|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:59 pm
Моля, търся компилатори за ARM !
| Автор |
Съобщение |
|
todor
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Апр 12, 2006 10:20 am Мнения: 41 Местоположение: gr.Plovdiv
|
 За Цецо!
Мерси са krack-a.Хиляди благодарности!!!!!Инсталнах си crossworks-a ,може би той е някакъв универсален.Прав си изискванията ми не са чак толкова много и проекта може и да стане и с по-малък процесор ,но аз се презапасявам за допълнителни надграждания.Индикацията ми е вече готова.Направил съм я на PIC и представляват функции за управление на графичен дисплей.Връзката ми е чрез USARTa.Този проблем съм го изчистил,но смятах че сметките за базата ще ги оправя с PIC,но не стана.Аз пробвах и други компилатори ,като CCS.Но там проблема седи още по зле,компилатора не може да дефинира 3 байтови указатели.Ако искаш да записваш нещо във външната рам си има специална функция за запис на байт на определен адрес write_external_memory(*addr,data).Но това въобще не ме удовлетворява  .Затова и се налага да сменя процесора.
miro_atc мерси за насоката,но на тяхната страница няма цени и вероятно ще става въпрос за около 1000USD.
danov явно с тебе ще трябва да си поговорим по задълбочено!:)Тази платка дето и я правил , имаш ли и комплект софт за нея,JTAG и т.н.Тоест да седна и веднага да пиша софт,без допълнителни настройки!Изследвал ли си я обстойно?Телефон ще дадеш ли?
_________________ tig072
|
| Пет Апр 28, 2006 3:26 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
crossworks - универсален - не разбирам какво имаш предвид.
Не искаш да споделиш каква точно ти е задачата. Няма проблем, но така ще трябва сам да решиш какво да ползваш.
Данов - имаш ли идея какви са енергоресурсите които яде тая "перка". Не ми се рови дейташитове - нещо приблизително измерил ли си? А какво захранване (захранвания) иска?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 28, 2006 4:45 pm |
|
 |
|
todor
|
 Здравей Цецо!
За крака на crossworksa казвам че вероятно е универсален.т.е.може да става и на други версии.Но това само го предполагам.
За проекта конкретно в ефир не мога да ти кажа,нали разбираш,заради шефа  ,може да го прочете!
На теб харесва ли ти платката на Данов?Като софт за нея достатъчен ли ще е VisualDSP++?
Още веднъж мерси за крака!
_________________ tig072
|
| Пет Апр 28, 2006 5:58 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Лоялност към фирмата.  Така трябва.
Интересна ми е на Данов платката, имам приложение на което едно подобно DSP би паснало добре, но съм ограничен откъм консумация.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 28, 2006 6:11 pm |
|
 |
|
gram
|
 За АРМ 9-ка не ти трябва специален компилатор
Там слагаш или прозорец или Линукс. За прозореца не знам, Линукса върви много добре. За него си има GCC. Мисля, че някъде беше ни останала една развойна платка излишна ако ти е нужна може да се разтърся.
|
| Пет Апр 28, 2006 6:30 pm |
|
 |
|
danov
Регистриран на: Вто Ное 16, 2004 4:43 pm Мнения: 85 Местоположение: София
|
 bf532 консумация
По принцип се храни от 3.3V, аз я храня от 5V през LDO. Процесора допълнително иска 1.2V, но си има вграден регулатор, външно се слага транзистор и бобина. При натоварен процесор с изчисления на 400MHz, SDRAM 16MB на 133MHz консумацията стига до 240мА. Като си стои на промпта на uClinux-a е около 80мА. Не съм мерил на други честоти.
|
| Пет Апр 28, 2006 10:20 pm |
|
 |
|
ypauns
Ранг: Новодошъл
|
Относно платката която аз съм правил, тя е подобна на платката на danov, но неговата е по-добре направена.
На мойта съм закачил 32MB SDRAM и 4MB parallel flash. Успях да подкрам uClinux и от сериен флаш, така че в следваща ревизия ще разкрам паралелния и ще слагам ethernet, щото честно казано uClinux, без ethernet е малко куца работа. Ако няма да ползваш мрежа не знам дали има смисъл от uClinux.
Иначе съм пускал приложения и на VDSP++, там обаче е малко по-сложно зареждането на кода, щото нямам USB-JTAG (доста е скъп). Процесора иначе си го бива доста е мощен и за обработка сигнали е супер.
|
| Съб Апр 29, 2006 12:29 am |
|
 |
|
todor
|
 Здравей ypauns!
Тази платка дето споменаваш за blackfin ли е?Имаш ли я снимана някаде?Извел ли си куплунг за JTAG и останалите изводи на процесора като Данов?Двуслойна ли е?Ще съм ти благодарен ако споменеш нещо за нея.
_________________ tig072
|
| Вто Май 02, 2006 11:53 am |
|
 |
|
ypauns
Ранг: Новодошъл
|
@todor, повече за платаката може да видиш тук:
http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?p=20941#20941
Там по-надолу има и снимки, но без да е налепена напълно.
Платката е двуслойна. Тъй като я правих с цел да се запозная с възможностите на процесора има някои ограничения. Нямам изведени SPORT - портовете на процеса, не е изведена и системната шина.
PPI -порта е изведе на SMD куплунг, има възможност за поставяне на сериен флаш. (Пробвал съм я с 512KB -
AT45DB041 иначе на външен чип работи и с 4MB) Има изведени SPI и UART, JATG. Захранва се директно с 3.3V.
Както писах работи и uClinux. Ако те интересува мога да ти пратя схемата.
|
| Вто Май 02, 2006 1:02 pm |
|
|