|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Фев 10, 2026 11:50 pm
Военно-технически (без безмислени коментари)
| Автор |
Съобщение |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Военно-технически (без безмислени коментари)
Прочети ми подписа!
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Яну 16, 2026 2:32 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 2:25 pm Мнения: 5576 Местоположение: София
|
Смени си подписа. Ще ти подхожда нещо такова: "Когато кьоравия не вижда фактите, проблема не е във фактите, а в липсата на зрение за тях у кьоравия".
|
| Пет Яну 16, 2026 2:53 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 8:21 pm Мнения: 30228 Местоположение: София
|
Ами в конкретния случай май никой не иска да е обективен и третира фактите както му харесва, но всъщност това е доста човешко поведение, да живееш с мисълта, че харесваш / симпатизираш / обичаш някого/нещо което не винаги е най-добнрото/най-красивот / най-правилното/най-смисленото не е за всеки. Повечето от нас, ако не всички от нас в един или друг момент живеят в измислена реалност и съвсем съзнателно се забллуждават, че това не е така.
|
| Пет Яну 16, 2026 6:54 pm |
|
 |
|
nik
|
да... днес един колега на работа беше силно притеснен... ако европа започне производство на орешници, пералните ще поскъпнат... щото нали урсулата каза, че са правени с чипове от перални 
|
| Пет Яну 16, 2026 9:44 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Ами дай твоята трактовка, но конкретно и без общи приказки, моля! Например как се вързва успешно настъпление на фронта с използване на ракета със среден обсег по маловажен обект?
|
| Съб Яну 17, 2026 9:36 am |
|
 |
|
TheWizard
|
... по маловажен обект....
завод за производство на дронове... не е лигитимна цел? А други обекти останаха ли
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Яну 17, 2026 5:17 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
|
| Съб Яну 17, 2026 6:18 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
е па имат си бомби ( лампови перални ) - мяткат си ги дето си искат и както си преценят на теб точно кво ти пука?
много ми е интересно защо си вечна контра на блядовете Преди години те е опънал бляд и те е заболяло? а сега вече не ти пука и се гъзиш на негрите от НАТУ
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Яну 17, 2026 7:10 pm |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
Не е като да няма за какво да "мрази блядовете" -- опънали са ни всички и то не по веднъж.  |  |  |  | Цитат: 1861 – обявява се (Русия) срещу българската църковна независимост. Руският посланик княз Лобанов съдейства на гръцкия патриарх да изпрати на заточение българските владици Иларион Макариополски, Авксентий Велешки и Паисий Пловдивски. Лобанов организира и отвличането на архиепископ Йосиф Соколски,
1873 – враг е на българското освободително движение, защото успехът му би направил България независима, в това число и от Русия. Граф Игнатиев подкрепя обесването на Левски. В писмо до Горчаков от 25 януари той тържествува: „Софийската афера“, тоест смъртната присъда на Левски, е приключила с „щастлив изход“,
1876 – в Райхщадското споразумение Русия декларира, че създаването на голяма българска държава е изключено. Същото е потвърдено в Будапещенската конвенция от 1877 и в Лондонското споразумение от 1878, подписано непосредствено преди Берлинския конгрес. Ако наистина искаше нашето освобождение, нямаше да подписва тези споразумения, а и нямаше през 1885 да защитава Берлинската ревизия, да е срещу Съединението и да насъсква турци и сърби срещу нас.
Очевадно е, че Санстефанският мирен договор е един фарс за пред българите,
1878 – подарява на Сърбия населените до тогава с българи Нишко и Пиротско. Подарява на Румъния Добруджа с изключение на южната й част,
1881 – опитва се да наложи пълен контрол над България. Изисква погасяването на Окупационния дълг, равняващ се на 32 тона злато, който ние изплащаме почти петкратно, включително с издръжката на руските бежанци от болшевишкия терор,
1885 – обявява се срещу Съединението, подтиква Турция и Сърбия да ни нападнат, а при сръбската агресия отзовава руските офицери от нашата армия,
1886 – организира преврат срещу законния български княз и при финалния му неуспех Русия апелира Османската империя да нахлуе в Тракия, а „българските“ русофили, начело с Драган Цанков, призовават официално с „махзар“ султана да окупира България.
На 6 ноември Русия къса дипломатически отношения с България,
1902 – посланикът на Русия в Цариград Зиновиев лично издейства назначаването на сръбски владици в Македония. Той заявява: „Политиката на Русия е Македония да не стане никога българска“,
1903 – ултимативно предупреждава България да не помага на Илинденско-Преображенското въстание. Посланик Зиновиев настоява пред турците „по-бързо и решително да потушат въстанието и да използват повече оръдия“,
1909 – с протоколите, подписани с Турция и България, Русия заменя несъбираемото си вземане към Турция със събираемо към България, което си е класическа изгодна за руснаците сделка. Това е неизгодно за нас, защото ставаме длъжници на Русия вместо на Турция, на която не сме имали намерение да плащаме и с която сме пред война, но е руското условие за признаване на независимостта ни, обявена на 22 септември 1908. Когато болшевиките идват на власт през 1917, анулират всички дългове и вземания на Русия поради простата причина, че дълговете са в пъти по-големи от вземанията. Това е друг изгоден за Съветите акт, който се оказва изгоден и за нас като длъжници.
