Re: Stepper Motor Driver като драйвер за импулсно захранване
Мда, видях ги после и на краварите и на Нексперия и сигурно ако ровя още малко ще намеря и други.
Като цяло не знаех че съществуват такива неща, няколко минути по-късно видях че има и съответните трансформатори на цени дето ще те откажат да си навиваш сам.
Дори още по-тъпото е че на бюрото ми има такъв трансформатор (на Вюрт), попаднал от незнайно къде и го подмятах и се чудех за какво ли ми е... Все пак се оказа че не ми върши работа за контретния случай щото е 1:3.5.
Та Тони, разгледай сайта на тия китайци - Coileasy. Общо взето правят изолационни продукти (трафове, драйвери, цифрови изолатори и т.н.). Точно техен драйвер ми изкочи - работи до 30V. LCSC ги имат... Не само това, ами и готови модули имат (драйвера с трафа и изправителя на платка), пак за малко пари.
Та тъпотията със стъпковия драйвер отпада - измислих я единствено заради това че е интегрирана в един чип.
Моята идея е да прехвърля накакси 12-те волта еднополярно в двуполярно, после ще ги регулирам с линейни регулатори. Ще захранвам операционници. На мен ми изглежда доста примамливо решение. Ще видим след експеримента какви са му недостатъците.
Чипа дето го избрах е CMP6713HV (или CMP6713RE - къде е разликата не можах да видя). Трансформатора CMT78F0N. Имат и SOIC CMP6793 например...
Да добавя само че проекта е хоби и е доста оправдано да се слагат китайски части по него

. Общо взето ще експериментирам с доста неща върху платката. Хем е интересно, хем забавно.