моята уста'' но проявявам интерес и искам да се науча а идеи имам доста.
Благодаря на отзовалите се!


Чет Фев 19, 2015 9:01 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm
Мнения: 7651
Местоположение: "Занзибар"
Мнение Re: Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
И от гугъл ли не разбираш?!
Щото на мен ми каза, че PARSIC е италиански (ужаст!) производител на програматори, а Flowcode е някакъв графичен интерфейс за лесно програмиране - хмммм...
Току виж се оказало, че съм по-начинаещ от теб, но първо бих прочел двете книжки на български за пикове, после бих си купил програматор Пиккит3.
А темата е за академия, да знаеш. Там са писали и други.


Чет Фев 19, 2015 9:34 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 8:59 pm
Мнения: 5073
Мнение Re: Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
stelllski изчакай да мине китайската нова година и за $4 си купи ардуино. Докато чакаш да дойде прегледай всичките примери на сухо, а после като дойде се забавлявай.

_________________
Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!


Чет Фев 19, 2015 10:27 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Сря Фев 13, 2013 2:35 pm
Мнения: 1363
Мнение Re: Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
Флоу кода ми е мечтата от малък, но не успях да се науча- правиш си блок схемата и по нея ти генерира програмата.


Чет Фев 19, 2015 11:21 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm
Мнения: 7651
Местоположение: "Занзибар"
Мнение Re: Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
Да бе, и автоматично се свързва по RS232 например... Аз хвърлих един поглед и ми се стори, че два пъти по-бързо ще науча някое С, а ако науча този поток - после от мен нищо не става :)

Преди време мислех да правя универсален таймер, но далеч по-прости програми се оказаха над възможностите на неразбиращите от програмиране.


Чет Фев 19, 2015 11:51 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Чет Окт 02, 2008 7:20 pm
Мнения: 10
Мнение Re: Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
В интерес на истината и с италианската програма стоят така нещата правиш всичко блок по блок и тя генерира програмата.Има най-различни примери за много решения които само навръзваш.Но не мога да открия читаво място от където да я сваля!


Чет Фев 19, 2015 11:53 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Вто Май 29, 2007 1:23 pm
Мнения: 2400
Местоположение: София, Шопландия
Мнение Re: Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
Абе, Бонго, фани си купи един програматор ( може и да си сглобиш един) и се хвани да научиш малко контролерите. И да нямаш полза (което ме съмнява), няма и нищо да загубиш.

_________________
Хайде де!


Пет Фев 20, 2015 8:54 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm
Мнения: 7651
Местоположение: "Занзибар"
Мнение Re: Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
stelllski, добре, че не си намерил - щеше да е троянец. Поне последната версия се активира с флашка. Тъкмо си заредих потоккода 5.4 - да има. И версия 6 я дават за цели 30 дни :twisted:

dan, имам го от години, мерак не ми идва. Щото за простите неща контролер не ми трябва, пък да започна със сложно... Ама нали и електрончик не съм вече, само за едната краста... Чакам да порастне още малкия - тъкмо научи таблицата за умножение :)


Пет Фев 20, 2015 9:52 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Нед Окт 21, 2007 4:52 pm
Мнения: 10
Мнение Re: Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
Parsic
http://dox.bg/files/dw?a=c83b3c0d18
Flowcode
http://dox.bg/files/dw?a=ae313af33b


Пет Фев 20, 2015 8:45 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Чет Окт 02, 2008 7:20 pm
Мнения: 10
Мнение Re: Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
Огромно благодаря!


Нед Фев 22, 2015 11:08 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm
Мнения: 7651
Местоположение: "Занзибар"
Мнение Re: Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
Ама ако е Demo - новата версия си е официална: http://www.parsicitalia.it/visual-parsi ... micro.html
Пък Flowcode си го изтеглих по-ново и с екстри от пиратския залив: https://www.thepiratebay.se/torrent/898 ... e_PIC_V5.4
На V.6 още и е рано, до скоро имало безплатна бета версия.


Пон Фев 23, 2015 11:03 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 12:59 pm
Мнения: 2788
Местоположение: Габрово
Мнение Re: Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
Тази платка, която си гледал, я продават като евтин заместител на PLC. И поради това предлагат да ползваш разни графични езици за програмиране, понеже се очаква че таргет групата по- би се навила на нещо PLC-подобно, отколкото на C или ASM.
Т.е. ако искаш да се учиш да програмираш можеш спокойно да ги забравиш тия двете програми (освен ако си се насочил към реализация като PLC програмист, там също има хляб и луканка, но не знам какво искаш да учиш).
Имаше една оферта да смениш на ардуино - 8лв +3лв доставка от OLX-а, или около 2.50USD от алиекспреса. Подкрепям - най-малкото ще започнеш от по-свестен език (C++), който, ако не си повреден от досегашен опит с бейсик или други подобни, ще ти по-полезен в изграждането ти като програмист.

Edit: Flowcode за PIC го виждам да го има излекуван последно 5.2.0. Не знам какво са пуснали колегите, ако трябва ще го дам.


Сря Фев 25, 2015 10:07 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Регистриран на: Чет Окт 02, 2008 7:20 pm
Мнения: 10
Мнение Re: Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
От доста време ми се иска да се захвана сериозно с тези микроконтролери но така и не започнах.
Сега имам конкретна задача за малка автоматизация на една машина и тук вече е нужен контролер.
Избрах този защото ми се видя добре изпълнен всичко е разделено галванично,но явно те залагат на парсик и флоукода точно поради графичния дизайн и по-голямата достъпност от това да се седне и учи цял език.
Действително и на мен ми се вижда по-лесно по този начин,но едва ли с тези или които и да са други програми от този вид може да се изпълни даден проект с необходимата гъвкавост и възможности.


Пет Фев 27, 2015 6:22 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Вто Фев 07, 2012 10:22 pm
Мнения: 2182
Мнение Re: Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
Най-вероятно не си прав, няма експресно научаване - трябва да се поблъскаш .
Лошото е , че май никой тук не се занимава с това, което искаш да усвоиш.
Каквъв ти е графикът за тази задача? Седмица,месец или е за вчера?
Най-добре опиши каква ти е задачата, какви са ти сроковете и какво умееш - тогава може би ще получиш по-верни съвети.


Пет Фев 27, 2015 8:52 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Регистриран на: Нед Апр 26, 2009 1:24 pm
Мнения: 398
Мнение Re: Някой програмира ли на Parsic или Flowcode
тази е безплатна http://cq.cx/ladder.pl
I would appreciate any bug reports. The following chips are supported:

PIC16F628(A)
PIC16F88
PIC16F819
PIC16F877(A)
PIC16F876(A)
PIC16F887
PIC16F886
ATmega128
ATmega64
ATmega162
ATmega32
ATmega16
ATmega8

Аз ползвам и 3 те вида софтуер Parsic Flowcode LDmicro
Parsic изглежда най лесно но има много тънкости и вместо да си улесниш живота може да си го намразиш
LDmicro в много случай върши работа но поддържа много малко чипове
Flowcode е най гъвкаво то си е С бих го сравнил до наяква степен с CSS
Но при Flowcode готовите библиотеки са доста окастрени и трудно се пипа из кода им
Така и не направиха поддръжка на компараторите
А 6V според мен е оплескаха и за сега 5.xV е най добрата


Пет Мар 06, 2015 9:17 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Хостинг и Домейни