1912 – подкрепя енергично Румъния в претенциите й за Южна Добруджа. Руската идея е да се насочат румънските аспирации на юг и да се отклонят от руска Молдова,
1913 – застава на страната на Сърбия в спора с България, а руският цар отива за риба при пристигането на българската делегация, което довежда до Междусъюзническата война. Подтиква Румъния да ни нападне: На 13 юни, три дни преди избухването й, руският посланик в Букурещ Шебеко информира румънците за предстоящата война и настоява крал Карол да мине Дунав,
1915 – обявява война на България и бомбардира Варна,
1916 – напада България едновременно от югозапад – Македония и североизток – Добруджа. Бомбардира трикратно Балчик,
1923-25 – подклажда Септемврийското въстание и комунистическите метежи и атентати у нас,
1934 – контролираният от Москва Коминтерн обявява създаването на македонска нация. Това решение е поддържано и насилствено налагано от българските комунисти до 1963,
1941-44 – инициатор е на комунистическия терор,
1944 – обявява ни война и ни окупира, налагайки кървава сталинистка диктатура и т.н. и т.н.
|  |  |  |  |
И това е само част от нещата, без да се връщаме още назад до Светослав и Иван Грозни.
|
| Съб Яну 17, 2026 8:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А защото ако ние имахме тая възможност нвямаше да го направим ? Всеки си гледа интереса. Ето тук е проблема на много от Българите, и не само, като цяло но това е изключително изразено в по-източните народи, включително и руснаците. Кой какво бил направил, какво бил казал или как те бил прецакал, и всеки го приема лично все едно той не би го направил. И аз не казвам, да забравиш историяъта, не казвам да я пренебрегваш, но да изкривяваш собственото си виждане за нещатра само защото мразиш и ненавиждаш някого е най-голямата грешка на един политик / народ / нация. като кажем,ч е са много зле, че ще фалират утре, че не могат с едни пикливи украинци да се оправят ... това сигурно ви кара да се чуствате добре, спокойно те на получиха си го ... само дето те нищо не са получили, това си е ваше разбиране за нещата, и няма нищо общо с действителността. И проблема не е в това, че вие сте заблудени, пробелема е ч ена база тези заблуди, вие и други като вас утре ще гласувате за хора които промотират тия заблуди и ще ви вкарат в нещо от което няма да оцелеете. Обективната оценка на каквото и да е, е неминуемо свързана с игнорирането на всякакви мисли породени от чувства, чуствата нямат място нито във войната, нито в бизнеса. Не обичам негри, нито индийци, нито араби, ако трябва да съм честен ги мразя, и с без да ми мигне окото бих ги избил всички включително жени, деца и бебета и мога да го правя собственоръчно, това обаче по никакъв начин не ми пречи да работя с такив, и когато някой е постигнал нещо да го оценя, а не да кае абе остави я тая тарамбука, тя още яде бананите с обелките .... и друг път съм казвал, чуствата ми към Руснаците са смесени, имам много хубави спомени, имам и не толкова хубави, точно както е и с американците, но това по никакъв начин не влияе на преценката за едните и другите, и нито води до подценяване, нито до надценяване, поне от мойта гледна точка, както занем всичко е относително и субективно.
|
| Нед Яну 18, 2026 12:04 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 5:52 pm Мнения: 11100 Местоположение: Добрич
|
Лео изразявай се по-ясно, никой не те разбра и виж колко глупости се изписаха заради теб! Русия никога не е била хегемон и особено в момента е много далеч от това да управлява или завладява света. От друга страна никога не е била и супер слаба. Не веднъж е била подценявана и не един или два гостуващи отбора са си тръгвали разбити.
|
| Нед Яну 18, 2026 9:16 am |
|
 |
|
Desert Leo
|
Много добре разбраха.  Но не им хареса. 
|
| Пон Яну 19, 2026 1:04 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не знам какво не ми е харесало, по-скоро ти си този на който не му харесва нещо, ясно е че имаш някакви лоши спомени ама чак толкова негативизъм ...как да е. На въпроса за новото, като поостане време ще ти направя списъче, въпреки, че отсега знам какво ще кажеш по въпроса.
|
| Пон Яну 19, 2026 4:00 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 5:52 pm Мнения: 11100 Местоположение: Добрич
|
порових се малко за боНбите че ми стана интересно... Това е съвсем прясно и ми си струва доста по-коректно от всичко друго дето прочетох и гледах. За насочването дето гадаехме, жироскопи али-бали, може и да няма нищо. Според тоя пич може да се постигне точност от 20-30м. Той все пак е американец и по-скоро се базира на хамерикански технологии. Не е ясно руснаците какво са постигнали на практика, но по-същественото е че всъщност точността в случая не е чак толкова фатална. Аз малко погрешно си го представях, че орехчетата правят големи дупки... Явно не е така. Интересно е единствено как са направили маневрирането, ползвайки температурата при навлизането в атмосферата. В останалото няма нищо чак толкова интересно.
|
| Пон Яну 19, 2026 5:50 pm |
|
 |
|
ToHu
|
 Re: Чаркуляк в херметични корпуси ....
Ами започнах го, но май и неговата специалност е по скоро говоренето, в момента в който някой "професор", "експерт", "учен" започне да бърка мерните единици, ми става тотално безинтересен. Терминална скорост на свободно падане е 190 км/ч та няма как да кажеш че и с това се е объркал, говори за мах 1.2 , после за 150 км/ч ...тотална боза, горе долу като нашенските учени в БАН, оня с лазерния синтез ....
|
| Пон Яну 19, 2026 7:37 pm |
|
|